Weekoverzicht #7 dakterras BBQ en horror

Weekoverzicht #7

Soundtrack van de week

Woensdag

Omdat ze het superwarm was had ik een supertrage dag. In de ochtend heb ik een beetje Netflix zitten kijken (mijn verslaving voor The Originals is weer boven komen zeilen) en daarna ben ik naar de sportschool gegaan. Het programma dat ik heb is heel erg gebaseerd op oefeningen met lichaamsgewicht en zijn dus automatisch best zwaar (noem je me nu zwaar?!), ik merk dat ik daardoor bij voorbaat al niet naar de sportschool wil. Nu vind ik fitness sowieso heel erg stom, en als het dan ook niet lekker gaat dan ga ik dus maar gewoon niet meer. Nu dus een beetje mijn eigen plan getrokken en van mijn programma afgeweken, én een nieuwe afspraak met mijn trainer gemaakt zodat ik snel weer een programma heb waar ik wel gemotiveerd door raak.

’s Avonds hadden Jan en ik allerlei dubbele afspraken gemaakt en dat pakte heel gezellig uit; we hebben gewoon iedereen bij ons thuis uitgenodigd voor een BBQ! Dus we zaten met 5 mensen waarvan de helft elkaar niet kende lekker op het dakterras. Iedereen had wat vleesjes meegenomen en ik had ‘de rest’ geregeld, salades, kruidenboter, drankjes. Hartstikke gezellige avond gehad!

Weekoverzicht 7_woensdag hitte in woonkamer slapen

Donderdag

Deze dag begon met horror!! Jan en ik sliepen in de woonkamer, met de matrassen op de grond, omdat het boven té heet was. Nou, heel leuk natuurlijk, niets leukers dan kamperen in je eigen huis. MAAAAR bij kamperen horen ook beestjes, en ik werd dus rond 5 uur wakker omdat er een spin in mijn voet beet en heel hard over mijn been naar boven rende!! Nu heb ik een boven gemiddeld gezonde angst voor spinnen, dus dit was echt my worst nightmare.
Ik sloeg hem van me af en toen kroop ie nog door het bed, Jan zei dat ik hem niet mocht doodmaken (ik weet nog steeds niet waarom) en hij sloeg hem uit bed. Nou, ik boos natuurlijk want toen liep die spin dus nog door de kamer terwijl wij verder moesten slapen. DE ELLENDE!!

(Later in de week vonden we een spin die preciés op deze leek, en toen bleek dat ik heel moordzuchtig ben als het aankomt op spinnen die mij kwaad hebben aangedaan. Dood! Dood! Jan, is ie al dood?!?!)

Ohja, donderdag dus. Ik was natuurlijk doodmoe tegen de tijd dat de wekker ging, mijn gebeten voet deed pijn en ik had het warm, dus: de dag begonnen met een heerlijke lange wandeling van een kilometer of 6. Het is echt jammer dat ik geen Pokémon speel, want ik zou echt de een na de ander binnenhalen.
’s Middags lekker op het balkon gelegen en ’s avonds aan de blog gewerkt. Jan had teamuitje dus ik was alleen, en ik heb dus (hoe warm het ook was boven) de matrassen weer naar boven gesleept. No way, dat ik nog een keer op de spinnenplek ging slapen. Er kwam bij het verslepen NOG EEN SPIN uit het bed gevallen (alhoewel deze zo klein was dat ie bijna schattig was, bijna..)

’s Avonds had ik lekker wat gezond ijs gemaakt. Mijn ijsjes-koop-gewoonte begon ietwat uit de hand lopen, zeker voor iemand die wat kilo’s kwijt zou willen. Ik kan serieus een stuk voor omlopen voor een lekker ijsje, en de hele weg met mezelf discussiëren dat ik het niet moet doen, en het dan tóch wel doen. Chocolade-ijs van banaan dan maar! Net zo lekker eigenlijk 🙂

Weekoverzicht 7_donderdag veel buiten en gezond ijs

Vrijdag

Vrijdag was een heerlijke dag! Echt zo’n dag dat ik ontzettend blij was met mezelf, ken je dat gevoel?
Ik ben ’s ochtends naar Zumba-les geweest, dat heb ik nu een paar keer gedaan en ik vind het onwijs leuk! Lekker dansen, beetje gek doen; we hebben echt een hysterische leraar, die maakt er een soort one-man show van en het spat er vanaf dat hij het leuk vindt om te doen. Alsof hij daar gewoon voor zichzelf staat te dansen en wij toevallig alles nadoen wat hij ook doet.
Ik ben zo gracieus als een nijlpaard, dus ik sta graag achterin de zaal, maar gelukkig zijn er nog wat oma’s die net zo houterig zijn als ik dus het valt niet al te erg op.
De eerst paar keren was ik na Zumba zó kapot dat ik de rest van de dag niets kon, dus dat ik me nu na deze les juist heel energiek en verkwikt voelde, was een overwinning.

