Ayla loves life; mei 2017

Ayla loves life ~ mei 2017; huisje, boompje, velletje

Is het oké als ik voortaan ieder maandoverzicht begin met ‘Hè jongens, wat vliegt de tijd’?! Want met juni komen we alweer richting de helft van het jaar en ik geloof dat eigenlijk bijna niet. Maar ja, dat gevoel heb ik iedere maand dus de originaliteit gaat er snel vanaf!
Dit was mijn mei 2017!

Soundtrack van de maand

Aan de slag!

Het grootste event van mijn maand mei was toch wel dat ik weer aan de slag ging! Na bijna een jaar niets doen, bloggen en freelancen ben ik weer in loondienst. Ik werk 28 uur dus er blijft genoeg tijd over voor mijn klussen on the side, en belangrijker: ik kan er weer rustig aan inkomen.

Het welkom wat ik kreeg was hartverwarmend, en daar ben ik heel erg blij mee. Het is zo’n leuk kantoor met allemaal lieve en ondernemende vrouwen.
Weer aan het werk zijn viel me mee, hoewel ik na de eerste 3 dagen toch wel echt even knock-out ben qua moeheid. Nieuwe banen zijn altijd vermoeiend en een jaar op je gat zitten helpt niet mee. Gelukkig is het werk echt leuk, de functie past goed bij me en is leuk om te doen!

Ayla loves life: mei 2017 - nieuw werk

Eigen huis & tuin

Dat het klussen nu voorbij is wil nog niet zeggen dat het huis nu af is. We zijn afgelopen maand veel in de weer geweest met kleine dingetjes die nog gedaan moesten worden. Nouja klein, ik moest bijvoorbeeld alle binnendeuren nog afmaken en ophangen.
We wachten nu op een aantal dingen die nog geleverd moeten worden, of die we zelf nog willen bestellen. Maar ik beloof: zodra die er zijn geef ik een home tour!

Met het mooie weer zijn we ook veel de tuin in gedoken. Er is pak ‘m beet 10 jaar niet meer écht onderhouden in de tuin, dus er is heel veel werk aan de winkel. We zijn momenteel vooral veel aan het puinruimen, overgroeiend mos en onkruid van tegels plukken en stukken aarde ontdoen van een halve meter wildgroei. Aangezien onze tuin vrij gigantisch is gaan we er vanuit dat het hele opknapplan over meerdere jaren verspreid moet worden. Voor nu zijn we in ieder geval goed bezig!
Zie hier een kleine before/after van het puinruimen:

 • Tuinieren 1
 • Tuinieren 2

Look at all those chickens

Als je mij op Instagram volgt (en zo nee, waarom eigenlijk nog niet?!) dan heb je ze vast al wel voorbij zie komen in m’n stories: de kipjes have arrived!
Toen wij ons huis kochten stond er al een kippenhok in de tuin, en ik heb er altijd van gedroomd om van die scharrelende kipjes in de tuin te hebben. Nou, m’n droom is uitgekomen!

We hadden er drie, maar de buurhond kreeg er eentje te pakken dus nu zijn er nog twee. En honestly, ik vind het niet zo erg. Kipjes zijn namelijk erg lief, maar ze kakken echt de hele tuin vol. Daarnaast krijgen wij 3 eieren per dag écht niet op, en werd er 1 kipje een beetje buitengesloten door de andere 2. Kortom: voorlopig blijven ze met z’n tweetjes!

Ik had nooit durven dromen dat kippen echt leuke huisdieren zijn. Ze hebben echt karaktertjes, zijn behoorlijk stout en doen hele schattige dingen. Eentje zag mij op het zonnebedje liggen, kwam aangerend en nestelde zich naast mij in de zon. “Oh, dit is de plek om te zonnen?! Ik doe mee!”
Ze rennen achter me aan de tuin door en helpen heel goed mee als ik zit te tuinieren. Zo schattig!

