Op safari en de zomer 2.0

Ayla loves life #11; op safari in eigen land en de comeback van de zomer!

Soundtrack van de week

De comeback van de zomer!

Oh jongens, wat heerlijk he?! Ik ben een echt tropenkindje, dus voor mij geldt altijd: hoe heter, hoe beter. Ik ben dus al een week volledig in mijn element met deze temperaturen.

Vorige week woensdag ben ik lekker gaan zwemmen in het openluchtzwembad van de Mirandabad. Ik ben gek op zwemmen, maar als ik die chloordampen kan verruilen voor de frisse lucht dan doe ik dat maar al te graag! En ik kreeg er ook nog een lekker kleurtje van ๐Ÿ™‚

Comeback van de zomer, opluchtzwembad

Ik wilde eigenlijk nog naar het strand, maar mijn schema was een beetje te vol. In plaats daarvan mezelf getrakteerd op gezonde pannenkoekjes, en lekker een paar uurtjes aan de Amstel liggen met een vriendin. Ook heerlijk!

Comeback zomer pannenkoekjes bloemen en zonnen in het gras

Boats, boats, boats!

Jaa, nog een voordeel van het mooie weer: het is iedere dag vaarweer! We zijn lekker ’s avonds na werk nog even het water op geweest en zaterdag waren we de hele dag onderweg. De moeder van Jan was toevallig in Amsterdam, dus die ging lekker mee het water op. We hebben de hele dag rondgevaren en lekker hapjes gegeten.

Jan en Ayla op de bootAyla op de boot

We vonden een vrij open stuk water zonder harde stroming, dus nadat mijn schoonmoeder weg was hebben we daar nog heerlijk even gedobberd voordat we terug gingen. Ik wilde op een moment toch wel graag terug naar huis, maar Jan nog niet. Dus toen heb ik de boot maar gekaapt en heb ik zelf teruggevaren!
Aangezien de boot 225 PK heeft (pin me er niet op vast, maar zoiets is het), is het niet zo gemakkelijk als met de vorige boot en ik vond het best wel even spannend. Een klein beetje teveel gas en je vliegt door de grachten!

Lekker ronddobberen met de bootKapitein Ayla

Drukke dagen

Het klinkt zo natuurlijk alsof ik alleen maar van de zon genietend door het leven ga, maar dat is niet helemaal waar! Omdat ik echt graag mijn loopbaan een slinger wil geven ben ik druk bezig. Veel voor de blog aan het werk, en veel bezig met netwerken.
Omdat ik voor het nieuwe pad wat ik heb gekozen nog wat computerskills mis, zit ik ook veel achter de computer om daarmee te oefenen zodat ik straks mijn weg helemaal kan vinden in de nieuwe programma’s!

Voorbeeld was vrijdag, ik had ’s ochtends een sportklas gedaan, en had om 13.00 uur een afspraak staan. Ik ben toen tussendoor gaan ontbijten bij SNCKBR op de van Wou en heb daar even aan de blog zitten werken en wat onderzoek gedaan voor mijn nieuwe loopbaan.

Omdat mijn volgende afspraak in de stad was, heb ik de fiets gepakt en ben die kant op gegaan. Ik had donderdag overheerlijke Extremely Slutty Brownies gemaakt, en daar moest ik vanaf. Als ik ze had gehouden dan hadden Jan en ik ze allemaal opgegeten, en dat is niet heel goed voor de lijn! Onderweg naar de stad dus even langs een vriendin gefietst en haar hele kantoor blij gemaakt met een batch E.S. Brownies.

Omdat ik zelf alweer honger had en mijn volgende afspraak over een half uur was ben ik gezwicht voor een pizzaslice. Ik wil heel graag heel healthy zijn, maar met razende honger en lichte tijdnood komt fastfood soms gewoon heel goed van pas.
Mijn tweede afspraak nog gehad, en toen onderweg naar huis gegaan. Jan was er al, en we zijn ’s avonds lekker het water op gegaan.
Zo kom ik de dagen wel door!

