Header gadgets in huis

Toffe gadgets die ik wel in het nieuwe huis zou willen hebben

Nu de verhuizing naar het nieuwe huis in zicht komt spendeer ik zo’n 85% van mijn tijd op Pinterest. Voor alles wat in mijn gedachten opkomt gluur ik even op Pinterest.

Wat er natuurlijk ook veelvuldig voorbijkomt zijn dingen die je graag wilt hebben maar niet per se nodig hebt: gadgets. Hoe langer ik er naar kijk, hoe meer ik ervan overtuigd ben dat ik het wél nodig heb!

Hieronder 5 gadgets die soms een beetje teveel, en soms ook hartstikke haalbaar zijn! (En dus binnen afzienbare tijd in ons nieuwe huis!)

1. Centraal stofzuigersysteem

Gadgets in huis: Centraal stofzuigsysteem

Iedereen heeft wel van die dingen waar je écht niet tegen kan. Ik heb dat met geautomatiseerde warme lucht (for lack of a better word), en dan voorál op mijn voeten! De blower bij de ingang van een winkel, de warme lucht van de verwarming in de auto of de hete lucht uit de achterkant van een stofzuiger, ik háát hete lucht!
Geen grapje, ik word oprecht agressief als ik de hete lucht uit de stofzuiger op mijn voeten voel.

Geen wonder dus dat ik al jaren droom van een centraal stofzuiger systeem. Hoe werkt weet ik niet, boeit me ook niet, ik wil het! Geen hete lucht meer, gewoon je slang op de muur koppelen en gaan. Nog idealer: de gleufjes onderaan de muur waar het rondvliegende kattenhaar zo in verdwijnt!

2. Geheime verstopplekjes in huis

Gadgets in huis: geheime verstopplekjes

Het liefst zou ik een ondergronds safe house willen hebben voor wanneer de zombies komen/de bom valt/ik per ongeluk 1.000 katten heb geadopteerd en me wil verstoppen. Zo lang dat er niet in zit zou ik ook heel gelukkig zijn met wat geheime plekjes her en der.

Denk aan een schilderij wat opent als je een geheim uitsteekseltje van de lijst aanraakt. Of een geheime lades achter een stopcontact! (Of gewoon wat minder spannende dingen lezen/kijken en lekker normaal doen)

3. Alles met zonnepanelen

Gadgets in huis: zonnestekkers

Mijn absolute droom komt uit: we wonen straks in een huis met een rieten dak. Prachtig! Minder prachtig als het aankomt op het opwekken van stroom.
Ik was net helemaal lyrisch geworden over de zonnepanelen in de vorm van een dakpan, gaan we in een huis met een rieten dak wonen! En zonnepanelen in rietvorm zijn er volgens mij nog niet…

Daarom ga ik over op andere dingen met zonnebatterij! Ik wil graag automatische gordijnen, die heb ik al gezien met een batterij op zonde-energie. Of deze leuke zonnepaneelstekkers, hoe handig zou dat zijn?!

4. Home automation system

Gadgets in huis: home automation system

Al sinds er een miljoen jaar geleden voor het eerst werd gesproken over ‘het Huis van de Toekomst’ ben ik geïntrigeerd. Hoe tof zou het zijn als je koelkast precies weet wat er wanneer op is enzo?!

Tegenwoordig is het kennelijk De Toekomst, want eigenlijk kan dit allemaal al heel goed. Lang leven smart devices! Wat ik heel erg graag wil is een “home automation system” waarbij je alles op elkaar aan kan sluiten en vanuit 1 app kan besturen.

Ik ben al aan het kijken naar een systeem voor de verlichting, de gordijnen en de beveiliging van het huis. Dit gaat er zéker komen in het nieuwe huis!!

5. Gadgets voor in bad

Gadgets in huis: badwarmhouders

Oh Em Gee. Na ál die jaren dat ik vroeger mijn ouders aan hun hoofden heb gezeurd en na ál die jaren van kleine Haagse en Amsterdamse badkamertjes gaat het eindelijk gebeuren: IK ZAT IN BAD, GEWOON IN BAD, EEN BEETJE MET HET SOP TE KLIEREN! YEEEESSSS!!!

Ik kan een hoop dingen opnoemen van het nieuwe huis waar ik naar uitkijk, maar het bad staat toch wel ergens in de top 3. Weinig dingen waar ik zó van kan genieten. En ook daar horen natuurlijk gadgets bij! Jan heeft met Kerst al een Led-lichtshow-apparaat gekregen voor in bad, mij lijken deze bad warmhouders wel wat.


Of het er ook allemaal gaat komen vraag ik me af, maar een mens moet toch kunnen dromen!

Heb jij ook een huis vol gadgets of een Huis van de Toekomst? Zo ja, mag ik dan eens komen spelen!?

De foto’s in dit artikel zijn van de websites waar naar gelinkt is.

Comments 5

  1. Haha, wat een leuke en ook soms wel speelse ideeën! Zo’n huis van de toekomst is echter niets voor mij. Alles wat geautomatiseerd wordt, kan namelijk ook stuk. Ik denk dat ik me er dan heel afhankelijk van zou voelen, en me enorm zou irriteren! Een mooi groot bad zou echter wel welkom zijn, en ik neem genoegen met een badeendje als gadget. 😛
    Josephine onlangs geplaatst…Het Charles Dickens Museum in LondenMy Profile

  2. Ha dat stofzuigersysteem ga ik laten aanschaffen in mijn nieuwe nieuwbouwhuis. Ik kijk er nu al naar uit, geen gehannes meer met die slangen etc. Heerlijk lijkt me dat. De rest van het huis is jammer genoeg wat minder high tech. Is toch wel een hele investering laten we maar zeggen.

  3. Haha een badwarmer. En ik heb hem nodig! Die stofzuiger zou ook geen overbodige luxe zijn bij ons thuis. Stofzuigen gebeurt nu het liefst 2x per dag, dus een keer alleen vegen zou fijn zijn

  4. Wat een slim idee om voor zonnebatterijen te kiezen in plaats van zonnepanelen op een rieten dak. Mijn ouders wonen ook in een huis met een rieten dak. Ze laten binnenkort het rieten dak repareren en overwogen ook zonnepanelen te laten plaatsen. Ik zal dit artikel naar hen doorsturen, zodat ze weten dat zonnepanelen waarschijnlijk niet handig zijn, maar dat er andere opties zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.