Ayla loves life; mei 2017 - kipjesAyla loves life; mei 2017 - kipjesAyla loves life; mei 2017 - kipjes

Mijn vel past niet meer

Ik heb het afgelopen tijd al meerdere keren aangegeven: ik zit niet lekker in mijn vel.
Wat ik nog het meest frustrerend vind is dat er geen vooruitgang in lijkt te zitten. En dat is nou meteen het knelpunt: mijn vel zit gewoon anders dan vroeger.

Voor de burn-out liep ik over van de energie, werkte ik aan 10 dingen tegelijk, deed ik het huishouden met 2 vingers in mijn neus en kon ik lijnen en sporten om in vorm te blijven. Als ik dat opschrijf dan weet ik heus wel waarom ik een burn-out heb gekregen. En vind ik het alleen maar beter dat ik dié energie nu niet meer heb, want let’s face it: ik had die energie niet, ik deed maar alsof totdat ik opbrandde.

Al met al weet ik dus dat dit mijn nieuwe realiteit is, maar dat haalt niet weg dat ik er nog aan moet wennen. Ik sliep nooit uit, en kan nu urenlang in bed blijven hangen. ’s Avonds plof ik op de bank om niet meer op te staan voor het huishouden/yogales/blogposts. Ik ben al zo lang niet meer uitgeweest dat ik me niet meer kan herinneren wanneer de laatste keer was.
Kortom: alles is zo anders dan vroeger. En ik blijf maar wachten tot die oude Ayla terugkeert, maar dat gaat nooit gebeuren. Zoals gezegd is dat alleen maar beter, maar voor mij voelt het alsof ik niet lekker in mijn vel zit.

Ongetwijfeld hierover later meer, want ik schrijf nu eenmaal graag van me af. Ik hoop ook dat dit opschrijven en publiekelijk toegeven ervoor zorgt dat ik een beetje uit deze mineur kom, want ik zou nu wel weer met veel plezier wat dingen willen doen.

Ohja, mijn vel zit ook te krap

Ik schreef hier vorige week al over: ik ben op dieet. Jan en ik doen het ziekenhuisdieet, en dat raad ik niemand aan. Het is namelijk een crashdieet en iedereen weet dat dat eigenlijk niet de bedoeling is. Maar goddamit, het werkt wel en we gaan er nog even mee door.

Mei heeft dus voor mij ook in het teken gestaan van 1000 calorieën per dag. En nou niet zeggen dat ik daardoor geen energie heb, want dat is een hele andere energie dan ik hierboven bedoel. Sterker nog: het zorgt ervoor dat ik mezelf verplicht liever te doen tegen mezelf. Als ik mezelf mentaal zit te jennen dat ik eigenlijk moet gaan sporten/stofzuigen, dan zeg ik ‘Houd je bek hoofd, ik ben op dieet en ik mag best deze avond op de bank hangen als ik dat wil.’

Ayla loves life; mei 2017 - dieet

Merelmoeder Ayla

Ik kon jullie dit niet onthouden: ik ben moeder geworden van 3 babymerels. Nouja, heel kortstondig dan.
De schoorsteen laten vegen stond op het lijstje van dingen die rondom het huis moesten gebeuren. Gelukkig hebben we de haard niet al aangestoken, de veger vertelde dat er waarschijnlijk meteen brand zou zijn ontstaan. Er zat namelijk gigantisch veel zooi en een heel groot nest in de schoorsteen.

Er kwam eerst heel veel rotzooi naar beneden en ineens lagen daar 4 vederloze babyvogels die zelf hun ogen nog dichthadden. De schoorsteenveger zei laconiek ‘er zijn toch al teveel kraaien op de wereld’, maar mijn hart brak. Ik heb dus een klein nestje voor ze gemaakt met een warme kruik en wat doeken en toen de dierenambulance gebeld.

De dierenambulance kwam meteen, en toen zij het ‘nest’ openmaakten zaten daar de mereltjes met opengesperde bekjes om eten te schreeuwen. Die zouden het dus gewoon gaan redden! (En als merel dus, niet als kraai. Know your birds, mister!)