Drukke dagen ontbijt en fastfood lunch

Op safari in eigen land!

Zondagochtend werden Jan en ik hartstikke moe wakker. Drukke dagen gehad, en een totaal luxeprobleem maar: van zo’n hele dag varen word je gewoon heel moe!
We lagen een beetje te bedenken wat we dan zouden gaan doen, en ineens had Jan een kortingsbon voor Safaripark Beekse Bergen te pakken! Gauw ontbijtje gegeten en hop, de auto in, op safari!

Omdat het nog een goed stuk rijden is vanuit Amsterdam hadden we besloten om eerst de wandelsafari door het park heen te doen; even de benen strekken! Ik ben dรณl op dierentuinen, dus ik liep helemaal in mijn element van het ene verblijf naar het andere om de dieren te zien.
Wat ik heel erg leuk vond aan Beekse Bergen, is dat ze allerlei dieren bij elkaar stoppen in de verblijven. Zo mochten de olifanten met de roodbil-apen spelen, en zagen we een piepklein vosje heel stoer in het been van een beer bijten.

Safari beer en vosje

We hebben gegeten tegenover supergeinige apen die leken op kleine Verschrikkelijke Sneeuwmannen. Alsof ze kleine witte pakjes aan hadden!
Daarna doorgelopen en de roofvogelshow bekeken. Leuk gedaan! Ze lieten de vogels heel laag over het publiek vliegen zodat je ze heel erg goed kon zien. De zeearend vonden wij allebei het indrukwekkendst.

Omdat we een beetje in tijdnood kwamen zijn we daarna gauw doorgelopen naar het begin van het park. Althans, voordat ik de stokstaartjes spotte, mijn lievelings! Het zijn een soort hele koddige cavia’s, love them! En je kon hier met je hoofd in een (vrij smerige) koepel in het verblijf kijken. Yes, stokstaartjes van dichtbij!

Safari stokstaartjes uitkijk

Als laatste zijn we door de autosafari gereden, eerlijk gezegd vond ik dat een beetje tegenvallen. Het begon wel goed, met een luipaard die op een paar meter van de auto in het gras lag. Ook de kamelen waren geinig om te zien.

Daarna kwamen we alleen in een hele lange file te staan die helemaal tot het einde doorliep. Logisch natuurlijk, iedereen wilde met zijn auto tussen de giraffen. Als je er in staat is het wel jammer, heel lang in de file en als je dan eenmaal bij de giraffen bent voel je je zo opgejaagd door de enorme rij auto’s achter je, dat je ook niet heel chill blijft staan kijken.
Gelukkig hadden we het aan het einde gedaan en hebben we geen dingen gemist door die lange file ofzoiets! Al met al, een heel leuk dagje uit!

Safari luipaard en Ayla bij de leeuwenSafaripark Beekse Bergen kameel giraffen autosafari

Flamingo meegenomen?!

Omdat we zulke leuke flamingo’s hadden gezien, hebben we er eentje mee naar huis genomen!

Ik heb de laatste tijd een beetje een flamingo-obsessie (samen met de halve wereld volgens mij), dus was het ook tijd voor een flamingo in huis. Bij Flying Tiger vond ik eindelijk de flamingo die ik al een tijdje zocht. Geen artsy-fartsy schilderij, maar gewoon een blij ei!

Flamingo geadopteerd

Tot zover deze recap-post! Wat zijn jullie allemaal aan het doen om de zomer 2.0 te vieren?!

Comments 2

  1. Heerlijk hoor! Maarreee begrijp ik nou goed dat jij je bootje gewoon hier in Amsterdam in het water hebt liggen? Jaloers zeg! Ik kijk alleen maar naar bootjes op de amstel vanaf de kant haha!

    1. Post
      Author

      Jaa! Fijn he?! Soms moet ik ook wel om ons lachen, als we zitten te klagen dat het bootje te ver van ons huis ligt of zoiets. Behoorlijk luxe probleem lijkt me zo! ๐Ÿ™‚ Fijne dag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.