Droomreis

Dagdromen: welke droomreis wil ik nog maken?!

Een lekker potje dagdromen, wie houdt er niet van?! Vandaag droom ik weg bij een mooie droomreis die ik dolgraag nog zou willen maken!

Tijdens het schrijven kwam ik erachter dat al deze droomreizen voortkomen uit boeken die ik las, series die ik zag of muziek die ik hoorde. Voor de fun zal ik de inspiratie er even bijzetten!

1. Dixie States

Droomreis: Dixie States

Qua inwoners zijn de Dixie States, het diepe zuiden, misschien niet de leukste staten van Amerika. Dit is waar de echte rednecks wonen en waar zich een hoop ellende heeft afgespeeld. Maar het zijn ook de staten met adembenemende natuur, waanzinnig lekker eten en fantastische muziek.

Ik zou deze droomreis laten gaan door de Blue Ridge Mountains, de moerassen en oude plantages van Louisiana, het French Quarter in New Orleans en alle muzikale steden en greasy diners die ik maar kan vinden! (Ohja, en reken maar dat ik mezelf van te voren een accent aanmeet waar de gemiddelde redneck van onder de indruk is!)

Inspiratie: alle goede muziek op aarde komt zo ongeveer hier origineel vandaan. Daarnaast: True Blood, the Walking Dead, the Help en natuurlijk mijn all-time favorite: Forrest Gump

2. Argentinië

Droomreis: Argentinie

Foto: Ruben Bertossi

Sinds ik het boek Onder de ombu boom las wil ik al naar Argentinië. Er zit zoveel historie in dat land, en zo onwijs veel verschillende landschappen! Van de pampa’s tot de ijskappen, alles lijkt me daar zo mooi!

Ik zou deze droomreis beginnen in Buenos Aires en zo via de pampa’s naar beneden zakken richting de gletsjers. Onderweg zou ik vooral zoveel mogelijk vlees proberen te eten, jammie!

Inspiratie: ja eh, heb ik dus al verklapt. Daarnaast: Evita.

3. New England

Droomreis: New England

Foto: Lisa Hall

Sinds mijn tijd in Vancouver weet ik hoe mooi de herfst eigenlijk echt kan zijn. Het was altijd al mijn favoriete seizoen en daar komt sindsdien niets meer tussen. Mijn droomreis gaat dan ook naar New England, in de herfst.

Ik zou Boston willen zien, Cambridge natuurlijk ook, maple syrup willen proeven in Vermont en totaal gaan fangirlen in Salem. Waarschijnlijk zou ik daar ook ontdekken dat ik eigenlijk een heks ben en daar blijven plakken tot het einde der tijden.

Inspiratie: the Discovery of Witches, ongeveer alle andere Halloween boeken die er bestaan, Baby boom, Moonlight in Vermont.

4. Kenia en Tanzania

Droomreis: Tanzania en Kenia

Foto: Mike Price

Ondanks dat ik bij het woord ‘safari’ altijd meteen moet denken aan allerlei enge beesten die je tent in kruipen, staat een daadwerkelijke safari hoog op mijn lijst. Het landschap van Afrika lijkt mij er eentje die je nergens anders tegenkomt (duh. Maar je begrijpt wat ik bedoel) en hoe fantastisch is het om zulk landschap en de dieren die daar rondlopen in het echt te zien?!

Ik zou op deze droomreis de Kilimanjaro willen zien (niet per se beklimmen, maar wel zien) en de Serengeti willen doorcrossen met een goede gids en een veilige auto. Als ik in een wilde bui ben en vergeet dat ik zieke hoogtevrees heb dan lijkt een ballonvaart me ook wel wat!

Inspiratie: In de wildernis, Africa van Toto (duh!) en het hele Discovery Channel.

5. Pacific Northwest en Rocky Mountains

Droomreis: Rocky Mountains

Foto: Pete Jones

Ja, de hele reden dat ik naar Vancouver vertrok was mijn wens om naar de Pacific Northwest te gaan. Iets waar Edward Cullen mogelijk bij betrokken was. Uiteindelijk ben ik alleen in Vancouver geweest en staat een reis door dit magische landschap nog steeds op mijn lijst. Het is daar zo goddamn majestic, met de bergen, de mist, de vlaktes en gewoon het ‘ruwe’ de hele regio.

Ik zou door het Olympic Peninsula willen reizen, op de vlaktes van Montana met echte cowboys willen rijden en ongerepte bergmeren willen zien in de Rockies.

Inspiratie: The Horse Whisperer, Twilight en Sleepless in Seattle.


Tot zover mijn dagdroom voor vandaag. Uiteraard staan er ook nog heel veel ‘gewone’ droomreizen op mijn wishlist, ik bedoel met een week of twee in Toscane maak je me ook heel erg gelukkig hoor!

Heb jij nog een mooie droomreis die je graag zou willen maken?

Comments 8

 1. Wauw, wat een mooie plekken! Ik kan me voorstellen dat je deze reizen graag zou maken. Kenia of Tanzania staat ook op mijn lijstje. Het lijkt me zo gaaf om daar eens een echte safari te maken 🙂 Verder staat (hoe ironisch!) Toscane ook op mijn droomlijstje. Ik ben buiten Rome nog nooit in Italië geweest, maar zou dat land zo graag eens ontdekken.
  Romy onlangs geplaatst…10 dingen die ik doe op een vrije dagMy Profile

  1. Post
   Author

   Ja, ik kan me gewoon niet voorstellen hoe het is om daar te staan op safari en alles ‘in het echt’ te zien! Toscane is ook zó mooi, zeker gaan!

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   Haha ja, het is ook een saai regenachtig plaatsje maar door het specifieke klimaat is daar een soort koud regenwoud ontstaan en dat is zó mooi!

  1. Post
   Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.