Ayla loves life; mei 2017 - merelmoederAyla loves life; mei 2017 - merelmoederAyla loves life; mei 2017 - open haard

En nu op naar de helft van dit jaar! OMG! In juni is mijn verjaardag (nouja, de 30e dus ik moet nog even wachten), komt er hópelijk nog een toevoeging aan de beestenboel hier thuis en heb ik een hoop leuke plannen voor de blog.
Of ik die ook uitvoer laat ik nog even van dat vel afhangen 😉

Wat doen jullie als je vastzit in ‘niet lekker in je vel’? Schrijven, praten, iets anders wat mij misschien kan helpen?

Comments 15

 1. Wat heb je dat mooi beschreven. Vervelend dat je niet zo goed in je vel zit. Bij mij werkt schrijven altijd wel. En ik kan me voorstellen dat je nieuwe baan, als je er straks een beetje gewend bent, ook zorgt voor energie op dat vlak.

  1. Post
   Author

   Dankje! Ja, je hebt gelijk ook, schrijven werkt eigenlijk super. Misschien moet ik gewoon weer eens een dagboek gaan doen ofzoiets, blijft alles in ieder geval niet zo in mijn hoofd hangen.

 2. Blegh, wat vervelend dat je niet goed in je vel zit Ayla. En tja, een crashdieet…daar kunnen wij niet over oordelen. Als het tijdelijk voor jullie werkt dan is dat prima toch! Fijn dat je verschil merkt. Als ik niet lekker in mijn vel zit word ik heel stil en trek ik me terug, dat probeer ik eruit te krijgen door te praten met mijn vriend. Maar dat werkt niet altijd. Vaak word ik de volgende dag (of volgende week) wakker en dan is het weer ok.

  En, och die foto van je kipjes en je katten! En fijn dat die baby’s het hebben gehaald. Minder
  Johanne onlangs geplaatst…7x dit vind ik leuker aan volwassen worden dan ik dachtMy Profile

  1. Post
   Author

   Ja goeie, dat terugtrekken doe ik ook heel erg. Dan ga ik zitten malen en op een goed punt haal ik uit. Krijgt die arme Jan ineens een uitbrander over iets waar ik zelf al 100x over na heb gedacht maar wat ik niet tegen hem had verteld.. Gekke reactie is dat eigenlijk he? Dat je je terugtrekt van de mensen die het dichtst bij je staan.

 3. ten eerste, gefeliciteerd met je nieuwe baan! Ten tweede, wat jammer dat je niet lekker in je vel zit 🙁 Kijk je wel uit met je crashdieet, op de langetermijn kan het meer kwaad dan goed doen… maar dat weet je denk ik zelf ook wel.

  1. Post
   Author

   Dankjewel!! Ben er ook zo blij mee, geeft een leuke afwisseling en heb het met m’n werkgever ook enorm getroffen. Ik doe voorzichtig hoor, ik weet hoe slecht het kan zijn dus ik ben op mijn hoede.

 4. Oh die kippen! En die merels! So cute en zo blij dat je de merels hebt kunnen redden. Wij hebben een nest duiven, een nest merels, een nest mussen en twee eksters in onze tuin. En als ik buiten ben en ze langs vliegen of op het grasveld scharrelen praat ik altijd tegen ze (okay, confession time haha).

  Ik ken het gevoel om niet lekker in je vel te zitten, en ik vond (vind) het zo moeilijk om daar iets mee te doen. Ik probeerde me steeds maar voor te houden dat het een fase is en dat ik écht moet doen waar ik me op dat moment goed bij voel. Als dat niets doen is, dan is dat oké, als dat shoppen met een vriendin is, is dat ook oké. Vriendlief wordt onderhand volgens mij wel gek van me maar hij zegt van niet. Succes meis, het komt vast goed met je!
  Anne onlangs geplaatst…Bruid wordt helemaal gek als ze haar verrassing zietMy Profile