Thuisgekomen heb ik de foto’s gemaakt voor mijn eerste yoga-post en nogmaals bewezen dat ik inderdaad zo flexibel als een houten plank ben. Mocht je je afvragen waar de zweterige, rode look vandaan komt: dat was dus Zumba.

Omdat ook dat voelde als een overwinning (ik vind het heel spannend om mijn niet-afgetrainde, inflexibele lijf op internet te zetten) heb ik mezelf daarna getrakteerd op een heerlijke lunch bij SNCKBR, ik geloof dat ik al eens eerder een link postte, maar ik ben ook zo verliefd op die tent.

Jan was natuurlijk hartstikke brak van zijn teamuitje, dus ’s avonds heb ik lekker een pizza gemaakt voor hem met wat worstjes en speklapjes die nog over waren van de BBQ, op een bodem van Turks brood die nog over was van het feest. Dat is nog eens een luxe kliekjesdag, en mega lekker ook nog! Voor mezelf lekker met pikante salami en heel veel groente.

Weekoverzicht 7_vrijdag SNACKBAR en Turks brood pizza

Zaterdag

Nog zo’n heerlijke dag! Wat ben ik ook een geluksvogel!
We hadden lekker uitgeslapen en zijn gaan ontbijten bij Café Vrijdag, we wonen daar redelijk dichtbij dus dat is ons vaste ontbijtstek voor in het weekend.
We zijn daarna even naar de botenman gereden, want de boot van Jan is weer kapot dus die ligt bij een loods. Even gekeken hoe het daar was en toen naar de Intratuin gegaan. Jan had het idee opgevat om wat plantjes op het balkon te zetten, en dat juichte ik natuurlijk toe! I love me some plantjes op het balkon!
We hebben wat lavendel gehaald, omdat die zo lekker ruikt en Jan wilde graag een boompje, dus we hebben een appelboompje gekocht en die (natuurlijk) Karel gedoopt.

Daarna had ik echt zo’n geluksmomentje; we waren met zijn tweetjes op het dakterras, Jan zat lekker te klooien met zijn iPad en ik was de plantjes aan het verpotten en een beetje aan het rommelen. Lekker weer, leuk muziekje, gezelligheid. Dat zijn echt de momenten waarop ik dan helemaal warm word van binnen en me besef hoe fijn en goed we het hebben!
We hebben na een tijdje de BBQ aangevlamd (hulde voor de gasbarbecue) en met een fruitsalade en wat vleesjes was onze avond compleet.

Weekoverzicht 7_zaterdag groene vingers op het dakterras

Zondag

We hadden de smaak te pakken! Zaterdag hadden we in de Intratuin staan kijken naar loungesets en tuinstoelen, maar ze zijn zó ontzettend duur. Dus: Marktplaats! Zondagochtend zijn we vroeg in de auto gestapt en naar het centrum gereden om daar voor het luttele bedrag van €50,- een loungebank, stoel én tafeltje/poefje op te halen. Even passen en meten in dat bakbeest van ons en wij waren één balkonset rijker. Jan had geheel de renovatie-smaak te pakken en we zijn daarna naar de Gamma gereden om nog wat extra supplies te halen en het pimpen van het terras af te kunnen maken.

De rest van de dag hebben we staan zwoegen om het terras af te maken, en dat hebben we ’s avonds (drie keer raden..) gevierd met een BBQ! Sorry voor alle vegetariërs out there, maar wij zijn nou eenmaal gek op een flame grilled stukje vlees!

Het gekke was wel dat ik zondag een slaapdag had. Eens in de zoveel tijd heb ik dat, dan ben ik supermoe, en kan ik de hele dag wel slapen. Omdat we vroeg waren opgestaan had ik in de Gamma een moeheidsaanval. Jan lachte zich dood, hij kwam aanlopen en ineens had ik zwarte wallen en stond ik helemaal raar te doen van de slaap. ’s Middags even een dutje gedaan, maar tijdens het avondeten had ik het weer. Dus terwijl Jan nog aan het eten was ging ik gestrekt in onze gloednieuwe loungeset. Wat zou dat toch zijn, zo’n slaapdag. Iemand ervaring mee?

