Ayla loves life maart 2017

Ayla loves life ~ maart 2017; klussen, klussen en nog eens klussen

Ja, de titel verraad het al een beetje natuurlijk, maar meer kan ik er ook niet van maken! We kregen 1 maart de sleutel van het huis, en hadden 3 weken de tijd om het naar onze smaak te maken. Echt verbouwen zou ik het niet willen noemen, maar grondig aanpakken zeker wel.

De soundtrack van deze maand staat dan ook vol met liedjes die je door lange klusdagen heen slepen.

Soundtrack van de maand

Doei vrije tijd, doei blog

Op 1 maart kregen we de sleutel van ons nieuwe huis en toen is het grote klussen begonnen. Ik had nog heel enthousiast bedacht dat ik wel 2x per week nog een blogpost kon plaatsen, bleek dat ik aan het einde van iedere dag nog amper m’n kont op de bank kon plaatsen.
Oeps! Sorry voor iedereen die reageerde op blogs en vervolgens als reactie *crickets* kreeg 🙂

Ik ben werkelijk van 2 maart tot en met 20 maart iedere dag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bezig geweest. Toen dat achter de rug was moest het huis nog worden ingepakt. Ohja.
De 24e zijn we echt over gegaan en dan begint het grote uitpakken natuurlijk weer. Ik schrijf dit dan ook temidden van de half uitgepakte dozen.

Ayla loves life maart 2017 - Ayla met stofbeschermingAyla loves life maart 2017 - Woonkamer voor

De woonkamer in de grondverf ↑ en in de lak ↓ Zo blij mee!

Ayla loves life maart 2017 - Woonkamer na

Maar je was toch zo goed voorbereid?

Ja, dat klopt! Een tijdje geleden schreef ik dit artikel over verhuizen en hoe ik me daarop voorbereidde. Dat was uiteraard voordat onze klusjesman last minute een mooiere klus voorbij zag komen en we besloten om dan maar alles zelf te doen.

Ik zal mezelf even quoten: “Ohja, en begin op tijd met inpakken. Liever een paar dagen extra tussen de dozen zitten dan nachtwerk voor de verhuisdag.” Raad eens wat wij hadden voor de verhuisdag… Juist.

Aan het einde van de klusdagen was ik zo gesloopt dat ik ’s avonds om 20.00 uur op de bank in slaap viel. Ik mompelde nog een keer slaperig tegen Jan “Sorry dat ik zo moe ben hoor, maar ik maak het huis mooi.”
Dat hele voorbereiden ging dus niet door. Onderstaande foto bewijst dat ik een dubbele rij wallen heb gekweekt. Tot op heden zijn ze nog niet weg…

Ayla loves life maart 2017 - dubbele rij wallen

De beste workout EVER

Ja, je kan een hoop zeggen over dat klussen, maar ik heb in een maandje tijd buns of steel en flinke spierballen gekregen. Die tafels die op de schragen lagen was tot daar aan toe, maar de raam- en deurkozijnen met de schuurmachine boven mijn hoofd was een heel ander verhaal. Kennen jullie Benny Benassi nog? Precies.

Het verven van de vloer spande de kroon. Om nog maar een keertje mezelf te quoten: “De vloer zal ook nog wel een bereklus worden, al is dat wel gemakkelijk.” Ja. Oké.
Precies op het moment dat ik dacht dat ik echt niet meer verder kon mocht ik nog 5 dagen over de vloer rondrollen. De vloer verven staat garant aan jezelf in héle gekke bochten wringen en bil- en rugspieren gebruiken waarvan je het bestaan niet wist. Het schrobben van de vloer met ammoniak was oprecht één van de fysiek zwaarste dingen die ik ooit heb moeten doen.
(Ik ga binnenkort een blogpost schrijven over het verven van de vloer, hoe het helemaal in zijn werk gaat en natuurlijk wat het resultaat is!)

Ayla loves life maart 2017 - Ayla deuren schurenAyla loves life maart 2017 - Vloer verven

En dan: moving day!!

Na was inpakstress was het dan eindelijk zover: moving day!! Ik had de tegenwoordigheid van geest om niet aanwezig te willen zijn wanneer ze op 3 hoog onze spullen op een lift gingen zetten, dus ik was met de katjes vooruit gereden.

Terwijl Jan de verhuismannen hielp heb ik in het nieuwe huis vast de nieuwe lattenbodems onder handen genomen terwijl ik de katjes gerust probeerde te stellen. Katjes houden niet van verhuizen.
Tijdens het inpakken ging Lucy telkens demonstratief en iets té relaxt liggen chillen, Monty besloot dat in de kast zitten de beste oplossing was. Ook in het nieuwe huis zette hij deze strategie metéén door.

De verhuizers waren rond 19.00 uur klaar en hebben Jan en ik onze pizza’s afgebakken. De intentie om het bed nog in elkaar te zetten liep uit op een moeheidsfiasco. Bij stap 1 ging het al verkeerd en besloten we op het matras te gaan slapen totdat ons IQ weer genoeg gestegen was om een Ikea-bed te monteren.

Ayla loves life maart 2017 - Katjes tijdens het inpakken
Ayla loves life maart 2017 - Lucy houdt toezicht
Ayla loves life maart 2017 - Monty in de kast

“Dit is ons nieuwe huis”

Het eerste wat ik zei toen we wakker werden de volgende ochtend! Nouja, wakker waren we al. Onze stadskindertjes-oren konden die miljard vogels niet aan en wij waren dus op met het krieken van de dag.
Na een nacht van amper slapen omdat een zekere Monty zó in de war was dat ie als een bange baby huilend rond bleef spoken. Arm kattenkind. (Hoe toepasselijk dat mijn autocorrect hier ‘kastenkind’ van maakte!)

