2007 vs. 2017

2007 vs. 2017; een terugblik op mijn leven van 10 jaar geleden!

Een tijdje geleden zag ik op de blog van Saskia deze leuke post waarin ze 2010 met 2016 vergeleek. Ik vond het een onwijs leuk idee! Want er wordt ons vaak gevraagd ‘waar zie je jezelf over 10 jaar?’ maar kijk je nu wel eens terug naar de moment waarop je dit gevraagd werd? Ik niet in ieder geval!
Een goed moment dus omdat nu eens een keertje wel te doen!

Ayla in 2007 gala

20 vs. 30

Wait, whuut?! Was ik in 2007 nog maar 20? Eerste realisatiemomentje van deze post. Grappig, want ik zat op dat moment al een tijdje op Hotelschool Den Haag, en 2007 was zelfs het jaar dat ik fulltime bestuur van de studentenvereniging deed.
Je kan je wellicht voorstellen dat ik me als ouderejaars met een bestuursfunctie behoorlijk volwassen voelde. Maar als ik nu zie dat ik 20 was, dan denk ik ‘ach kindje toch’. Het zal de leeftijd wel zijn 😉

Ayla Bestuur 2007

Binnen La Confrérie was ik Vice-voorzitter van het Hoofdbestuur, en wij deden het dagelijks bestuur van de vereniging. Als vice was ik verantwoordelijk voor interne organen zoals jaarclubs en disputen, en ook voor de nieuwe leden. De promotieperiode van de vereniging en de ontgroening vielen daar ook onder. Vlak voordat wij bestuur werden was de traditionele ontgroening eruit gegooid en dus was het aan mij (en een paar andere hele fijne besturen en commissies) om een nieuwe ontgroening introductieperiode op te stellen. Best een heftig proces!

Ayla Bestuur

Ik vond überhaupt het hele bestuursjaar heel heftig. Er gebeurden ook andere dingen in de vereniging die voor een behoorlijke tweesplitsing zorgden, en dat was voor ons als bestuur ook onwijs moeilijk.
Achteraf gezien heb ik in dit jaar waarschijnlijk meer geleerd dan in mijn hele opleiding bij elkaar. Of in ieder geval, andere dingen en op een andere manier. Je runt toch met 7 mensen een soort klein bedrijfje met allerlei verschillende groepen die allemaal andere belangen hebben. Om daarin te middelen en ook nog nieuwe projecten op te zetten die voor iedereen goed zijn is best een fikse uitdaging!

Relatie 2007 vs. 2017

Next! Deze categorie wil ik eigenlijk meteen overslaan.
In 2007 was ik namelijk een losbollige studente, die voor haar bestuursfunctie het hele land doorging en overal feest vierde. Get the picture? Niet per se iets waar ik heel uitgebreid op in wil gaan 🙂

Mijn relatie in 2017, daar wil ik dan wel weer graag over praten. Afgelopen oktober waren Jan en ik alweer 2 jaar samen. We hebben het zo fijn samen en ik kan me echt geen leven meer zonder Jan voorstellen. Ayla ♥ Jan 4evahhhh!

Relatie in 2007

Werk 2007 vs. 2017

Oeh, crunch, crunch, crunch. Deze vergelijking doet mijn hersenen kraken! Ik heb namelijk nogal wat gewerkt in mijn leven, dus wat deed ik ook alweer in 2007?! Was het een van de vele horecazaken in Scheveningen? Nope!
Gedurende een paar jaar heb ik in Den Haag 3 hele lieve oppaskindjes gehad, waaronder in 2007. Twee meisjes, van 4 en 5, en een jongetje van 2. Als ik me goed herinner dan paste ik een middag in de week en op vrijdagavond op ze. Het was altijd heel leuk! Lekker met ze naar het park, of binnen dansen op K3.

