Goede voornemens 2017

Goede voornemens voor 2017

“Ga ik me er aan wagen?”, schoot het nog even door mijn hoofd. En het antwoord was toch echt: “Ja!”.
Ik heb bij een aantal mede-bloggers zulke leuke artikelen gelezen over hun goede voornemens, dat ik het eigenlijk voor mezelf ook wel op een rijtje wilde zetten.

Ik zie mijn goede voornemens misschien meer als wensen, of een bepaalde verandering van mindset dan als goede voornemens. Ik heb immers ook de intentie om voor het einde van het jaar multimiljonair te zijn en alle asieldieren te redden, maar of dat nou realistisch is…

Nee, mijn goede voornemens zijn meer een samenvatting van dingen die ik toch al wilde doen, en waarvan het nieuwe jaar dan voelt als een mooi schoon begin om te starten. Dit zijn ze:

Een gezondere lifestyle

Ja, ik hoor je denken! Maar het is toch echt zo: mijn goede voornemens beginnen met een soort dieet. En nee, ik ga niet echt op dieet, maar ik ga wel een grote aanpassing maken!

De afgelopen jaren zijn er behoorlijk wat extra kilo’s bijgekomen. En die willen er niet meer af. Ik hoopte dat het met het ontstressen vanzelf zou gebeuren, net als ik daarna hoopte dat ik met het ontpillen vanzelf een beetje zou gebeuren.
Feit is dat ik een stevige 13 kilo zwaarder ben dan mijn ‘standaardgewicht’ en daar graag verandering in wil brengen.
Ik weet heus wel dat ik niet naar de weegschaal moet kijken! Maar aangezien ik op het punt ben aangekomen dat ik een groot deel van mijn kleding liever niet aan wil omdat het zo duidelijk is dat ik te dik ben is de tijd toch rijp.

Jan moet ook een paar kilo kwijt, en dus willen we gewoon gezonder gaan leven. Meer bewegen, minder drinken, gezonder eten, etc. Ik ga jullie uiteraard op de hoogte houden van onze successen (ik wil nu heel graag ‘of niet!’ erbij schrijven, maar NEE, het wordt gewoon een succesverhaal, punt uit!) en van hoe we het aanpakken.

Meer schrijven

Ik heb heel erg behoefte aan een creatieve uitlaatklep en wil daar meer mee gaan doen. Aangezien mijn 4 voor handvaardigheid sinds de basisschool niet is gestegen naar een hoger cijfer, is schrijven automatisch mijn go to creatieve uitspatting.

Er zweven veel verhalen rond in mijn hoofd en die ga ik op papier zetten! Of ik er ook echt wat mee kan doen weet ik nog niet, maar het is wel mijn intentie.

Rust houden

Ook dit is een belangrijk onderdeel van mijn goede voornemens. Want ondanks dat ik barst van de energie en gewoon heel erg veel zin heb in wat dit jaar allemaal gaat brengen, is rust houden ontzettend belangrijk voor me.

Ik wil goed naar mijn lichaam blijven luisteren en preventief bezig blijven. In december is bijvoorbeeld het mediteren er even bij in geschoten, terwijl ik weet hoe goed het voor me is en hoe het me helpt.
Nu ben ik dus weer goed begonnen en wil ik het echt dagelijks blijven doen. Net als bijvoorbeeld yoga en veel buiten zijn. Vooral dat laatste zal wel goed gaan lukken als we straks verhuisd zijn!

Goede voornemens 2017

Ondernemend zijn

Afgelopen jaar heeft natuurlijk vooral in het teken gestaan van herstellen en mijn draai weer vinden. Ik ben met een merkbaar ander gevoel dit jaar begonnen: ik heb zin om dingen te doen!

Ik heb zin om bij te dragen aan projecten, anderen te helpen hun doelen te bereiken, en natuurlijk zelf mooie resultaten zien! Daarom ben ik actief op zoek naar freelance klussen en ook naar een nieuwe baan. Ik heb gewoon weer zin om mijn koppie te gebruiken en mee te denken en werken in een leuk bedrijf.

Mijn goede voornemens zijn er ook voor mijn blog. Ik heb ook zin om Aylovelife groter te laten groeien en om er meer mee te doen. Een leuke samenwerking met een andere blog, workshops, een cursus. Ik heb gewoon zin om iéts te doen en daarmee anderen blij te maken. Wordt vervolgd 😉

Mijn sociale leven een boost geven

Van nature ben ik al niet het meest sociale feestbeest wat er bestaat. Ik ben graag alleen en kan enorm opknappen van een potje cocoonen met de katten. Maar dat haalt niet weg dat ik heel veel om mijn vrienden geef en graag tijd met ze doorbreng.

Dit jaar wil ik dan ook meer tijd investeren in mijn vrienden en ze daadwerkelijk laten zien hoe belangrijk ze voor me zijn. In combinatie met het vasthouden van mijn rust zie ik dit heel goed voor me, gewoon gezellige dingen ondernemen met leuke mensen!


Ik denk dat deze paar uitgangspunten wel goed kunnen dienen als goede voornemens voor 2017. Het leuke van het nadenken hierover vind ik ook dat ik aan het einde van dit jaar weer goed terug kan blikken. Er hangt voor mij ook geen waardeoordeel aan, maar meer een positief gevoel van een schone lei. En dat lijkt me een heel goed gevoel om het nieuwe jaar mee te starten!

Heb jij goede voornemens voor jezelf opgesteld?

Vond je dit een leuk artikel? Delen maar!

Comments 6

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   Dankjewel Romy! Ik hoop het ook echt, ga er echt hard mijn best voor doen. Gisteren weer even zitten schrijven en was meteen weer helemaal verknocht 🙂

  1. Post
   Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.