Weekoverzicht #10 Ayla loves life

Ayla loves life #10; de laatste zomerdagen en productief zijn!

Soundtrack van de week

De laatste zomerdagen

Ik kan haast niet geloven dat het alweer september is en dat de zomer alweer richting zijn einde gaat! De afgelopen weken hebben wij in ieder geval goed gebruik gemaakt van de nog zonnige dagen.

We zijn een aantal keer ’s avonds na werk nog gaan varen, vooral die ene week (weet je nog) dat het heel warm was zaten we bijna non-stop op de boot. Lekker door de grachten gevaren, het voordeel is dat het op zulke dagen geen topdrukte meer is, zeker niet ’s avonds laat. Aangezien onze boot niet echt een grachtenbootje is, is dat heel fijn. Je hoeft dan minder te manoeuvreren en met 1000 andere bootjes rekening te houden.

Zomerdagen Amstel varen zonsondergangZomerdagen Amstel varen zonsondergang Magere BrugZomerdagen varen 't IJ Adam toren zonsondergang

Ik heb tijdens een dagje sauna nog lekker in de zon gelegen, en natuurlijk ijsjes gegeten! De katjes vinden het maar wat warm met zo’n vachtje. Ik heb Monty maar nat gemaakt met een oude tandenborstel, want die trok het echt helemaal niet meer!

Zomerdagen ijsje gesmolten katten

Eerste maand BuJo achter de rug

Sinds begin augustus houd ik een Bullet Journal bij. Het is een combinatie van een to-do list, een agenda en heeft wat dagboek-achtige componenten. Zo heb ik voor elke dag één entry over waar ik die dag blij mee was, en houd ik mijn gewoontes bij. Of dingen waarvan ik wil dat het gewoontes worden, of waarvan ik wil dat het géén gewoontes zijn. You get the gist of it.

Over het algemeen ben ik er heel blij mee. Iedere ochtend schrijf ik op wat mijn intentie voor die dag is, wat ik op Insta ga posten en kijk ik wat er voor die dag gepland staat; dat vul ik eventueel nog aan. Soms vergeet ik ’s avonds in te vullen waar ik dankbaar voor was, of mijn gewoontes bij te houden. En gek genoeg is dat heel lastig om de volgende ochtend te doen. Ik zat even niet lekker in m’n vel en prompt vergat ik alles bij te houden.

Desalniettemin deze week vol goede moed begonnen aan een nieuwe maand!

Bullet Journal nieuwe maandBullet journal gratitude log

Productief aan het werk…

Vorige week was er geen recap-post, ik had eigenlijk weer eens veel te weinig gedaan (en vooral: gefotografeerd) om een boeiend overzicht in elkaar te zetten.
Eén van de redenen daarvan was dat ik eindelijk productief aan het werk ben. De periode vlak na het vertrek was vooral nog even uitrusten en bijkomen van de laatste maanden. Ik merkte dat ik, vooral fysiek, echt nog kapot was.
Inmiddels heb ik was inspirerende gesprekken gehad met mensen in de branche waar ik heen wil. Daaruit zijn een aantal goede plannen voortgekomen en nu ben ik dus hard aan het werk om daar iets mee te doen.

Omdat deze website heel erg leuk is om te maken, maar ook wel heel tijdrovend, heb ik veel vooruit zitten werken. Ik kan dan doorwerken met iets minder deadline pressure en me zo beter focussen op mijn (toekomstige) carrière.

Productief aan het werk laptop bullet journalProductief aan het werk Starbucks pumpkin latte

…afwisselen met in huis rommelen

De afgelopen jaren (!) heb ik werkelijkwaar alles in huis laten liggen. Al die kleine klusjes die veel mensen in een weekend plannen of met zijn tweeën even doen zijn er bij ingeschoten. Jan is niet echt een Eigen Huis en Tuin-man dus die staat ook niet te springen om het te doen. Met als gevolg dat die klusjes waarvan mensen zeggen ‘als je dat niet meteen bij het verhuizen doet, doe je het nooit meer’, er inderdaad allemaal nog liggen.

De afgelopen weken ben ik dus druk bezig geweest met plannen en inkopen en kan ik binnenkort mijn kleding eindelijk normaal ophangen (hoera!). Ik ben aan het plannen voor een nieuwe keuken (hoera!) en heb zo nog wat meer klusjes liggen.

Daarnaast moet ik eerlijk toegeven dat ik in de ochtenden heel langzaam ben geweest en lekker rustig heb gedoucht, blogs gelezen, uitgebreid ontbeten en her en der eens een maskertje op mijn gezicht heb gesmeerd. 🙂

Rommelen in huis maskertjeOutfits weekoverzicht zomerdagen

Fooooodd!!

Jaa, ik gooi hem er maar gewoon weer in hoor! Er staan wat heerlijke recepten op de planning voor de komende weken, maar er moet ook gewoon normaal gegeten worden. Een mens kan niet alleen leven op lekkere herfstbaksels 😉
Vorige keer was ik op feta, nu was ik op gebakken eieren met tomaten en kaas. (Kaas, lekker terugkomend onderwerp!) En toen ik toch kaas aan het smelten was: tuna melt anyone?!

Zomerdagen Muesli bowlBroodje ei tomaat gesmolten kaas tuna melt

Omdat Jan en ik weer even wat gezonder wilden gaan eten (iets teveel pizza’s de afgelopen weken!) heb ik er wat meer carbs uit gegooid en mijn spiralizer afgestoft. Spaghetti di mama, maar dan met courgette spaghetti ipv pasta. Echt een aanrader!
(Als jullie dan allemaal even willen doen of je dat garlic bread niet ziet, dan is mijn verhaal weer kloppend, dank!)

Als toetje maakte ik gisteren marshmallow koekjes met chocolade, oftewel: s’mores Nederlandse stijl!

Spaghetti courgette garlic breadS'mores Nederlandse stijl

Zo! Jullie zijn weer helemaal up-to-date over hoe productief ik was, de hoeveelheden kaas die er in gaan en hoe ik eruit zie met een yoghurt-koffie masker op mijn hoofd!
Ik heb onwijs veel zin om jullie de komende tijd te verblijden met allemaal leuke blogposts. Dat geeft de mens weer motivatie!

Wat heb jij gedaan deze laatste zomerdagen? Made them count?! Ik heb in ieder geval alweer helemaal zin in de herfst nu!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.