Maandoverzicht feb/maart 2019

Maandoverzicht maart (en februari..)

Begon ik het jaar vol goede moed met een nieuw maandoverzicht, ging het in de tweede maand al meteen mis! Oeps..

Ik maakte simpelweg dusdanig weinig mee in februari dat ik het maar even heb uitgesteld. Daarom nu een gedeeld overzicht van februari en maart!

Soundtrack van de maand

Tjsa, nog even over die operatie...

Ik werd dus eind januari geopereerd aan een groot abces. Het gezellige van zo'n operatie is dat ze daarna de wond open laten om ervoor te zorgen dat het abces niet weer terugkomt.

En dus had ik een wond op mijn bil ter grootte van ongeveer twee vingerkootjes en hoe diep, dat wil ik niet eens weten! Zoiets moet je natuurlijk goed schoonhouden, en dus bestond mijn februari voornamelijk uit liggen (want zitten kon nog niet...) en 4x per dag onder de douche gaan.

Lekker enerverende maand, niet waar?!

Het lastige kwam eigenlijk pas toen ik weer een beetje rond kon lopen. Drie weken plat liggen is nooit heel fijn, maar als je zwanger bent dan wordt het nog vervelender. Toen ik opstond had ik namelijk ineens een behoorlijke babybuik hangen, en mijn rug en bekken protesteerden hevig!

Al met al ben ik wel een maand of 2 onder de pannen geweest met deze gezellige medische toestand.
Maar het belangrijkste: de baby heeft nergens last van gehad, en nu gaat het allemaal weer goed!

Image

Het uitzicht vanaf mijn ziekbed

Image

Het nestje op de bank waar ik leefde 3 weken lang

Ohja, en die verbouwing!

Op de dag van de operatie begon ook de verbouwing van ons huis. En, ahum, op het moment van schrijven duurt die nog altijd voort!

Pak 'm beet 2,5 maand verder zijn we gelukkig wel echt bijna klaar! En met 'we' bedoel ik de mannen die de hele verbouwing gedaan hebben. Wij hebben zelf namelijk helemaal niets gedaan en met die planning was ik erg blij!

Desalniettemin liep ik tegen een innerlijk conflict aan. Ik vind het namelijk superverwend klinken om dit te zeggen, maar: wat is zo'n verbouwing vermoeiend zeg! 
Kijk, als je zelf klust dan snap ik zo'n uitspraak wel, maar als je alles laat doen...

Maar goed, er lopen toch 6 dagen in de week 5 vreemde mannen door je huis. Tel daarbij op dat ik de eerste weken ziek op de bank lag. Je wordt er gewoon heel moe van dat jouw huis niet helemaal van jou is op dat moment.

Al je spullen liggen ergens anders, je moet er rekening mee houden dat er telkens iemand binnen kan komen.
Wij werken natuurlijk ook nog allebei vanuit huis. Iets wat de werkmannen écht niet begrepen, die denken volgens mij dat wij de hele dag een beetje lanterfanteren. Met als gevolg dat ze ons de hele tijd kwamen storen om niets.

Nou goed, genoeg geklaagd! Het resultaat is fantastisch en het is bijna klaar. Ohja, en ik heb toch iets gedaan hoor: behang afstomen 🙂 Wat een heerlijke klus was dat. Helemaal zen, met een luisterboek op, een beetje stomen. Ik zou het zo weer doen!

Het trapgat

En ineens zat daar een gat! Daar zat eerst gewoon plafond, maar nu komt daar de trap naar de vliering.

De trap naar boven

Dat is 'm, de trap naar boven! Bizar dat er ineens een extra kamer in huis is!

De tussenstand in de babykamer

Uhm ja, dit is toch gewoon een prachtige babykamer?!Ons knusse hondengrotje

Begin maart moesten wij naar beneden verhuizen voor een paar dagen. De slaapkamer zou gestuct worden en dan is die natte cementlucht niet ideaal om in te slapen. Hup, alle spullen op het bed en wij beneden op de bank en het logeerbed.

Nadat de slaapkamer droog was konden we weer naar boven. Maar een paar dagen later zouden de schilders komen. En tjsa, dan was het toch handiger als...

We pakten deze keer definitief onze biezen. Het grote matras legden we bij de bank neer en we hebben de commode even van de baby geleend voor onze eigen kleding. De rest van onze spullen hebben we in de garage gegooid. Letterlijk.

De inhoud van mijn kledingkast zit in een dekbedovertrek, welke de garage in is gesmeten. Op een goed punt heb je namelijk gewoon geen zin meer om alles netjes te doen. Het is toch al maanden overal een rotzooi, dit kan er ook nog wel bij.

In de woonkamer hebben we het grote kamerscherm neergezet om nog enigszins een scheiding te maken tussen het slaap- en woon/werkgedeelte.

Ik kan je vertellen: met 7/8 maanden zwanger is het niet súperhandig om te gaan slapen op een matras op de grond. Het overeind komen is een hele klus, en ik moet al zo vaak plassen 's nachts!
Voordeel is wel: ik ben merkbaar sterker geworden.

Lola vindt het helemaal fantastisch. Ze denkt dat we nu een echte hondenroedel zijn en dat we voor altijd met elkaar in een soort grotje wonen. Helaas meid, nog 1 nachtje slapen en dan verhuizen we gelukkig weer naar boven!

