Ayla loves life weekoverzicht #3

Ayla loves life #3

Deze week heb ik veel met de computer zitten eikelen. Hij deed niet wat ie moest doen. Daaromheen veel genoten van het mooie weer, lekker gegeten en gefeest, en natuurlijk kozen Jan en ik weer het ruime sop! Het uitgebreide verslag lees je hieronder.

Soundtrack van de week

Woensdag

Vorige week had ik mezelf beloofd het veel rustiger aan te doen op woensdag zolang het op werk nog zo ontzettend druk is. En dat heb ik dan ook gedaan!
Heb een beetje met mijn computer zitten klooien omdat het nog steeds niet lukt met foto’s voor de website zoals ik wil. En ja, omdat ik een echte van-uitstel-komt-afsteller ben is dit ook de reden dat het met de website niet zo opschiet als ik wel zou willen.
Ik schrijf dit een week na vorige week woensdag dus (spoiler alert!) inmiddels weet ik dat het gelukt is, maar vorige week woensdag was het nog erg frustrerend.

’s Avonds uit eten geweest met Jan en 4 vrienden bij Chiapas Taco Cartel op de van Woustraat, echt een aanrader! Het is meer fastfood dan restaurant (bestellen = betalen, geen service aan tafel), maar als dat je niet uitmaakt dan moet je zeker een keer gaan, zo ontzettend lekker gegeten! Ik was uiteraard van plan een foto van het geheel te nemen, maar toen het puntje bij paaltje kwam heb ik het eten zitten inhaleren en stond er ineens een leeg dienblad voor me. Goede reden om nog een keer te gaan šŸ˜‰

Donderdag

Rotdag, rotdag, rotdag. Voor de zoveelste nacht op rij slecht geslapen en zo’n opgeblazen buik dat ik bijna geen adem kon halen. Stress much?! Nu ik eenmaal heb geleerd wat mijn lichaam doet om aan te geven dat het teveel is heb ik wel eens medelijden met hem (haar/het?). Is dat gek eigenlijk, dat ik mijn lichaam kennelijk zie als een apart ding van mijn hoofd (ziel/brein?)? Ik kan echt helemaal medelijden krijgen zoals ik dat met een ziek diertje heb als ik merk hoe hard mijn lichaam zijn best doet om aan te geven dat het teveel is, of als het duidelijk aan het herstellen is van iets. Zijn er mensen die dit herkennen?! (please zeg ja, haha!)
Nouja, uiteindelijk heb ik dus goed naar mijn lichaam geluisterd en rustig aan hardgelopen om de stress eruit te krijgen en voor het eerst in veeel te lange tijd weer yoga gedaan. De vraag van vandaag: waarom vergeet ik toch altijd hoeveel ik van yoga hou?!

Weekoverzicht 3 park

Vrijdag

Nou, de stress van donderdag was er nog niet uit vandaag, ik denk dat dat pas komt als ik helemaal klaar ben en uit dient ben. Het komt nu zo dichtbij, maar ik moet het af en toe toch hardop zeggen om het te geloven! Ik ga stoppen met mijn baan om mijn dromen achterna te gaan, creatief te zijn en te doen wat ik echt wil! Jeej!

Vandaag groot feest met werk vanwege het 5-jarig bestaan. Hartstikke leuk was het! Ik mocht speechen voor de bazen om het cadeau van iedereen te geven en ik kreeg allemaal complimentjes van mijn collega’s over mijn mooie speech. Daarvoor geldt hetzelfde als voor yoga: waarom vergeet ik toch altijd hoe leuk ik het vind om te praten voor een groep mensen!?

Zaterdag

Heerlijk weer vandaag! Lekker lang gewandeld langs de Amstel, richting een vriend in Amstelveen waar ik vrijdagnacht mijn fiets had verruild voor de taxi.
Omdat Jan nog vele malen brakker was dan ik heb ik het lieve vriendinnetje uitgehangen. Boodschappen voor hem gedaan, zijn pak naar de stomerij gebracht, nieuw dekbed voor hem gekocht. Fijn om hem zo blij te maken!
Aan het einde van de middag kwam ook bij mij de man met de hamer nog langs, dus we zijn lekker op het dakterras in de zon gaan liggen, en naar de bank verkast toen het te koud werd. Lang leve luie zaterdagen!

Weekoverzicht 3 lopen langs de Amstel en zomerhitte

Zondag

Als het zomer is dan zijn mijn weekoverzichten in het weekend weinig afwisselend geloof ik. Zaterdag brak, zondag met de boot. Zo ook deze week. Eerst lekker samen gevaren en toen twee vrienden van ons opgehaald. We zijn verder dan Ouderkerk gevaren en hebben daar de boot aangelegd bij het spookhuis om op de kade te barbecuen. Blijkt ineens dat het spookhuis geen spookhuis meer is, en dat er ineens iemand woont! Oeps! Bedankt dat we alsnog in je tuin mochten bbq-en, meneer die in zijn eentje op een eiland woont!

Weekoverzicht 3 op zondag met de boot

Maandag

Ein-de-lijk is het probleem met mijn batterij opgelost! Je zit er even twee uur in de Apple Store voor, maar dan heb je ook wat! Ze hebben mijn hele computer leeggegooid, en opnieuw geĆÆnstalleerd. En nu zit ik dit heel zelfverzekerd, zĆ³nder de oplader mee te hebben, te schrijven in een Coffee Company, met nog maar 27% batterij! Jeeej!
De man in de Apple was wel heel vervelend trouwens, hij deed me denken aan Clippy, de vervelende paperclip die vroeger in Word zat. Om de 5 minuten op je scherm tikken en je ongevraagd een tip geven waar je niets aan hebt. (Pas je wel op mijn drinken rondom je computer? Maak je je scherm wel schoon met een microvezel doekje?) OkƩ Clippy, thanks voor de open deuren.

Dinsdag

Nog maar 2 dagen werken na vandaag, hoera! Wordt ook wel echt tijd nu, mijn kaken staan al dagen zo strak van de spanning dat ik af en toe moeite heb met praten en het lukt me maar niet om ze weer los te krijgen. Het is zo vervelend!

Na werk ben ik gaan hardlopen met nieuwe anti-knie-blessure-tips in mijn achterhoofd, en verrek, ze werken! Ik heb gerend met een hoog loopritme, dus 170-180 stappen per minuut. Das best rap! Maar wat ze zeiden klopte inderdaad, doordat je meer stappen zet ben je veerkrachtiger en komen de klappen minder hard aan op je knieƫn. Voor het eerst dat ik ging hardlopen en dat de pijn/kramp in mijn spieren (van ongetraindheid) de pijn in mijn knieƫn oversteeg. Mooi! Nu ik dit weet kan ik dus eindelijk echt gaan trainen!
Na het hardlopen nog even een goede yoga-sessie gedaan en ik wilde heel enthousiast ook nog mediteren erna, maar viel helaas pardoes in slaap op mijn matje. Dat is toch zo vreemd, dat je droomt met de stem van de meditatie-man ertussendoor. Krijg je hele hele vreemde dromen van!

Weekoverzicht 3 warme choco op kantoor

Ik hoop dat jullie de weekoverzichten leuk vinden! Ik vind het in ieder geval steeds leuker om te schrijven, moet echt moeite doen om niet teveel te schrijven ipv dat ik moet zoeken naar wat ik ga vertellen.

Vergeten jullie ook wel eens dingen van jezelf? Zoals ik vergeet dat ik van yoga en speechen hou? En wat doe je dan als je er eenmaal weer achter komt dat je ergens van houd? Ben heel benieuwd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.