Dit alles mocht de pret niet drukken, na al dat klussen was het heerlijk om eindelijk wakker te worden in ons nieuwe huis. Niet snel aankleden en weer naar het huis toe rijden, maar rustig wakker worden en tot de conclusie komen dat onze nieuwe douche 1000x fijner is dan de oude.

We zijn meteen voor een aantal dingen op pad gegaan, zoals deze nieuwe salontafels. I love them! Überhaupt al onze nieuwe spullen; vloerkleden, bed, zo fijn allemaal!

Ayla loves life maart 2017 - Nieuwe tafeltjes

En nu is het weer tijd voor het gewone leven! De dozen worden langzaamaan uitgepakt en het huis wordt steeds meer thuis.

Naast een tijdgebrek had ik ook wat technologisch problemen met mijn blog, maar menu staat niets meer in de weg om weer lekker verder te bloggen! Ik heb een notitieblok vol met goede ideeën en vooral heel veel zin om hier (in het nieuwe kantoor!) lekker aan de slag te gaan!

Comments 22

 1. HAHAHA Benny Benassi, geweldig! 😀 Kan me er wel iets bij voorstellen. Ik houd m’n hart al vast want binnenkort is het hier mijn beurt om te gaan klussen. Zal het ook maar zien als een work-out en me-time :p
  Je salontafeltjes zijn geweldig trouwens!
  Irene onlangs geplaatst…Overzicht • MaartMy Profile

  1. Post
   Author

   Haha, houd Benny gewoon in je hoofd tijdens het klussen, dan komt alles vanzelf goed. Zo’n happy playlist met foute nummers van vroeger doet ook wonderen 🙂

 2. Wat een drukte! Toen wij verhuisden hoefden we niet eens zo veel te klussen en ook wij waren hélemaal kapot. Gelukkig blogde ik toen nog niet zo regelmatig, dus dat was iets om me niet druk om te maken. Veel succes nog met het uitpakken van de dozen (duurde bij ons zeker een half jaar voor alles uitgepakt was) en het je eigen maken van jullie nieuwe huisje. Komt vast goed zo te lezen 🙂
  Anne onlangs geplaatst…30 Day Blog Challenge NL #11 – Mijn mooiste vakantieMy Profile

  1. Post
   Author

   Dankjewel Anne! De dozen zijn inmiddels uitgepakt, maar daar is ook alles mee gezegd. Het komende half jaar heb ik vast een hoop projecten waarbij kasten opnieuw ingedeeld moeten worden 😉

 3. Hahaha! Weet je waar ik aan moest denken toen je jouw klusskills verwoordde? Juist ja, Benny Benassi! :’) Zó herkenbaar! Ik heb dat nummer wel 100x aangezet tijdens het klussen, haha!

  Jullie hebben echt een megatof huis! Die bijzettafels zijn ook te wauw. En die bank… Love it!
  Renske onlangs geplaatst…Mijn kiekjes | Maart 2017My Profile

  1. Post
   Author

   Thanks! Haha, vrienden van ons zijn ook nu aan het klussen en die stuurden al een video door waarbij ze met een heuse drilboor op Benny los aan het gaan waren. Zo grappig!

 4. Hahaha ik moest hier zo hard om lachen. Wat tof dat jullie de meeste kussen zelf hebben gedaan, ook al was het niet volgens plan. Super leuk om dit te lezen 😉

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   Haha ja he, ik vond hem ook zó zielig! Die eerste nacht ook, dacht hij elke keer dat ie ons kwijt was en ging hij ergens keihard zitten mauwen tot hij ons weer vond. Gelukkig wordt hij nu alleen nog maar een kastenkind als ie een dutje wil doen, niet omdat hij het eng vindt!

  1. Post
   Author

   Thanks!! Ik ben ook zo blij met hoe de kleuren zijn uitgepakt, het ziet er een stuk moderner en frisser uit! Dat genieten komt helemaal goed 😀

 5. Echt zo fijn dat je erin zit! Nu kan het normale leven weer beginnen. Wel pittig dat jullie zelf alles gedaan hebben, en dat in 3 weken tijd EN dan nog inpakken. Ik hoop dat je nu lekker kan ontspannen. Fijne week!
  Aneta onlangs geplaatst…What happened in….MarchMy Profile

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   Dankjewel Rachel! Dat is lief, ik was bang dat het klussen een beetje te eentonig was om over te schrijven, dus deze reactie maakt me blij!

 6. Wat een heerlijke soundtrack playlist ?, staan ontzettend veel van mijn all-time favourites in! En wat moet dat zwaar zijn geweest zeg, zo’n maand lang klussen ?. Hopelijk voelen jullie je er gauw thuis en worden de overgebleven klusjes steeds minder! De eerste foto’s zijn in ieder geval heel mooi en die salontafels ?!!
  Benthe onlangs geplaatst…De leukste 1 april inhakersMy Profile

  1. Post
   Author

   Haha, hij is goed he?! Ik moet zeggen dat ik na 3 weken wel even genoeg Britney en BSB had gehad maar als er nu iets moet gebeuren dat gaat ie toch weer aan hoor! De tafels zijn gaaf he?! Ik ben er ook echt superblij mee!

  1. Post
   Author

   Dankjewel Rowan! Ik merk ook echt dat ik fysiek nog steeds behoorlijk gesloopt ben van dit allemaal! Met dat genieten komt het gelukkig helemaal goed, het is een heerlijk huis geworden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.