Weekoverzicht 9 header

Weekoverzicht #9

Soundtrack van de week

Helemaal vast en saai

Vorige week zat ik in een ‘funk’, een lekkere Nederlandse vertaling is er geloof ik niet. Ik zat even vast en kreeg helemaal niets meer gedaan! Er verscheen vorige week ook iets te weinig op deze blog (oeps), mijn bullet journal lag in de kast te verstoffen en ook mijn 30-day hula hoop challenge stierf een eenzame dood.

Nu kon ik gelukkig de hele boel wijten aan mijn beste vriendin PMS, dus ik wist dat het vanzelf wel weer over zou gaan. Ik heb mezelf gewoon wat kleine en fijne klusjes gegeven waardoor ik de tijd kon doden terwijl het overging. Mijn eerste ronde lavendel was helaas overleden, dus wat nieuwe plantjes gekocht en geplant, om maar eens wat te noemen.

Weekoverzicht #9 Lavendel dakterras

De foto’s van Bali verwerken staat ook op mijn takenlijst van augustus dus ik ben elke dag 1 uurtje daarmee bezig (het zijn er nogal wat, en ik schiet altijd in RAW dus je moet er echt nog wat mee om ze mooi te maken).

Weekoverzicht #9 Foto's Bali bewerken RAW voor na

Vrijdagavond spande de kroon en wist ik echt niet wat ik met mezelf aan moest, de oplossing: kleuren en series kijken; no joke! Ik word heel erg zen van kleuren en kan het uren volhouden.
Gelukkig voel ik me inmiddels stukken beter en kruipt de productiviteit terug mijn leven in!

Weekoverzicht #9 vrijdagavond kleurplaat netflix

Lekker eten

Waarschijnlijk hangt het samen met de bovengenoemde PMS, maar mijn hele week draaide zo ongeveer om eten. Waar ik vorige keer een pizza-obsessie had, draaide mijn leven nu om feta-kaas. Nu draait mijn leven vaker wel dan niet om kaas, maar feta ging dus boven de rest deze week!
Ik heb werkelijk waar op alles wat ik in mijn knuistjes kreeg feta gegooid en nu wordt het tijd voor een nieuwe obsessie.

Weekoverzicht #9 feta obsessie 3 gerechten

Staycation: Den Haag en Scheveningen!

Omdat het zaterdag net niet lekker genoeg was om te gaan varen, hadden Jan en ik andere plannen gemaakt: even naar Den Haag.
We gingen eigenlijk pas laat weg omdat we lekker hadden uitgeslapen en Jan eerst nog naar de kapper ging, rond half 3 waren we in Den Haag. Razende honger allebei, dus we zijn meteen naar het Kleinste Winkeltje doorgerend om lekkere frietjes te eten. Toen waren we on a roll en hebben ons in de loop van de dag een weg door Den Haag heen gegeten. Bij Dungelmann natuurlijk een broodje gehaald; ze hebben zo veel lekkere broodjes daar!!

Weekoverzicht #9 Kleinste winkeltje Dungelmann

We hebben het Noordeinde afgestruind, heel veel leuke zaakjes met antiek en kunst. Natuurlijk heb ik ook even gekwijld in mijn favo-kookwinkel DOK waar ik alles wil hebben maar niets kocht. Ik heb al sinds ik klein was een lichte ijsschep-fetisj, dus ik was meteen helemaal gelukkig toen ik deze bak zag. Inmiddels heb ik nogsteeds 0 ijsscheppen in mijn bezit maar is mijn fetisj weer voor even gestild. (Ik schep nooit ijs, waarom zou ik er daadwerkelijk eentje kopen!?)

Weekoverzicht #9 Dok kookwinkel ijsschep koperen pannen

We hebben de halve stad doorgelopen, en her en der gekeken en foto’s gemaakt. Jan wilde niet stilstaan voor een panorama en ik mocht poseren bij de planten die als kunst op het Lange Voorhout staan.
Uiteindelijk zijn we beland bij Jazz in de Gracht. Een jaarlijks jazz-festival in Den Haag, waarbij de bands op pontons in de gracht optreden. We zaten heerlijk in het zonnetje met een biertje te luisteren.

Weekoverzicht #9 Dagje Den Haag poseren bij paleis en plantenWeekoverzicht #9 Jan planten panorama bewogen

De vader van Jan woont in Den Haag, dus we zijn naar hem toe gereden om even kort op bezoek te gaan. Plus: we konden onze auto bij hem laten staan en met de tram verder naar Scheveningen. Er was daar namelijk vuurwerkfestival en dan in heel Scheveningen onbegaanbaar, zo’n 80.000 mensen komen er op af dus vergeet het maar als je met de auto wilt gaan.

Eenmaal in Scheveningen hebben we het aller áller laatste tafeltje op het hele strand weten te bemachtigen en lekker wat gegeten voordat het begon.
Het was heel erg gek weer, het was wel mooi maar het waaide súperhard! Het zag er wel heel mooi uit, een rode zonsondergang met zandstormen die over het strand heen waaien. Minder leuk als je even later zelf op het strand staat om het vuurwerk te bekijken!

Het was een mooie show, maar na de eerste zijn we weggegaan. Het was gewoon te koud om nog te blijven. We zouden eigenlijk alleen ’s middags gaan en hadden dus alleen dunne zomerkleertjes aan, terwijl mensen om ons heen in dekentjes en jassen zaten.
We hebben heel luxe een taxi terug naar de auto gepakt omdat we zo ontzettend weinig zin hadden om ons met pak ‘m beet 40.000 anderen in een tram te wurmen.
Al met al een heel fijn dagje weg, ik had helemaal het gevoel alsof we op vakantie waren!

Weekoverzicht #9 Scheveningen kitesurf zonsondergangWeekoverzicht #9 Schevenigen Jan op strand vuurwerk

Betty Draper meets Bob de Bouwer

Zondag heb ik mijn post over zomerboeken gemaakt en vast wat voorbereiding gedaan voor de aankomende week.
Omdat ik nu eindelijk ons hokje van 2m2 ga ‘verbouwen’ heb ik de steigerbuizenhoek van de plaatselijke bouwmarkt leeggekocht. Het is nu te mooi weer om daar te gaan werken, aangezien het er 100.000 graden wordt, maar alles staat vast klaar!

Verder heb ik ons badkamerplafond met chloor van schimmel ontdaan, iets wat ook al pas 1,5 jaar op mijn lijstje stond. Onze slaapkamer heeft nu een enorme klamboe, die heb ik gekocht en opgehangen. Finally hebben wij mugloze nachten, geen overbodige luxe na de slapeloze nachten van vorige week. Monty dook er ook meteen onder om daar met mij te knuffelslapen, waarschijnlijk heeft hij ook genoeg van de muggenbeten op zijn oortjes.

Weekoverzicht #9 klussen schimmel chloor klamboe

Omdat ik tegenwoordig een fanatiek sporter ben (!) vraag ik me af of er aankomende week veel gaat gebeuren, ik kan namelijk niet meer lopen van de spierpijn. Voorlopig eerst maar eens lekker van de zon genieten!

Afsluiting weekoverzicht

Wat is jouw eet-obsessie? En waar ging je laatste staycation heen?

Comments 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.