Weekoverzicht 7_zondag nieuwe loungemeubelen voor dakterras
Weekoverzicht 7_zondag Jan Ayla en katten blij met nieuw dakterras

Maandag

Een rustig, edoch productief dagje! Omdat ik fysiek best wel gesloopt was van het klusweekend heb ik het lekker rustig aan gedaan. Wat admin dingetjes geregeld, serie gekeken en een brief aan mijn penvriendin begonnen.
Ja, die heb ik dus en dat is heel erg leuk! Wij schrijven elkaar nu zo’n jaar of twee, en het leuke is dat je dus nooit van te voren weet wanneer je een brief zal krijgen, en omdat je geen plaatjes kan gebruiken vertel je je verhaal heel anders dan in bijvoorbeeld WhatsApp. Ik heb haar de afgelopen maanden verschrikkelijk verwaarloosd dus nu gauw goedmaken met een nieuwe brief!

Omdat ik de hele dag binnen was ben ik nog een uurtje gaan lopen, even naar de Ferdinand Bol geweest om een hula hoop te kopen. Ik wil mijn buikspieren gaan trainen, maar haat buikspieroefeningen verschrikkelijk. Eens kijken of dit wat voor me is!

Dinsdag

Nog meer Zumba! Ik kwam erachter dat er nog meer lessen zijn, dus vrijdag én dinsdag leek me wel goed. Mijn knieën zijn vrij zwak en stom, dus ik kan het niet te snel achter elkaar, heb echt een paar dagen recovery nodig. Het was tijdens de les nu zelfs zo erg met knakken en verdraaien dat ik van de leraar volgende keer alleen nog mee mag doen als ik goede braces om mijn knieën doe. Ik denk dat het met verloop van tijd wel beter wordt. Mijn knieën zijn gewoon niet meer gewend om te dansen en te springen dus die moeten daar weer aan wennen, vroeger kon ik het ook, dus als ik (voorzichtig) door blijf gaan dan ben ik ervan overtuigd dat het over een tijdje weer helemaal soepel zal lopen! (Pun intended)

De rest van de dag indirect besteed aan de blog. Het is later deze week National Cheesecake Day (in Amerika weliswaar) dus heb ik vandaag een heerlijk nieuw recept gemaakt.
’s Avonds kwam er een vriendinnetje eten, dus daarvoor moest ik ook nog eten koken. Eigenlijk dus vooral druk bezig geweest met winkelen, het huis een beetje opruimen, nog meer nieuwe plantjes gehaald, koken, etc. Een Betty Draper-dagje if you will.

Toen ze er was hebben we eerst lekker zitten borrelen op ons nieuwe terras, en daarna had ik een hummus bowl klaargemaakt naar dit recept van een van mijn favoriete blogsters. Ik had zelf nog hummus dus dat scheelde, en ik heb hem geserveerd met een kipfilet met ras-el-hanout en pompoen met mangochutney en munt, we hadden naanbrood i.p.v. pita, en het was onwijs lekker! En ook nog heel gezond, dus dat is mooi meegenomen.
Daarna moment supreme; de cheesecake! Hij was hartstikke goed gelukt en we hebben er heerlijk van zitten smullen! Zaterdag komt het recept online, en ik raad het je van harte aan om hem te gaan proberen!

Weekoverzicht 7_dinsdag hummusbowl en cheesecake

Wat een verhaal deze week! Ik vind het heel leuk om zo’n weekoverzicht bij te houden. Vooral omdat ik weet dat mijn eigen favoriete posts om te lezen van andere bloggers ook recaps/week/maandoverzichten zijn. De recaps van Taralynn zijn mijn lievelings, ze zijn heel lang en vrij eentonig en desalniettemin vind ik het zo fascinerend om ze te lezen!

Have a happy week!

P.S. Denk je nu ‘het was toch helemaal niet warm afgelopen week?!’ Klopt. Mijn computer deed het niet dus ik loop een week achter.. Beter ook maar, want afgelopen week heb ik bitter weinig gedaan. Tijd om de weekoverzichten een nieuwe indeling te gaan geven, daarover volgende week meer 😉

Wat zijn jouw favoriete soort blogposts om te lezen? Sowieso favoriete andere blogs? Ik vind het leuk om nieuwe suggesties te krijgen om te lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.