  1. Post
   Author

   Wat een lieve reactie Anne, ik word daar helemaal warm van vanbinnen! En je hebt helemaal gelijk, er zijn ook zoveel dingen die ik moet van mezelf en dat ik daarmee mezelf dan voorbij loop. Soms is het ook gewoon even nodig om op de bank te gaan liggen met een filmpje. Overigens praat ik ook uitgebreid tegen alles wat er leeft in de tuin. Slakjes en wormen inbegrepen 🙂

 5. Oh die mereltjes! Wat zielig zo in die rommel. Gelukkig komen ze er door! 🙂 Ik heb ook niets tegen kippen maar ik vind ze soms ook een beetje eng. Er heeft er ooit eens eentje in m’n vinger gehapt. Gaat altijd door m’n hoofd als ik kippen zie. Haha :p
  Jammer dat je niet goed in je vel zit. Kan je helaas geen tips geven, maar daar heb je waarschijnlijk ook geen nood aan. En het zou misschien ook niet helpen. Haha. Al hoop ik wel dat je er snel uit raakt! 🙂
  Irene onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf • Deel 37My Profile

  1. Post
   Author

   Je hebt helemaal gelijk Irene, ze zijn ook eng soms. Het zijn net piepkleine raptors uit Jurrasic Park. Zitten ze me met zo’n schuin dinosaurus oogje aan te kijken. Ze happen soms ook heel hard, dan proberen ze de moedervlekken van mijn been af te pikken. Ik heb gemerkt dat terugpikken erg goed helpt 😉

 6. Wat balen dat je niet zo goed in je vel zit! Ik hoop dat je je snel iets beter voelt en dat het lijnen je helpt om weer iets beter in je vel te komen. Het is in ieder geval heel logisch dat je na zo’n eerste werkweek doodmoe bent. Dat ben ik ook nog steeds na mijn werkweken. Hopelijk zakt het na een tijdje een beetje af en helpt dat al om meer energie te krijgen. Probeer jezelf soms ook gewoon even zo’n nietsdoen-dagje te gunnen. Zeker als je ook nog werkt, is dat soms juist best goed 🙂
  Wat leuk trouwens dat jullie zo’n beestenboel hebben thuis. Zo schattig, die kipjes! Heel veel succes bij je nieuwe baan! In ieder geval zo fijn dat je er echt warm onthaald bent!
  Romy onlangs geplaatst…Persoonlijk | Ik kijk de kat uit de boom!My Profile

  1. Post
   Author

   Ik vind het dus heel fijn om te horen dat jij het ook hebt! Het is ook altijd zo wennen bij een nieuwe baan, al die indrukken en info. Thanks voor je tip, je hebt ook helemaal gelijk. Ik wil dan per se genieten van het lekkere weer en vrienden over de vloer enzo, maar eigenlijk moet ik iedereen de deur uitsturen en lekker met de kipjes gaan liggen zonnebaden.

 7. Aah die kippen zijn echt awesome haha! Te leuk. Jammer dat je wat minder in je vel voelt en dat je (zoals ik lees) toch een beetje je draai kwijt bent. Ik hoop natuurlijk dat met je lekker van je afschrijven je je weer wat beter gaat voelen. Ik weet als geen ander hoe goed schrijven hiervoor helpt dus yay hiervoor! Wel fijn dat je een baan hebt gevonden waar EN je warm bent onthaald EN ook nog eens het naar je plezier hebt. Dat zijn echt altijd hele fijne dingen. Ik wens je in ieder geval een prachtige maand toe en ga je zeker even virtueel zoenen als je jarig bent hoor! X

  1. Post
   Author

   Wat een lieve reactie Deisy, dankjewel! Je verwoordt het inderdaad goed, ik ben m’n draai kwijt! Die baan is heel fijn, ze zijn ook zo lief voor me. Ik vertelde van de week dat ik de avond ervoor moe op de bank was geploft en toen gingen ze meteen kijken hoe zij konden helpen om dat moeie gevoel minder te maken. Dat is toch het liefste ooit!? Ja, even een beetje zoeken maar dan komt m’n draai vanzelf wel weer 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.