Lola op het logeerbed

"Is dit nu mijn nieuwe hondenbed?"

Lola op het grote bed

"Ohnee, ik kies toch liever dit heerlijke bed!"

Voorbereiden op de komst van de baby

Te midden van dit alles bereikte mijn nesteldrang ondertussen een kookpunt. Ik kon niets doen zolang de babykamer niet af was. Dat betekent dat ik tot op de dag van vandaag niet zoveel heb gedaan, want de kamer is nog altijd niet af...

Bij de verloskundige kwam ik erachter dat een baby kleertjes nodig heeft. Ja echt, dat lees je goed.

Op ieder uitzetlijstje staat namelijk '4 rompertjes in maat 50, 4 rompertjes in maat 56.' Die rompertjes heb ik keurig netjes aangeschaft.
Bovendien, wat gaat een baby doen behalve in bed liggen de hele dag?! Wist ik veel dat er nog kleertjes nodig zijn. Ik dacht dat dat pas kwam als ze iets ouder worden.

Dus ik kreeg een standje van mijn verloskundige en heb vervolgens kleertjes gekocht! Leuke bezigheid hoor!

Jan en ik hadden al afgesproken dat we zoveel mogelijk tweedehands willen doen. De marketing-machine rondom babies en bedrijven is echt gigantisch, en je bent zo snel geneigd om alles nieuw en shiny te kopen. Wij kijken dus voor alles eerst op Marktplaats, en met succes!

Zo is onze kinderwagen een absolute parel, voor 150,- hebben we een wagen die ook nog overgaat in buggy. Kan ze dus echt jaren plezier van hebben.

Voor de kleertjes heb ik het ook zo gedaan. Via Marktplaats heb ik een box kleding gekocht, en ook via Instagram heb ik kleertjes 'besteld.' Wassen ga ik toch wel doen, en dan maakt het me echt niet uit of iets uit de winkel komt of al gedragen is.

Inmiddels is ook de kinderwagen helemaal schoongemaakt, alle stoffen onderdelen zijn gestoomd, de banden zijn ingesmeerd met bandenzwart, etc. Hij ziet eruit als nieuw!

Gelukkig kan ik jullie in het volgende maandoverzicht laten zien dat er meer is dan alleen een set kleertjes en een kinderwagen. Bijna beginnen aan haar kamertje, hoera!

Kinderwagen

Onze mooie wagen! Helemaal schoon en shiny 🙂

Rompertjes

Hartstikke schattig toch?! Toch jammer dat daar nog kleertjes overheen moeten!

Mijn zwangerschapsverlof is begonnen!

Als ZZP'er is het natuurlijk toch even aftasten hoe je verlof eruit zal zien.
Gelukkig is er een zwangerschapsuitkering van het UWV waar je aanspraakt op kunt maken, dat scheelt toch een hoop!

Voor een aantal van mijn klanten ga ik niet echt met verlof. Ik werk voor hen dusdanig weinig uren per maand dat ik best een beetje kan schuiven.

Na de bevalling wil ik een maand echt helemaal off the radar zijn, maar daarna kan ik weer aan de slag. De gemiste uren zijn dan alsnog makkelijk in te halen.

Mijn grootste klanten heb ik inmiddels wel overgedragen. Dankzij mijn grote netwerk in VA's heb ik goede vervangers kunnen vinden.

Zéker in de nasleep van de operatie was ik erg blij dat ik de boel kon overdragen. Ik merkte dat ik er echt heel erg behoefte aan had om me te focussen op mijn eigen herstel en lichaam. Als je dan alsnog voor klanten urgente zaken moet oplossen dan lukt dat toch minder goed.

Per 1 maart was het zover, en ben ik teruggeschakeld naar 20 uur werk per maand. Das een uur of 5 a 6 per week en prima behapbaar voor deze periode in mijn zwangerschap.

Heerlijk!!

Mirrorselfie van dikke buik

Dat is toch al een hele behoorlijke buik!

Buikfoto

De tussentijdse buikenfoto voor later, hier ben ik 32 weken zwanger.

En, heb je nog leuke dingen gedaan?

Het draait allemaal behoorlijk om een paar kernzaken, al een paar maanden. 
Operatie en herstel, verbouwing en werk.

Dat eist ook echt zijn tol, van ons allebei. We hebben weinig energie over voor leuke dingen. Normaal gesproken ondernemen we vanalles, gaan we lekker uit eten of weekendjes weg. Nu even niet.

C'est la vie!

Zo'n verbouwing neemt toch ook je spaarpot met zich mee. Een babymoon zat er daardoor bijvoorbeeld niet meer in.

Gelukkig vinden we dat allebei helemaal niet erg. Het is even zoals het is, chaotisch en duur. Daar staat tegenover dat we zometeen een huis hebben wat er gewoon uitziet als nieuw.
De maand in de woonkamer bivakkeren was bovendien heel knus en romantisch. Wij doen gewoon een babymoon in eigen huis!


Tot zover mijn overzicht van februari en maart. Ik hoop dat april weer wat meer afwisseling biedt!

Heb jij wel eens zo'n grote verbouwing gehouden? Wat was de belangrijkste les die je daarvan leerde?

Image

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.