Makkelijk recept voor jouw high tea: fruitige croissantpuffs

Fruitige croissantpuffs; een makkelijk recept voor jouw high tea

Als je nog een makkelijk recept voor jouw high tea zoekt: look no further. Deze croissantpuffs maak je de avond van tevoren klaar, en bak je op de dag zelf af. Piece of cake croissant!

Om het nog makkelijker te maken: je hoeft eigenlijk niet eens echt te bakken zoals met een taart, want hier gaan gewoon kant en klare croissants in. Ik zei toch dat het makkelijk was?!

Ingrediënten

  • Croissantpuffs

    – 4 grote afbakcroissants
    – Aardbeien (vers of vries)
    – Frambozen (vers of vries)
    – Bosbessen (vers of vries)
    – 225 gram roomkaas
    – 250 ml melk
    – 100 gram suiker
    – 20 gram gele room-poeder
    – 2 eieren
    – Poedersuiker

  • Equipment

    – Bakvorm brownies / kleine ovenschaal
    – Iets om mee in te vetten (olie/spray)
    – Mixer

Makkelijk recept voor jouw high tea: fruitige croissantpuffs

Hoe te maken: fruitige croissantpuffs

Ik heb al verteld dat dit een makkelijk recept voor jouw high tea is en nu zal ik je eens even laten zien hoé makkelijk ik precies bedoel!

De avond voor je high tea bereid je dit recept vast voor, en op de dag zelf bak je het af. Zorg dus dat je ruimte hebt in je ijskast.

Vet de bakvorm in. Snijd de afbakcroissants in stukken, grote croissants snijd je in ongeveer 8 stukken, en leg ze losjes in de bakvorm.
(Je mag zelf kiezen of je de croissants losjes bij elkaar legt of dat jij zelf heel losjes doet terwijl je de croissants in de vorm legt.)

Croissantpuffs met fruit

Verdeel het fruit over de croissants. Dit is de reden dat er geen hoeveelheden bij staan: doe wat je lekker lijkt.

Mix de overige ingrediënten in de keukenmachine/blender/mixer tot een glad geheel en giet over de ingrediënten in de bakvorm heen.
Dek af en laat een nacht staan in de ijskast.

Op de dag van jouw high tea verwarm je de oven voor op 175 graden en bak de croissantpuffs in 35-40 minuten gaar. Houd ze goed in de gaten en bedek eventueel de laatste 10 minuten met alufolie om verbranden tegen te gaan.

Laat t een klein beetje afkoelen voordat je de croissantpuffs in stukken snijdt en uit de vorm haalt. Leg op een bord en bestrooi met poedersuiker.


Smullen maar!

Als jij dit makkelijke recept voor jouw high tea maakt, tag je me dan in je Instagramfoto of story?!

Let them eat croissantpuffs!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.