Lasagne op tafel

Een lekkere lasagne maken; snel en makkelijk!

Ik weet eigenlijk niet of jullie dit al van mij weten, maar ik heb dus een grondige hekel aan eten klaarmaken met pakjes en zakjes. Zelf eten maken is zo veel lekkerder, de smaken zijn meestal veel intenser.
Ik zeg ‘vaak’ en ‘meestal’ omdat ik eerlijk moet bekennen dat mijn lievelingseten nog altijd Knorr Kip Tandoori is, met naanbrood erbij.

ANYHOO, waar mogelijk kook ik dus met alleen ingrediënten die ik zelf in mijn eten stop. Soms is dat makkelijker dan anders, want kruidenpakjes zijn gewoon een snelle optie. Vandaar dit recept voor makkelijke lasagne met gehakt, gewoon lekker zelf maken. Omdat ik geen zin (en tijd) heb om zelf bechamelsaus te maken zit er ook een witte saus bij, die ook nog snel te maken is!

Ingrediënten

Ingrediënten lasagne
  • Lasagne

    – 300 gram gehakt
    – Zak Italiaanse groenten (400 gr)
    – Half bakje champignons
    – 2 teentjes knoflook
    – 2 blikjes tomatenpuree
    – 200 ml melk
    – 2 el paprikapoeder
    – 3 el Italiaanse kruiden
    – Half zakje geraspte kaas
    – Lasagnebladen

  • Witte saus

    – Bakje ricotta
    – 100 ml melk
    – Peper en zout

  • Equipment

    Ik ga er vanuit dat je standaard dingen als messen en pannen sowieso bij de hand hebt.
    – Ovenschaal
    – Keukenmachine met golvende inzet (of handmixer)

Hoe te maken: makkelijke lasagne

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de ingrediënten voor de witte saus in de keukenmachine en laat even goed draaien zodat het een mooie gladde saus wordt. Mocht je nog een klontje ricotta vinden dan is dat niet erg, die smelt vanzelf wel in de oven.

Ingredienten witte saus in keukenmachine

Snijd de champignons vast in plakjes en leg de knoflook klaar.
Rul het gehakt in een hapjespan en pers de knoflook om het nog even mee te bakken. Voeg nu de champignons erbij en zodra deze er nat uit beginnen te zien doe je de zak groenten erbij. Blijf het allemaal omscheppen totdat de groenten hun crispiness verliezen en een beetje gaar beginnen te worden.

Gehakt met groenten en kruiden voor lasagne

Strooi de Italiaanse kruiden en de paprika eroverheen en roer goed door. Voeg nu de tomatenpuree en melk toe zodat het geheel er sauzig uit begint te zien. Haal de pan van het vuur.

Lasagnebladen onderin de schaal met witte saus

Vet een ovenschaal in met olijfolie en giet een klein beetje van de witte saus op de bodem. Verspreid de witte saus goed en leg hierop je eerste laag lasagne-bladen. Verdeel nu twee flinke scheppen lasagne saus in de schaal en druk goed aan. Hierop giet je weer een beetje witte saus, en leg je weer een laag lasagne-bladen.

Lasagne met witte saus bovenop

Houd er met de verdeling rekening mee dat je witte saus goed uitkomt. Ik heb meestal 3 lagen lasagnesaus. Bovenop de laatste laag leg je dan nog lasagne-bladen en hierop giet je het overgebleven deel van de witte saus. De verdeling witte saus is ongeveer de helft in de lagen, en de helft bovenop. Strooi nu de geraspte kaas over de witte saus heen en zet de schaal in de oven. De lasagne-bladen die ik altijd gebruik moeten een half uur (op 180 graden), maar kijk even op het pakje van de jouwe die hoe lang die moeten.

Lasagne klaar om op te eten

Zelf lasagne maken was volgens mij nog nooit zo makkelijk!

Heb jij ook meteen trek gekregen?! Dan moet je natuurlijk deze lasagne maken om je honger te stillen!

Deel dit recept met anderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *