Jaaroverzicht 2016

Ayla loves life: jaaroverzicht 2016

Hè gut jongens, *insert een paar clichés over tijd die vliegt*, het einde van 2016 alweer in zicht! Tijd voor de post van welke je wist dat hij ging komen: het jaaroverzicht 2016!

Ieder jaar op Oudjaarsdag ga ik zitten schrijven in mijn boekje. Het is een speciaal moment voor me geworden. De Top2000 op de achtergrond aan en dan zitten met een kop thee. Het boekje valt inmiddels van ellende uit elkaar, maar aangezien hij maar 1x per jaar gebruikt wordt is dat niet zo heel erg.
Ik schrijf een samenvatting van mijn jaar, probeer echt maand voor maand te bedenken wat de hoogte-en dieptepunten waren. Aan het einde schrijf ik een wens op voor het volgende jaar, en maak ik een overzichtje van mensen. Mensen die belangrijk waren voor me, wie kwam er bij, wie ging er weg, dat idee.

Dit jaar wil ik mijn jaaroverzicht met jullie delen! Ik zal het iets minder uitgebreid doen dan ik zelf in mijn boekje doe, anders dan zit je hier om middernacht nog.
Te beginnen met deze lijst van Spotify! Hoe cool dat je gewoon een lijstje krijgt met de nummers die je het meest hebt afgespeeld afgelopen jaar?! Zet hem aan als je houdt van een mix van country, jazz en de 70’s.

Soundtrack van het jaar

Van werken naar werkloos

De eerste helft van het jaar ben ik gewoon aan het werk geweest. In het begin van jaar heel moeizaam een paar uurtjes per week, en langzaamaan steeds meer. Gelukkig kreeg ik van mijn oud-werkgever de ruimte om zelf mijn reïntegratie in te delen. Als ik een stap had gemaakt in het aantal uren dat ik werkte, dan kon ik dus eerst voelen hoe dat ging en afhankelijk daarvan de volgende stap maken.

Al met al viel het me toch behoorlijk zwaar, veel zwaarder dan ik had verwacht. Dat kwam door de strakke werktijden en door de aard van mijn functie en de verantwoordelijkheid die ik had. Onbedoeld nam ik daardoor toch al wel snel weer veel hooi op mijn vork.
Half juni was mijn laatste werkdag, en daarna was ik weer helemaal gesloopt. Ik heb echt een paar weken helemaal ziek op apegapen gelegen.

Van werken naar werkloosNieuwe auto 2016

Vakantie naar Bali

Half april was het eindelijk zo ver: we gingen op vakantie!! Na heel lang getwijfeld te hebben waar we heen zouden gaan kozen we voor Bali. En dat was een hele goede keuze!
Twee weken lang verbleven we in het prachtige Golden Tulip Devins Seminyak en maakten we op de scooter de wegen van Bali onveilig. Omdat Jan in november 2015 al twee weken door Thailand had gereisd besloten we nu op 1 plek te blijven en vanuit daar alles te ontdekken. En dat was een heel goed idee!

Elke dag gingen we op pad naar de mooie dingen die Bali te bieden heeft en rond een uur of 16.00 kwamen we dan moe en stoffig terug in het hotel. Tot een uur of 19.00 dobberden we dan in de rooftop pool terwijl we de zon onder zagen gaan in de zee. Rustig omkleden en dan richting een restaurant voor het eten. Hoe relaxed wil je het hebben?!

Tussendoor twee dagen naar Ubud waar we via Airbnb in een prachtige villa verbleven en aten in het mooiste restaurant op aarde. We ontdekten per ongeluk nog een Nederlandse kroeg en vierden daardoor toch nog Koningsdag!

Vakantie op Bali 2016Vakantie op Bali 2016Vakantie op Bali 2016Vakantie op Bali 2016Vakantie op Bali 2016Vakantie op Bali 2016

De lancering van Aylovelife

Stichting Open Deur, present! Maar hee, als ik de website niét had gelanceerd dan had je dit nu niet zitten lezen.
En voor mij is Aylovelife natuurlijk een heel groot en belangrijk deel van het jaar geweest! In het begin ging alles zo stroef en moeizaam. Ik vond het heel erg moeilijk; de technische kant van de blog (shout out naar Bianca, die mij fantastisch heeft geholpen), maar ook de posts inplannen en mijn draai vinden in de onderwerpen waar ik over wilde bloggen.

