Header weekoverzicht #4 Aylovelife

Weekoverzicht #4

Welkom, welkom! Mijn laatste werkweek deze week! Verder werd Monty mishandeld en gingen Jan en ik uit eten omdat we elkaar niet zoveel zagen, wat automatisch betekent dat het voor de rest heel druk was! Lees je mee?!

Soundtrack van de week

Woensdag

Mijn laatste vrije woensdag voordat al mijn dagen vrij zijn! Omdat ik al in de smiezen had dat de komende twee dagen vrij heftig zouden gaan worden heb ik het rustig aan gedaan. ’s Ochtends naar de sportschool, waar bleek dat woensdagochtend 10-11 uur één van de drukste momenten van de week is. Maar ja, ik was er toen toch al..
’s Middags ben ik bij de Coffee Company op het Waterlooplein gaan zitten om mijn weekoverzicht te schrijven. Zo fijn dat mijn laptop weer helemaal de oude is!
Hierna heb ik een superleuke winkel bezocht: Flying Tiger. Jullie kennen hem ongetwijfeld al, maar ik als het trendafsluiter (het tegenovergestelde van trendsetter?) was er natuurlijk nog nooit geweest. Al tijden had ik onwijze zin in donuts, en Polina had laatst donuts gepost die er zó lekker uitzagen, dus die heb ik daarna gehaald. Vielen ze me toch een potje tegen! Ik ben al niet zo’n zoetekauw, dus als ik dan ergens zin in heb dan moet het perfect zijn. Ik wilde dus super vette en suikerige Amerikaanse donuts, en ik kreeg droge rondjes met fondant erop. To be honest: ik heb de helft weggegooid. Geef mij maar taco’s!

Donderdag

Niet mijn lievelingsdag van deze week. Mijn lichaam is zo van de leg van de laatste-dagen-werken-stress dat ik helemaal gek wordt. Ik kan mijn kaken bijna niet gebruiken en mijn buik doet ook niet wat ik wil, even doorzetten nog!
Gelukkig was een collegaatje waar ik veel mee optrek vandaag terug van vakantie en zijn we gaan lunchen bij de Urban Salad, mijn lievelingslunch op de Zuidas. Ze hebben heerlijke salades, en die rollen ze dan op in een grote wrap. Top!
Tijdens haar vakantie is ze ten huwelijk gevraagd, nota bene in een restaurant waar Jan en ik ook geweest zijn, dus daar wilde ik natuurlijk alles van weten! Omdat ik een emotioneel vrij flexibel persoon ben zat ik natuurlijk weer als een Sneue Sally met tranen in mijn ogen te luisteren. Als Jan mij ooit vraagt dan moet ie denk ik een dweil meenemen voor de zekerheid.

’s Avonds zijn Jan en ik uit eten geweest omdat we elkaar maar 1 avond zouden zien deze week. Op Casa400 zit nu Nest, nieuwe rooftop terrace in de stad. Het zal mijn nieuwe favoriete hang-out niet worden, maar voor een keertje was het leuk. Zelf bestellen bij de bar en dan meteen moeten betalen werkt gewoon niet als je uit eten wilt en dus meerdere drankjes wilt en ook eten bestelt. We hebben 4 keer af moeten rekenen, niet handig! Eten was niet super maar wel lekker. Daarnaast waren Jan en ik beiden zo moe dat we eigenlijk beter thuis hadden kunnen blijven, geloof ik.

Vrijdag

Laatste dagje werk! Een dat was er eentje voor in de boeken. Omdat ik echt helemaal niets meer te doen had, heb ik mijn collega’s een beetje zitten vervelen. We hebben de hele middag op YouTube filmpjes zitten kijken; van Rapper Sjors tot ‘Red mij’, van Manita. Filmpjes die iedereen al wel eens gezien had maar die wel goed waren voor een gezellige middag.
Mijn afscheidsborrel is pas volgende week omdat ik door moest naar het Oud-Besturen Diner bij mijn oude verenigingetje in Scheveningen.
Ondanks dat de opkomst echt om te huilen was, was het erg gezellig. Heel leuk om weer even bij te praten met een aantal mensen van toen en wat herinneringen op te halen.
Gelukkig had ik ervoor gekozen met de auto te gaan en bij tijds weer te vertrekken want ’s avonds kwam de laatste-dag-werk-spanning eruit en lag ik helemaal voor pampus op de bank. Koppijn en helemaal rillerig, dus lekker naar bed en laten inzinken dat het erop zit!

