10 vrolijke vragen aan jezelf

Vaker Vrolijk TAG: 10 vrolijke vragen aan jezelf

Vanochtend stapte ik met beide benen uit de goede kant van het bed! Hoera!
Vorige week lag ik de hele week plat met griep en sinds gisteren ben ik er weer bovenop. Meteen helemaal wild geworden en boordevol met nieuwe energie.

Het jammere is dat aan het einde van de week mijn planning voor de blog toch nog in de griepsoep liep. Alles bij elkaar opgeteld leek me dit een uitstekend moment een impromptu blogpost te wijden aan de vrolijke vragen die Romy van Vaker Vrolijk laatst in een tag op haar blog postte. Kan ik toch nog wat online zetten vandaag én mijn vrolijkheid op jullie overdragen! Win win!

10 vrolijke vragen aan jezelf

1. Wat is jouw grootste wens voor over 5 jaar?

Met het risico om meteen met clichés te gaan gooien: ik wens dat we veel geluk en gezondheid tegenkomen onderweg. Ik hoop dat we een paar kindjes krijgen binnen nu en 5 jaar, dat het daar goed mee gaat, dat ze gezond en geliefd op de wereld komen. Ik hoop dat het met onze families en vrienden voorspoedig gaat. Als je dit antwoord visualiseert dan krijg je het grote kloppende hart wat je ziet als je in WhatsApp een hartje stuurt!

2. Welke foto maakt jou altijd vrolijk?

Dat is onderstaande foto! Deze maakte ik vanuit de Lookout in Vancouver. De ondergaande zon tussen de hoge gebouwen van downtown en de zee en bergen op de achtergrond.
Mijn tijd in Vancouver was zo heerlijk, nog iedere dag denk ik eraan terug en voel ik heimwee. Deze foto staat dan ook uitgeprint in de kamer!

Vrolijke vragen: blije foto

3. Wat is tot nu toe de beste keuze geweest in je leven?

Dat ik in 2004 naar Hotelschool Den Haag ben gegaan. Deze opleiding, het studentenleven eromheen, mijn leuke huisgenoten en de fantastische vrienden die ik eraan over heb gehouden hebben me echt gemaakt tot wie ik vandaag ben.

Ik heb er leren ruzie maken, samenwerken, voor mezelf opkomen en hoe het voelt als je ergens voor gaat wat je écht leuk vindt. De stages in het buitenland vormen je weer op een hele andere manier, mijn bestuursjaar was behoorlijk intens en het leren verdelen van tijd tussen studeren en sociaal leven is iets wat ik voor altijd meeneem.

4. Wat staat er bovenaan je bucket list?

Een reis door de USA! Vroeger droomde ik er altijd van om te paard van links naar rechts te rijden. Tegenwoordig weet ik dat er ook gewerkt moet en je niet zóveel tijd vrij kan nemen daarvoor.
Ik zou heel erg graag meerdere reizen willen maken: the Pacific Northwest, the Dixie States en New England in de nazomer. Op tornado’s jagen in Tornado Alley staat ook al sinds mijn kinderjaren hoog op mijn lijstje!

5. Wie weet jou altijd op te vrolijken?

Jan ♥

Hij maakt leuke grapjes en is over de hele breedte gewoon een heel optimistisch en lief persoon. Dus als ik een keer aan de verkeerde kant uit bed stap dan duurt het altijd maar kort voordat hij me er weer bovenop helpt.
Ohja, en hij danst soms door het beeld als je een panorama foto probeert te maken.

Vrolijke vragen: Jan vrolijkt mij op

6. Wat was de laatste keer dat je om jezelf moest lachen?

Oef, deze is confronterend! Ik lach volgens mij niet zo heel veel om mezelf, ik word eerder boos op mezelf. Dus uhhhh, de laatste keer dat ik om mezelf moest lachen… Ik ga voor gisteravond, ook al moest ik toen indirect om mezelf lachen.

