Ayla loves life #12; geitenboerderij, ongenode gasten en verjaardag Jan

Ayla loves life #12; mea culpa, geiten en Jan’s verjaardag!

Soundtrack van de week

Mea culpa

Ja, tja, het is dus alweer een week geleden dat er hier een post verscheen. (Ik verwacht dus ook dat jullie inmiddels allemaal deze soep hebben gemaakt) Het ging even niet zo lekker aan mijn kant. Ik was ziek en had mijn planning niet op orde.
Dat vind ik tot op heden het moeilijkste aan mijn blog, het houden aan mijn eigen planning. Het komt nog te vaak aan op het moment dat ik op de dag zelf de post zit te schrijven, foto’s maak, etc.

Ik zag het dus met mijn zieke hoofd niet helemaal zitten om allerlei yoga-poses te doen voor de camera. Toen ik wat meer op de been was en dan maar een andere post wilde maken, deed mijn admin van de site het niet. EN VERVOLGENS ging ook het internet hier thuis stuk.

I’m back however, vol goede planningen en begin nu maar gewoon met deze recap post omdat een mens ook maar gewoon ergens moet beginnen. Hieronder 2 boomerangs van Jan en mij om het goed te maken. Mea maxima culpa.

Dagje uit in eigen stad

Voordat alles naar de ballen ging hadden we gelukkig nog even een leuk dagje uit in eigen stad. Op een zonnige zondagmiddag liepen we naar een nieuwe bakkerij in de Pijp, omdat ik daar graag heen wilde. Harewood Bakery biedt verse, handgemaakte donuts aan omdat er volgens hen nog geen goede donuttent was in Amsterdam. Ik ben dat geheel met ze eens en was dus erg benieuwd of zij het dan wel waar konden maken. En jawel! Gaat dat proeven, ze zijn heerlijk! Wij hadden filled donuts met lemon curd, heerlijk!

Donuts and coffee lievelingsdagje

Daarna liepen we van terrasje naar terrasje verder door de stad. Uiteindelijk hebben nog even gezeten bij de Sky Lounge voordat we achter CS terecht kwamen. Klinkt meteen heel shabby en cracky he? Maar we zijn daar gewoon gaan zitten met een lekkere koffie en hebben bootjes gekeken.
Er kwam een enorm cruiseschip langs waar allerlei mensen met telelenzen op stonden te wachten, als een soort vliegtuigspotters. Daarna naar huis teruggelopen en moe maar voldaan op de bank geploft. Leuk hoor, toerist spelen in eigen stad!

Uitzicht Skylounge Doubletree hotelCruiseschip haven Amsterdam

Ongenode gasten

Ik weet niet wat er de laatste tijd aan de hand is, maar mijn ongedierte-karma is erg slecht. Gelukkig vangen de katten een hoop, vliegen, muizen, etc. dus balanceren zij mijn karma.

Lucifer stond echter voor een uitdaging toen er vorige week uit het niets een muis door het huis vloog. Jawohl, er zat ineens een vleermuis in huis! Ik heb geprobeerd een foto van hem te maken, maar hij vloog zoals vleermuizen dat doen dus meer dan een streepje werd het niet. Gebeld naar 144 (red een dier) en die raadden me aan de ramen open te zetten (had ik al) en de lichten uit te doen (had ik nog niet) en het dan nog even af te wachten. Katjes meegenomen naar de keuken en daar even afgewacht. Een half uurtje later was Batman gelukkig weer naar buiten gevlogen, en hij had niet eens in huis gekakt! Hoera!

Zaterdag lag ik ziek te zijn op de bank toen de tweede ongenode gast langs kwam lopen. De grootste indoor-spin die ik ooit had gezien. Ik heb er een maatbeker overheen gezet, met een bord erop. Hij was zo groot dat ik bang was dat hij de maatbeker om zou kunnen gooien 🙂 . Uit de goedheid van mijn hart (lees: pure angst) heb ik hem laten leven totdat Jan thuis kwam. Die liet hem ook nog even onder de beker zitten, want hij wilde het pas doen als het licht was.
Maar nee hoor! Hij was dood toen Jan hem eenmaal uit wilde zetten! Wist ik veel dat spinnen kunnen stikken onder een maatbeker 🙁

Vleermuis in huis en spin onder maatbeker

Jarige Jan!