Zaterdag

Veeeel te lang uitgeslapen, dus zaterdag wasecht zo’n duffe dag. De hele dag niet helemaal uit mijn roes gekomen dus ik heb erg rustig aan gedaan. ’s Ochtends (lees: begin van de middag..) ben ik naar de markt op de Lindengracht geweest, lekker mijn oude buurtje in. Even voor de hele week groenten en fruit ingeslagen en toen weer op huis aan.
Eenmaal thuis had ik allerlei wilde plannen zoals grote boodschappen doen met de auto, maar ik ging eerst ‘even’ op de bank liggen. Uiteindelijk kwam ik tegen etenstijd nog een keer omhoog om mezelf even naar de Dirk te slapen.
Het zusje van Jan kwam slapen, dus ’s avonds hebben we lekker met z’n drieën op de bank gezeten en “Now you see me” gekeken, erg leuke film!

Zondag

Vandaag net zo’n rustig dagje als gisteren. Met het zusje van Jan hebben we zeer uitgebreid ontbeten, dagquota aan eten was meteen gehaald! De rest van de dag heb ik een beetje in huis gerommeld en vast gekookt voor morgen, ratatouille gemaakt want die wordt echt lekkerder als je hem een dagje laat staan. In de avond zijn we uit eten geweest met mijn ouders bij Tapas de Arroyo, bij ons in de buurt. Lekker gegeten, maar de service ging ook op z’n mañana’s. Leuk om mijn ouders even te zien, die waren op vakantie geweest naar Sicilië. Ze hadden nog allemaal leuke/lekkere dingen voor ons meegenomen dus dat was extra leuk!

Maandag

Maandag was Monty Mishandeldag 🙁 Arm ding had zondag in een wilde bui een van zijn teennageltjes gescheurd en moest vandaag naar de dierenarts. Zondag had ik allemaal pannendeksel laten kletteren en de katten renden supergeschrokken weg, toen is hij met zijn pootje onder de deur gekomen. Bloedde als een rund natuurlijk en hij was er helemaal zielig van.
Ik ging toevallig al met Lucy naar de dierenarts, dus ik kon ze mooi allebei meenemen. Het katten-in-mandjes en naar de dierenarts gaan was nog een hele opgave, maar we zijn er gekomen!
Dierenarts was blij dat ik hem gebracht had, want het was inderdaad naar ingescheurd, echt een plek die heel gemakkelijk ontsteekt en dan ben je nog veel verder van huis. De oplossing: het hele nageltje eruit trekken. Maffiapraktijken op mijn kat! Gelukkig verdoven ze het wel een beetje, maar in hoeverre dat werkt weet je natuurlijk nooit echt. Hop, met een tangetje aan de slag en in een snelle ruk was Monty 1 teennagel armer. Het kan nu wel goed genezen en hij kan het zelf goed schoonhouden, dus het was wel de beste optie. Hij was er nog wel even beduusd van!

Dinsdag

Dinsdag knutseldag! Ik heb de plantenpotjes gepimpt met koperblad, iets wat ik ook nog voor de kast in petto heb dus het was om even te oefenen. Én ik heb nu 2 hele leuke plantenpotjes. Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat ik zo’n knutselaarster zou zijn, maar ik heb laatst met het kleurboek voor volwassen al ontdekt dat het toch echt wel zo is. Netflix aan op de achtergrond en knutselen maar. We hebben nieuwe oude gordijnen in de slaapkamer, en in de oude kamer was de lengte daarvan precies goed, maar hier veel te lang; dat was mijn tweede project voor de dinsdag.
Ik ben bang dat er de komende tijd veel van dit soort kneuterige entries komen, ik heb nog een heleboel van dit soort klusjes liggen die ik al tijden had willen doen.
Jan werkt heel erg dichtbij huis, dus die kwam gezellig bij mij lunchen. Ik had couscous met verse perziken en abrikozen, met kipfilet en gecarameliseerde noten voor hem gemaakt. Jam jam!

Wie, oh wie, weet waar ik wél die echte Amerikaanse donuts kan scoren (in omgeving Amsterdam, ik hoef er niet per se voor naar New York te vliegen)?!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.