Inmiddels zijn we een half jaar verder en gaat het me allemaal een stuk beter af. De onderwerpen komen wat gemakkelijker, het schrijven lukt daardoor beter en de technische kant gaat ook goed. Als je eenmaal weet welke software je nodig hebt voor het verwerken en verkleinen van je foto’s dan ga je vanzelf sneller!

En natuurlijk het belangrijkste van alles: jullie! Ik vind het echt supergaaf om te zien hoe deze blog vanaf begin juli tot nu is gegroeid. Dankzij mijn schare trouwe fans van het eerste uur ben ik gelukkig nooit geschrokken van mijn bezoekersaantallen. Daarentegen ben ik meer en meer overrompeld door de hoeveelheid lezers die hier dagelijks (!) langskomen om mijn blogs te lezen! Thanks guys, you’re the best!

Lancering Aylovelife 2016

Een heerlijke zomer

Doordat mijn werk eindigde vlak voordat de zomer begon had ik een eindeloze zomer voor de boeg. Ik ben superveel buiten geweest, heb lekker gewandeld, maar ook gewoon op het balkon een boek liggen lezen. Als je een solide bruine kleur kan krijgen van de Nederlandse zomerzon dan weet je dat je een goede zomer hebt!

Jan is per mei begonnen bij een nieuwe baan en had dus niet zoveel vrije tijd als ik had. Maar ach, dat is het leuke aan de zomer: de dagen duren zo lang! Dus als Jan om 19.30 uur uit kantoor kwam lopen, dan gingen we meteen door naar de boot om nog een paar uurtjes te kunnen varen.

We hebben vele dagen op het water doorgebracht, soms samen, vaak met vrienden. Het was echt een zomer die je zo zou kunnen verwerken in een romcom!

Heerlijke zomer 2016Heerlijke zomer 2016Heerlijke zomer 2016Heerlijke zomer 2016

Van werkloos naar freelance

Toen ik net klaar was begon ik vol enthousiasme aan de zoektocht naar nieuw werk. Ik wilde dolgraag van mijn passie mijn werk maken en besloot een carrière in (binnenhuis-)architectuur na te streven. Na een paar netwerkgesprekken begon ik het steeds meer en meer voor me uit te schuiven; dat is voor mij altijd een heel duidelijk signaal dat ik ergens tegenop zie. Ik zeg niet dat ik het niet ga doen, maar al het andere heeft prioriteit. Ook Netflix ja.

Ondertussen zat ik niet stil maar was ik bezig met een aantal tekstklussen. Gewoon kleine dingen, waarvan mensen in mijn omgeving me hadden gevraagd of ik ze ermee kon helpen. Natuurlijk! Ik ben gek op teksten schrijven! En zo viel langzamerhand het kwartje; het hoeft allemaal niet zo moeilijk. Hoezo moet ik van mezelf nou eigenlijk een hele nieuwe carrière in een geheel nieuw vakgebied nastreven? Die passie verdwijnt heus niet, mijn pasverworven herstel van de burn-out daarentegen…

En dus besloot ik voor een makkelijkere, maar niet minder passievolle, weg te kiezen: freelance tekstschrijven! Ik werk momenteel aan kleine opdrachten, en wil dit in het nieuwe jaar blijven uitbouwen. Omdat er wel brood op de plank moet komen ga ik op zoek naar een vaste baan voor een paar dagen in de week, zodat ik het goed kan afwisselen.

En zo eindigde 2016 werktechnisch gezien totáál anders dan ik aan het begin van het jaar had voorzien. Leuk hoe dat soms gaat!

