Ayla loves life #15; katjes, bloggen en hotspots

Ayla loves life #15; katjes, bloggen (met katjes) en op hotspotjacht!

Soundtrack van de week

Fietsen én weer wandelen

In de vorige Ayla loves life vertelde ik dat ik niet meer mocht wandelen van de orthopeed, en hoe erg ik daar van baalde. Zo nu en dan fietsen vind ik leuk, maar als het regenachtig of winderig is dan haak ik af. En we weten allemaal hoe het weer is geweest de laatste tijd..

Ik voelde me dus redelijk opgesloten in huis, en aangezien ik ook mijn fitnessabo vast heb opgezegd met de verhuizing in het vooruitzicht begon ik ook een beetje dicht te groeien. Hoeveel love handles hoor je te hebben?!
Gelukkig heb ik een hele fijne brace gevonden waarmee ik weer mag wandelen. Na een paar dagen merk ik al verschil, minder gekraak in mijn knie en minder pijn bij het lopen. Ik heb wel besloten te blijven fietsen als het mooi weer is, plaatjes als hieronder zijn toch prachtig?!

Ayla loves life #15 - fietsen

Katjes in love

De katjes zijn verliefd! Nog steeds niet op elkaar helaas, maar op ons! Ik weet niet wat er met ze is gebeurd de laatste tijd, maar ze zitten allebei een soort aan ons vastgeplakt. Als we op de bank gaan zitten dan duurt het 3 seconden voordat er een katje op je zit. ’s Nachts word ik wakker in een pijnlijke, rare houding, en dan ontdek ik dat 2 katjes me daarin hebben gedwongen. Ze dartelen vrolijk rond onze voeten, en duiken meteen de badkamer in als de deur open gaat. Niet voor ons, maar voor de kraan natuurlijk!

Ayla loves lifes #15 - katjesAyla loves lifes #15 - katjes

Bloggen, bloggen, bloggen

De laatste tijd heb ik heel veel tijd aan de blog besteed, meer dan eerst. Ik kreeg gewoon ineens de kriebels, lekker vooruit werken, nieuwe dingen bedenken, heel leuk allemaal! Het komt doordat ik gewoon mijn energie weer terug heb, en daardoor heb ik onwijs veel zin om leuke dingen te doen.

Wat ook heel goed helpt: de prachtige daglichtlamp die ik met kerst heb gekregen. Het licht hier in huis is niet top, en nu in de winter kon ik vaak na 15.00 uur het foto’s maken echt wel vergeten. Met deze lamp kan ik midden in de nacht foto’s maken als ik dat zou willen!

Voor de komende tijd heb ik dus al heel veel leuke blogposts ingepland staan, en ben ik met nog veel meer ideeën bezig! Mede te danken aan zo’n vastplakkend katje natuurlijk 😉

Ayla loves life #15 - bloggenAyla loves life #15 - bloggen

Bezoekje aan de IJhallen

Vorig weekend was er weer een markt in de IJhallen, er als onderdeel van onze afscheidstour van Amsterdam gingen Jan en ik erheen. We hadden eerst nog even geluncht bij vrienden, die heerlijk voor ons hadden gekookt en richting het einde van de middag gingen we op pad.
Ik was er nog nooit geweest, dus vond het wel grappig om een keer te zien. We keken of we leuke dingen zagen voor in het nieuwe huis, maar helaas! Onze vrienden kochten nog wel iets leuks: een gevangenis voor mobiele telefoons, voor tijdens het eten bijvoorbeeld. Ook een goede optie voor als je eens wat minder met je telefoon wilt zitten!

Ayla loves life #15 - IJhallenAyla loves life #15 - IJhallen

Het nieuwe huis ontwerpen

Voor je het weet is het 1 maart en krijgen we de sleutel van het nieuwe huis. Tijd dus om wat dingetjes te gaan regelen voor de inrichting! Jan is gelukkig heel makkelijk als het op de inrichting aankomt, als hij het niet uitgesproken lelijk vindt, dan vindt ie het meestal wel mooi. (Is dat erg Cruijffiaans?)

Omdat ik het beter voor me kan zien dan hij, wil hij dan wel graag een beetje weten hoe het eruit zal komen te zien. Nou ben ik lately erg veel in de weer geweest met programma’s voor design, maar dat wil niet zeggen dat ik het ook onder de knie heb. In dit geval koos ik maar gewoon de old fashioned way, ook al laat mijn tekenkunst te wensen over.
Aan de hand van mijn twee prachtige tekeningen (ahum!) kunnen we een lijstje gaan opstellen met wat er gedaan moet worden.

Ayla loves life #15 - nieuwe huisAyla loves life #15 - nieuwe huis

Op hotspotjacht in Amsterdam

Eigenlijk zou de kop moeten zijn ‘Gezellig lunchen met vrienden’, want dat was wat ik eigenlijk deed. Maar tegelijkertijd deed ik per ongeluk een rondje hotspots! En man, dat was leuk lekker!

Met een vriend lunchte ik bij Ron Gastrobar Paris , bij het Leidseplein. Ultra lekker gegeten, en een heel gaaf restaurant. Very French, zelfs het personeel droeg pakjes geïnspireerd op Franse dienstmeisjes. Steak tartare die aan tafel wordt klaargemaakt, zuurkool met buikspek en salade met eendenlevercrème én de lekkerste spekjes ook.

Donderdag ging ik met een vriendin naar de Corner Bakery, waar ik al heel lang heen wilde. We konden niet kiezen, dus namen we álles! Ik had eggs benedict en samen deelden we de American pancakes. Alles wegspoelen met roze limo en het feest was compleet! Erg leuke plek ook, maar ik voelde me erg oud en onhip tussen jong en modieus Amsterdam.

Om de feestweek af te sluiten aten we vrijdag een lunch bij de Vergulden Eenhoorn. Met dit vriendinnetje had ik er van de zomer al eens gezeten, en we gingen nu voor de knusse-binnen-bij-het-vuur-experience. Broodje entrecote met paddestoelen en ik eindigde als een gelukkig mens de week!

Ayla loves life #15 - hotspotjachtAyla loves life #15 - hotspotjachtAyla loves life #15 - hotspotjacht

Tijd om deze Ayla loves life weer af te sluiten! De komende weken zullen denk ik wat rustiger zijn, maar ik zal foto’s maken waar dat kan. En er zijn altijd nog de katjes 😉

Sommige links in dit artikel zijn affiliate links, fijn als je via mij zou willen bestellen! ♥

Comments 2

    1. Post
      Author

      Jaaa, de lamp is echt fantastisch! Helaas werkt ie niet op die manier als daglichtlamp, het is echt alleen voor fotografie. Anders zou ik er de hele dag onder gaan zitten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.