Weekoverzicht 13, herfst, KvK

Ayla loves life #13; herfst, eten en een grote stap!

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik mijn laatste Ayla loves life post online zette. Tussendoor heb ik wel andere persoonlijke verhaaltjes gedeeld, wat jullie ook leuk vonden. (niet liegen, ik kan dat zien! Deze post werd het meest gelezen van het hele jaar!)
Omdat alle jubilea nu wel zo’n beetje voorbij zijn is het weer gewoon tijd voor een recap post. Ik prop gewoon 2 maanden in 1 post, no problemo señor!

Soundtrack van de week

Herfst, herfst, herfst!

Omdat ik dit jaar voor het eerst sinds mijn 3e niet op school zat of fulltime aan het werk was in de herfst, heb ik er met volle teugen van kunnen genieten.
Herfst is mijn favoriete jaargetijde (dit zeg ik bij ieder jaargetijde als er een mooie dag is) en de herfst van 2016 is mij tot op heden nog niet tegengevallen! Jan en ik zijn veel op pad geweest in de weekenden en hebben dus iedere week wel verwonderd naar al die mooie kleuren staan kijken.

Herfst op de Hilversumse HeiHerfst in ArnhemHerfst in Klein FrankrijkHerfst in ArnhemHerfstbladeren in ArnhemWinter is coming

Eten!!

De weegschaal liegt niet! Van de week ging ik erop staan en hij probeerde kermend onder me uit te kruipen. Maar hee, ik heb wél heel lekker gegeten de afgelopen tijd! Nu weer even een beetje opletten wat ik er allemaal in stop 🙂 Lekker handig, met de feestdagen voor de deur, maar ik heb het er toch echt zelf naar gemaakt.
Van de week vroeg ik nog aan Jan of die kilo’s die er aan zijn gekomen sinds wij bij elkaar zijn er ooit nog af gaan, hij zei gewoonweg ‘Nee, ik denk het niet.’ Accepté dan maar.

Dessert bij Boca's ParkChiapas Taco CartelTapas bij Boca's Salade bij Le Pain Quotidien

Tijd voor taart!

Mijn lieve schoonzusje was jarig en dat vierden we op familiedag! Ik vind dat dus echt hartstikke leuk: de familie van Jan houdt eens in de zoveel tijd een familiedag! Lekker wandelen in het bos, opa en oma mee, gezellig eten; heel erg leuk!
Anna was jarig, 26 werd ze, en ik had zin om iets te bakken. Tijd voor een taart dus! Ik had geen idee of het lekker was geworden want het was de eerste keer dat ik zo’n taart maakte maar gelukkig was het heerlijk!

Taart in de maakTaart klaarDe binnenkant van de taart voor Anna

Ik ben officieel een ondernemer!

Afgelopen week had ik een afspraak bij de KvK en werd ik officieel ondernemer! Körner Krossmedia bestaat nu officieel als bedrijf; KvK en BTW-nummer, alles erop en eraan!
Sinds ik niet meer voor mijn voormalige werkgever werk heb ik een aantal klussen gedaan als tekstschrijver/-redacteur, gewoon omdat ik dat goed kan en mensen het aan me vroegen. Dat beviel me zo goed dat ik heb besloten om daar mee verder te gaan. Ik heb schrijven altijd al heerlijk gevonden, en hoe meer ik aan de blog werk, hoe meer ik merk dat ik het écht heel leuk vind. Als ik ook nog anderen er mee kan helpen en er zelf aan kan verdienen dan ben ik echt gelukkig!
Omdat je maar zoveel klussen kan doen zonder ingeschreven te staan werd het nu tijd om het officieel te maken!
Mocht je meer willen weten over samenwerken met mij, klik dan even hier.

(Ik wilde een miljoen foto’s maken in de KvK, maar vond dat wat ongepast. Vandaar dit kunstwerk, ik noem het ‘The Secret Life of Kantoormeubilair’. En natuurlijk moest het gevierd worden met een Club Kip, die mocht er ook bij in de collage!)

Inschrijven bij de KvKSecret Life of KantoormeubilairClub Kip om inschrijving te vierenKörner Krossmedia officieel!

Pijnlijk restant van de burn-out

Ik denk dat ik er wel eerder over heb geschreven, aangezien het een van mijn meest pijnlijk dingen is die ik aan mijn burn-out over hield: mijn kaken! Altijd al ben ik een tandenknarser geweest, maar in tijden van heftige stress is het supererg geworden. Ik klem heel erg met mijn kaken en op dagen dat ik echt veel stress had op kantoor kon ik vaak op een goed punt niet meer echt praten. Mijn kaken en keel zaten dan zó vast dat ik er helemaal schor van werd.

Omdat het maar niet minder werd, ook al heb ik nu veel minder stress, ben ik er weer (niet de eerste keer..) mee naar de dokter gegaan. Die betastte mijn hoofd en stelde vast dat de hoeveelheid spanning in mijn kaakspieren als 9 op een schaal 10 gesteld kon worden. Heftig dus!
Sindsdien ben ik 1x per week bij een gespecialiseerde dame die de hele boel losmaakt. Ze heeft mij geleerd hoe het moet en opgedragen het 3x per dag zelf te doen. Het helpt gelukkig heel goed, zo goed zelfs dat je het al aan mijn gezicht begint te zien! Mijn vierkante kanten beginnen langzamerhand smaller te worden en mijn eigen hoofdvorm komt weer in beeld! Driewerf hoera!

Kaken na de behandelingen

En wat er verder nog gebeurde deze herfst…

Tja, als je heel lang niet schrijft dan zit er niets anders op dan een beknopte samenvatting!
Jan en ik zijn veel onderweg geweest, lekker met de auto rondgereden en mooie dingen gezien! We hebben Amsterdam op stelten gezet zo nu en dan, ik heb veel met de katjes gespeeld. In huis ben ik eindelijk begonnen met wat opknap- en kluswerk wat we al heel lang wilden doen. Met een vriendinnetje heb ik veel in de Coffee Company gezeten, aan het werk voor Körner Krossmedia of Aylovelife; ze hebben daar nu een katje, dus dat is héél mooi meegenomen!

Jan en Ayla on tourMonty bij het raam met AylaRembrandttoren AmsterdamIn t Aepjen AmsterdamProeflokaal de Ooievaar AmsterdamJan met MontyKatje in de Coffee Company

Zo jongens, dat is ook weer verteld! Er staan heel veel leuke posts in de planning voor de komende tijd, dus ik zal kijken of daar ook nog een recap post tussen past zodat ik niet zulke samenvattingen hoef te fabriceren!

Wat hebben jullie gedaan afgelopen twee maanden?! 😉

Comments 4

  1. Post
   Author
 1. Aaaaaah wat mega tof dat je nu een eigen onderneming hebt! Ik ben volgende week aan de beurt. Spannend! Dat je als tekstschrijver aan de slag gaat snap ik wel. Ik denk dat je volgend jaar met Sinterklaas maar een speciale dicht actie moet doen 🙂 Je hebt echt talent! x

  1. Post
   Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.