Freelancen 2016

Moeite met de donkere dagen

Ik schreef laatst al dat ik het gevoel had dat ik een terugval had in het herstel van mijn burn-out. Nu heb ik ieder jaar last van de donkere dagen, dus is er eigenlijk niets geks aan de hand, behalve dat het even moeizamer voelt dan normaal.
Ik sluit het jaar dus af met een beetje meer mineur gevoel dan de rest van het jaar oproept, maar ik weet uit ervaring dat dat tijdelijk is!

Het fijne is wel dat Jan nog heel veel vrije dagen kon opnemen en hij dat ook gedaan heeft! We hebben dus lekker veel tijd met z’n tweeën gehad en dat was erg fijn!
Jan had het ook wel even nodig om een beetje uit te rusten en op te laden, en ik vond het helemaaaaal niet erg om daar aan mee te doen. We hebben vooral lekker veel geslapen en op de bank gehangen en dat komt goed uit als je door de donkere dagen eigenlijk helemaal niet eens op wilt staan.

Gelukkig worden de dagen vanaf nu alleen maar weer langer en hebben we mooie dingen in het verschiet!

Groot nieuws én een voorproefje op 2017

En dan nu tijd voor het grote nieuws!

De afgelopen weken was het hier al wat rustiger, in het aantal posts maar ook in de weekoverzichten. Dat komt omdat Jan en ik in het geniep aan het zoeken waren naar een nieuw huis! En dat hebben we inmiddels gevonden!
Per maart verhuizen we naar een prachtig huis in het even zo mooie Gooi!

Jullie hadden natuurlijk al wat foto’s van de hei voorbij zien komen, nou, dat is dus bij ons nieuwe huis in de buurt. We zijn flink aan het bezichtigen geweest en hebben al snel ons oog laten vallen op een supermooi huis op het driedorpenpunt tussen Eemnes, Laren en Blaricum. (Eemlaricum if you will).

Het huis heeft een supergrote tuin, een rieten dak om van te dromen, een open haard, een extra kantoortje, een bad én een kippenhok. Yes! Ik mag kipjes!
Je begrijpt dat we er súper, superblij mee zijn en dat je hier volgend jaar nog véél meer over zal lezen!

Nieuwe huis

Al met al is 2016 voor mij een bewogen maar superleuk jaar geweest! Mede dankzij jullie!
Ik ben echt ontzettend blij dat zoveel mensen mijn hoekje van het internet weten te vinden en dat jullie zo positief reageren op wat ik hier doe. Mega mega bedankt daarvoor!

Ik wens jullie alvast een fantastisch 2017 en hoop dat er heel veel fijne dingen jullie kant op komen! See you on the other side!

Comments 7

 1. Lieve Ayla bedankt voor weer een leuke inzage in jullie leven. Gezellig om zo op de hoogte te blijven. Gefeliciteerd met de koop van jullie prachtige huis. 2017 gaat een mooi jaar voor julie worden!

  1. Post
   Author
 2. Wat een hectisch jaar vol hoogte- en dieptepunten heb je beleefd! Heel heftig om te lezen over je burn-out, maar wat fijn dat je je dromen hebt nagejaagd en nu als freelance tekstschrijver aan de slag bent gegaan. Heel spannend allemaal! De reis naar Bali klinkt geweldig en wat een geweldige afsluiter is het ook dat jullie een eigen huis hebben gekocht. Ik wens je een heel mooi 2017 toe met hopelijk nog veel meer hoogtepunten!
  Romy onlangs geplaatst…Mijn doelen voor 2017My Profile

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   Lief van je Saskia, dankjewel! Voor jou ook een heel goed jaar toegewenst, dat het wat meer steady hoogtepunten zijn ipv die ups & downs!

 3. Wauw, dat was zeker een bewogen jaar. Ik vind het dapper hoe je jezelf er doorheen hebt geworsteld. 🙂 En wat prachtig hoe het kan lopen! Héél, héél, héél erg gefeliciteerd met jullie megamooie huis! En kippenhok, hihi.

  Ik wist trouwens niet dat je nog maar een half jaar aan het bloggen bent. Huh, hoe dan? Keep up the good work! 🙂
  Renske onlangs geplaatst…Onze citytrip naar Kopenhagen #2My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.