Donderdag was Jan jarig! Hoera!
’s Ochtends vroeg meteen cadeaus in bed, dat had hij met mijn verjaardag ook gedaan en dat was zo leuk! Hij heeft een zwemvest gekregen (een mooie kleine, ipv zo’n enorm oranje ding) en manchetknoopjes van kwartjes uit zijn geboortejaar. Ondanks dat hij wist dat hij dit zou krijgen was hij er erg blij mee 🙂 Nog zijn lievelingsontbijtje voor hem gemaakt, en zijn dag was al goed begonnen!

Cadeaus in inpakpapierCadeau Jan manchetknoopjes en kaartje

Omdat Jan overdag een beurs had in Utrecht had ik daar ook een restaurantje gereserveerd, wel zo gemakkelijk! Ik ben dus aan het einde van de dag in de trein gestapt en we zijn samen naar het restaurant gelopen. We hebben bij de Heeren van Leeuw heerlijk gezeten en gegeten. Het was echt heel lekker! We hadden een 3 gangen menu en een fles wijn, allemaal even goed!
Jan heeft het nog afgemaakt met zijn geliefde Italian Coffee en voelde zich helemaal de jarige Jan ♥

Gerecht op bord en Jan met italian coffee

Bezoekje aan de geitenboerderij!

Omg omg omg, we gingen naar de geitenboerderij!! Hier wilde ik dus al hartstikke lang heen, maar het kwam er steeds niet van. Na een paar dagen ziek zijn had ik een beetje frisse lucht en een oppepper nodig, dus daar gingen we!

In het Amsterdamse Bos zit Geitenboerderij Ridammerhoeve, waar je enorm uitgebreid met geiten kunt knuffelen.
Ik ben dól op knuffelen met diertjes, dus ik liep al helemaal te glunderen bij het vooruitzicht. We zijn meteen de wei in gedoken toen we aankwamen en hebben daar met de geiten geknuffeld en ze gras gevoerd. Er liepen ook varkens in koeien in dezelfde wei, dus dat was supercool! Het varken voelde zo hard en gek aan na het aaien van zo’n zacht geitje.

Ayla aait geiten op de geitenboerderijJan voert geit op geitenboerderij

Het is mijn droom om later in een huis te wonen waar ik in de tuin een stal heb met van alle dieren eentje. Behalve kipjes, daar wil ik er wel graag heel veel van. Je kan je dus misschien voorstellen hoe erg ik door het dolle was toen ik erachter kwam dat er overal kipjes los liepen!! Wat een feest!
In de stal met melkgeiten vonden we ook nog een hele kudde kuikentjes, die heel casual over de geiten heen liepen.

Kipjes op de geitenboerderij

Als klap op de vuurpijl had Betsie nog allemaal piepkleine biggetjes die je dus gewoon kon aaien! Ohja, er was ook nog een stal met legkippen en paarden. Nou echt hoor, mijn dag kon niet meer stuk. Een klein meisje was allemaal kipjes aan het optillen en ik mocht ze aaien. Superzachte veren en dat gekke rode lelletje op hun kop. SO MUCH FUN!!!

Biggetjes op de geitenboerderij

Zo jongens, nu is het wel weer mooi geweest he? Ik brei d’r een end an, en ga weer verder met de rest van de planning en de posts. Er staan een hoop leuke posts op de planning de komende tijd dus ik heb een boel werk te verzetten!

Ik hoop dat jullie allemaal je planning/dagelijks leven wat meer onder controle hebben dan ik ♥

Veel liefs, Ayla

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.