Ineens zat ik weer boordevol met energie, het gedoe rondom koop/verkoop van het huis is nu zo goed als afgerond, ik praat met hele leuke partijen over nieuwe klussen en was na een tijd ziek zijn weer beter. Dus ik was WILD. Liep een beetje gek dansend door het huis, zat gekke liedjes voor Jan en de katjes te zingen en was gewoon RaaR bezig. Jan en de katjes vonden het allemaal maar gek, dus die moesten de hele tijd lachen (Ja, de katjes ook) en daar moest ik weer om lachen 🙂

7. Wat is het meest impulsieve dat je ooit hebt gedaan?

Ja, tuurlijk Romy, nog zo’n confronterende! Ik ben niet de meest impulsieve persoon op aarde. Sterker nog: het enige impulsieve wat ik ooit doe is eten kopen wat niet op mijn lijstje stond. Dus uh, ja, goh, impulsief zeg je…
Ik kan dus echt niets bedenken, want alles waarvan ik denk dat het impulsief was werd uiteindelijk heel goed overdacht voordat ik het daadwerkelijk uitvoerde. En dan ook nog het méést impulsieve.. Oké:

In mijn eerste jaar op de hotelschool deed ik mee aan de musical van mijn studentenvereniging. Eén van de hoofdrolspeelsters viel uit en ik werd gevraagd om de rol op me te nemen. Hoewel ik nooit echt voor mensen had gezongen, nooit toneel had gespeeld en totaal overrompeld was door dit fantastische aanbod zei ik “JA!”. Niet verder over nagedacht dat het veel werk was, veel leren en vooral veel mezelf overwinnen. Gelukkig maar, want het was een fantastische ervaring!

8. Wat is een item waar jij vrolijk van wordt?

Katjes zijn ook items, toch?!

9. Op welke eigenschap van jezelf ben je het meest trots?

Mijn zorgzaamheid. Ik vind het heerlijk om voor mensen (en dieren) in mijn omgeving te zorgen. Of het nu een zieke Jan is, of een vriendinnetje wat op een tweesprong in haar carrière staat, Ayla to the rescue! Het is eigenlijk een wonder dat ik niet al 5 kinderen en een hele kinderboerderij in huis heb!

10. Welk liedje tovert altijd een glimlach op je gezicht?

Ja, ik kan nu natuurlijk heel erg tof allemaal sophisticated hitjes op gaan schrijven. Laat ik het eerlijk houden: geef me Kinderen voor Kinderen, K3 of de Spice Girls en ik ben blij! Waarom iets kiezen wat hip en nieuw is als ik ook iets kan kiezen wat me al mijn hele leven blij maakt!

In ander goed nieuws: OMG álle Kinderen voor Kinderen cd’s staan op Spotify!


Nou, als dat geen vrolijke vragen waren dan weet ik het ook niet meer! Dankjewel Romy voor het bedenken 🙂

Ik hoop dat jullie allemaal net zo vrolijk zijn als ik vandaag ben!

Veel liefs, Ayla

Comments 16

  1. Post
   Author
 1. Superleuk dat je de tag hebt ingevuld en ik heb genoten van je antwoorden! Dat zorgzame en liefhebbende is precies hoe je ook op je blog overkomt. Zo leuk om te lezen dat dat ook iets is waar je zelf trots op bent! Supermooie foto van Vancouver! Dat lijkt me ook echt een gave plek, net als de VS. Daar zou ik ook zo graag nog een keer naartoe reizen. Tot nu toe ben ik ‘alleen’ in New York geweest. Oh ja, en ik moest hard lachen om je foto van Jan. Zijn arm ziet er wel heel eng uit op de panoramafoto…special effects, haha.
  Romy onlangs geplaatst…7 ingrediënten voor een goede start van de weekMy Profile

  1. Post
   Author

   Jaaa tuurlijk! Ik vind het heel leuk dat je een tag bedacht hebt, dus daar doe ik graag aan mee! En leuk om te horen dat ik ook zo overkom, het is denk ik mijn meest duidelijke eigenschap, dus leuk om te lezen dat dat ook in tekst doorkomt!

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 2. Leuke tag! Kan me helemaal vinden in je bucketlistreis naar de USA! Ik heb daar een half jaar gestudeerd en het was echt een fantastisch mooie tijd! En ach, een beetje cliché is je wens misschien wel, maar uiteindelijk is dát inderdaad hetgeen wat je écht gelukkig maakt, dus dat maakt het een prachtige wens, toch? 🙂

  http://www.girlalmighty.nl

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 3. Leuk om te lezen. En ik zou gewoon het paardrijden combineren met je reis door Amerika. Monument Valley is echt één van de mooiste gebieden ter wereld waar ik (2 keer) heb mogen paardrijden. Alsof je dus midden in de vroegere Marlboro reclame zit. Fantastisch! Go for it, zou ik zeggen 🙂
  Sheila onlangs geplaatst…13 tips om licht gewicht te reizenMy Profile

  1. Post
   Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.