Baby op komst

Groot nieuws: er is een baby op komst!

Hoera, hoera, hoera! Mijn droom komt uit; al toen ik een klein meisje was liep ik rond met een bal onder mijn trui: ik was zwanger. En nu sta ik voor de spiegel en kan ik het haast niet geloven: die bolle buik is echt!Een spannende tijd!

Vorige maand waren Jan en ik 4 jaar bij elkaar. Sinds 1,5 jaar wonen we in een supermooi huis in een rustige buurt, met een grote tuin. We hebben het financieel goed voor elkaar en het allerbelangrijkste: onze relatie is heel goed en stabiel.

Daarnaast ben ik afgelopen zomer 32 geworden, en begon mijn biologische klokje steeds harder te tikken.
Als ik het zo opschrijf dan klinkt het allemaal niet bijster romantisch, maar het is nu eenmaal zo dat we er lang en hard over na hebben gedacht of we kinderen zouden willen en wanneer dat dan ongeveer zou zijn. 
Een baby krijgen is nogal wat, vind ik tenminste, en daar wilde ik graag over nadenken.

In mei besloten we dat de tijd rijp was, en dat we het zouden gaan proberen. In augustus was het raak, wooooww!! Zo enorm spannend!

To blog, or not to blog

Het doel van Aylovelife is om mijn lezers te inspireren zich goed te voelen en dat uit te dragen naar de mensen om zich heen.

Ik vind zelf dat blogs over een zwangerschap daar niet echt in passen. Daarnaast zijn er hele leuke mamablogs waar dit onderwerp wel heel goed bij past. Op Mamapraatjes.nl schrijf ik daarom iedere week een blog over mijn zwangerschap en wat er allemaal gebeurt met mij en mijn lichaam.

Toch even een kleine update dan!

Ook zo flauw hè, lok ik je naar binnen met deze mooie mededeling, vertel ik verder heel weinig over de baby die op komst is!

Even kort dan: alles gaat tot nu toe heel goed! Ik ben bijna niet misselijk geweest, en heb überhaupt heel weinig last gehad van de zwangerschap.
Wat ik wel heel lastig vond om mee om te gaan was de moeheid. Echt waar, ik heb zoveel meer respect gekregen voor zwangere vrouwen in loondienst! Hoe kan je in hemelsnaam je zwangerschap al die weken geheim houden als je van moeheid niet rechtop kan zitten.

Ik heb de ultieme luxepositie dat ik mijn bedrijf vanuit huis run. Als ik 's middags moe werd dan ging ik een uurtje op de bank liggen en dan ging het daarna wel weer. Of niet, en dan bleef ik liggen.
Omdat Jan ook vanuit huis werkt werd het allemaal nog luxer, gewoon iemand dichtbij die voor je kan zorgen als je te moe bent om boodschappen te doen bijvoorbeeld!

Op het moment van schrijven ben ik 14 weken zwanger, zeg maar 3 maanden en een beetje. Mijn buik begint al redelijk te ontploffen en de moeheid is gelukkig heel veel minder. Ik kan de dag weer doorkomen zonder dutje! 
Het is niet niks, het uitbroeden van een baby, maar ik vind het nu al het mooiste wat ik ooit heb gedaan!

"Is er bij jullie al eens een baby op komst?!"

De afgelopen jaren heb ik deze vraag heel erg veel gekregen, in alle mogelijke vormen. Daarom sluit ik deze blog af met een vriendelijk verzoek aan iedereen die aan wie dan ook wil informeren of er al een baby op komst is: doe dat alsjeblieft niet meer.

Ik wilde al langer heel graag een kindje, maar mijn vriend nog niet. Bij mij stak deze vraag dus altijd een beetje.
Maar dat is niets vergeleken met de vrouwen die heel graag een baby willen maar bij het maar niet wil lukken. Het moet voor hen zoveel pijn doen als jij met je blije hoofd even zout in de wonden komt wrijven.
Daarnaast ken ik ook genoeg mensen die er heel bewust voor kiezen dat ze geen kinderen willen. Zij krijgen hun halve leven vragen over babies en zien scheve gezichten van mensen die zeggen "Wacht maar, ik spreek jou over een paar jaar nog wel."

Laat iedereen alsjeblieft in zijn of haar waarde, en vraag niet naar eventuele kindjes. Als er een baby op komst is dan hoor je het vanzelf wel


Tot zover deze persoonlijke update. De komende tijd zal ik her en der wat dingen delen, waar dat aansluit bij mijn blog. Voor de gory details rondom mijn zwangerschap verwijs ik je graag door naar Mamapraatjes!


Image
symptomen van een alcoholintolerantie

Comments 4

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.