Hoe het zit met werk in 2017 dat weten jullie denk ik wel! Ik ben freelance tekstschrijver en vul daar mijn dagen mee. Een droom die uitkomt! Ik had nooit verwacht dat ik het zó heerlijk zou vinden om voor mezelf aan te werken. Omdat ik geen hele actieve reclamemaker ben komt het langzaam op gang, en ben ik in gesprek met een heel tof bedrijf om nog een paar dagen in de week erbij te werken.

Wonen 2007 vs. 2017

Ohhh, dat is een eitje!! Ik woonde namelijk in 2007 in het áller-, állerleukste studentenhuis van Scheveningen en omstreken! Huize de Vurige Toren; 5 meiden, 1 giga woonkamer, 1 strand op loopafstand, 1 opleiding die ons redelijk makkelijk afging en dus veeeeeel te veel tijd om rond te hangen in de gezellige keuken.

Kamer in 2007

Omdat we boven Café de Vuurtoren woonden kwam daar de naam vandaan. De weeïge geur in de woonkamer overigens ook. Als je in mijn kamer het tapijt optilde dan keek je via een klein gaatje in de vloer recht de kroeg in. Needless to say dat ik op zaterdagavond altijd mijn oordoppen in had. Meezingers!!
In het weekend zaten we vaak zo lang aan de ontbijttafel dat we gewoon door konden gaan met de lunch. En onze grootste passie (zoals het in ongeveer ieder studentenhuis gaat) was het volplempen van het huis met allerhande rotzooi.

WC Vuurighe Toren

In 2017 heb ik het niet minder fijn voor elkaar! Jan en ik hebben net een huis gekocht en over een maandje krijgen we daar de sleutel van. Een groter verschil met 2007 kan haast niet! Desalniettemin ben ik van plan om ook in dit huis met dezelfde meiden van toen weer veel te lang aan de keukentafel te blijven zitten! (En met Jan natuurlijk 😉 )

Keuken Vuurighe Toren

Innerlijk 2007 vs. 2017

Foei, deze vind ik best lastig. Vooral omdat ik in 2007 een hele zware depressie heb gehad. Niet het hele jaar, maar het is zeker wel iets wat voor mij bepalend is voor dat jaar.
Tegen het einde van het jaar ging het steeds slechter en slechter en in 2008 ben ik via een spoedtraject bij een hele lieve psychologe terecht gekomen. Ik zou dus over mijn innerlijk in 2007 wel kunnen zeggen dat ik nogal piekerig en verdrietig was.

2017 is gelukkig een heel ander verhaal! De tijd van depressie ligt gelukkig alweer jaren achter me, en ik ben gelukkiger dan ik ooit tevoren ben geweest! Dat is gemakkelijk te verkondigen en fijn om te zeggen als mensen erom vragen, maar als ik dan zo de vergelijking met 2007 erboven zie staan dan ben ik er éxtra blij mee!

Uiterlijk 2007 vs. 2017

Nou, zoals je wel kunt zien op de foto’s zal dit een kort onderdeeltje worden. Ik zag er eigenlijk vrijwel hetzelfde uit als ik er nu uit zie. Ik heb in 2007 lang haar, kort haar én een permanent gehad. Inmiddels heb ik weer kort haar, maar laat ik het even groeien. Nou, als dat alles is in 10 jaar tijd 🙂 Van de week moest ik mijn legitimatie laten zien bij een fles wijn, dus al met al ben ik er behoorlijk blij mee!

In 2007 viel ik overigens 20 kilo af dankzij mevrouw S. Bakker. In 2017 zit ik weer in hetzelfde schuitje, veel te zwaar! Een heel langzaam jojo-effect dus! 20 Kilo’s zullen het deze keer niet worden, maar voor een stuk of 10 ga ik toch zeker mijn best doen!

Uiterlijk 2007

Dit was echt een hele leuke post om te schrijven! Ik zou het iedereen eens een keer aanraden om zo terug in de tijd te kijken. Vooral de foto’s erbij zoeken geeft veel plezier!

Is het verschil tussen 2007 en 2017 bij jou ook zo groot?

Comments 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.