Feelin’ Good

Een beter milieu begint bij jezelf, en daarom vind je in deze categorie allerlei posts die jou kunnen helpen om lekkerder in je hoofd te zitten. Minder piekeren, meer rust, rationeel nadenken and whatnot. Zodat jij op jouw beurt weer anderen kan inspireren om zich ook beter te voelen.
 • Ta-da-lijst ipv to-do-lijst
  Meer lezen
  Vanaf nu geen to-do-lijst meer, maar een 'ta-da-lijst'!
  18 februari 2019
  Vanaf nu ga ik aan de slag met een ta-da-lijst, i.p.v. de traditionele to-do-lijst! Veel gezonder voor mijn hoofd en veel leuker om te delen!
 • Effectief thuiswerken
  Meer lezen
  Effectief thuiswerken ~ 5 tips om het voor elkaar te krijgen
  28 januari 2019
  Thuiswerken staat gelijk aan lekker wasjes draaien en dutjes doen, toch? Dat hoeft niet hoor, thuiswerken kan heel effectief gebeuren!
 • Geen doelen stellen is oké
  Meer lezen
  Waarom het helemaal oké is om even geen doelen te stellen
  5 januari 2019
  De laatste maand van het jaar word je doodgegooid met strategieën en doelen voor het nieuwe jaar. Maar is dat eigenlijk wel nodig?
 • Meer lezen
  Is thuiswerken goed voor je? De voors en tegens van thuiswerken
  31 juli 2018
  Maar liefst 51% van de mensen in loondienst zou salaris willen inleveren om meer thuis te kunnen werken. Maar is thuiswerken wel zo goed voor je?
 • Je baan opzeggen en voor jezelf beginnen, ik deed het.
  Meer lezen
  Je baan opzeggen en voor jezelf beginnen, ik deed het.
  18 juli 2018
  Je baan opzeggen en voor jezelf beginnen, voor veel mensen klinkt dat als iets heel heldhaftigs. Ik vertel je graag hoe ik het heb gedaan en waarom ik het allemaal niet zo heel heldhaftig vind!
 • Meer lezen
  Waarom je niets hebt aan een lange zomervakantie (sorry!)
  3 juli 2018
  Het klinkt heerlijk 'Wij gaan 3,5 week naar de Algarve met de caravan!', maar in de praktijk is het misschien niet zo ideaal als het klinkt. Ruzie, ziek zijn en is zo'n lange zomervakantie eigenlijk niet gewoon veel te lang?
 • Boekentips Defy Novels Handmaids Tale
  Meer lezen
  Tips: Leuke boeken om te lezen (of luisteren!)
  21 april 2018
  Afgelopen maanden kwamen er weer een aantal leuke boeken voorbij! O.a. de Defy Novels, the Handmaids Tale en ik trok een paar gouwe ouwen uit de kast. Misschien zit er wat leuks voor je bij!
 • Mogelijkheden creëeren door positief denken
  Meer lezen
  Creëer meer mogelijkheden in je leven door positief te denken!
  22 november 2017
  Dat positief denken veel voor je kan doen wisten we inmiddels al wel. Maar kan je echt je leven veranderen door positief te denken? En hoe doe je dat dan op een manier die je ook kan volhouden? Het is makkelijker dan je denkt!
 • Gelukkig nieuw schooljaar - focus verbeteren
  Meer lezen
  Gelukkig nieuw schooljaar! Maak een goede start en leer je focus te verbeteren
  28 augustus 2017
  Het einde van de zomerperiode is in zicht, en dat betekent dat voor veel mensen dat het drukker wordt op hun werk. Zodra het drukker wordt liggen de verwachtingen hoger en zijn er meer taken die je aandacht nodig hebben. Leer je focus te verbeteren zodat je optimaal kan presteren!
 • Aankleding van de woonkamer
  Meer lezen
  De puntjes op de i voor de aankleding van de woonkamer!
  30 juni 2017
  Nu we bezig zijn met de puntjes op de i wordt echt duidelijk hoe belangrijk de aankleding van de woonkamer is. Ik vond het al mooi, en helemaal aangekleed is het nog zóveel mooier!!
 • Het verschil tussen moeten en willen
  Meer lezen
  Het verschil tusen moeten en willen, essentieel om je leven leuk te houden
  27 juni 2017
  Waar komt je motivatie om dingen te doen vandaan? Komt het uit jezelf of zijn er toch dingen die je opgelegd worden omdat het nu eenmaal sociaal of normaal is om iets te doen? En hoe bepaal je het verschil tussen moeten en willen?
 • Lievelingsblogs & spam je blog
  Meer lezen
  Lievelingsblogs + spam je blog; blogs over blogs
  19 mei 2017
  Zoveel blogs, zo weinig tijd! Met deze 4 blogs over blogs en alles wat erbij hoort kan jij ervoor zorgen dat jouw blog ook weer glanst in de zon! En spam je jouw eigen blog ook nog even?!
 • Ontevredenheid; ontevreden mensen veranderen de wereld
  Meer lezen
  Mijn plannen voor de maand Meh: weg met ontevredenheid!
  6 mei 2017
  Niet lekker in je vel zitten komt vaak door ontevredenheid. Je lichaam, je werksituatie, je relatie, er is iets wat jou ontevreden maakt. Waar komt het vandaan, en beter nog: hoe kan je het in je voordeel gebruiken!?
 • First Aid Kit
  Meer lezen
  First Aid Kit; muzikaal supersucces van twee jonge zusjes
  18 april 2017
  De muziek van First Aid Kit ken je zeker weten! Of je ook meer dan dat ene liedje van de reclame kent weet ik niet. Het zou in ieder geval wel moeten, want deze zusjes maken hartstikke mooie muziek!
 • Routine terugvinden
  Meer lezen
  Je routine terugvinden, hoe doe je dat?
  7 april 2017
  Na weken van klus-, verhuis- en uitpak-deadlines viel ik even in een zwart gat. Koningin van mijn solitaire app zijn was niet mijn doel in het leven. Het wordt tijd om mijn routine terg te gaan vinden, en dat ga ik doen met deze 5 tips!
 • Ayla rent door nieuwe tuin
  Meer lezen
  Update: het opknappen van ons huis tot nu toe
  13 maart 2017
  Een huis opknappen, het gaat me niet in de koude kleren zitten. Even een korte tussenstop om jullie te vertellen hoe het ervoor staat!
 • Netflix series kijken
  Meer lezen
  Netflix series kijken, wat moet ik nu weer kiezen?!
  9 maart 2017
  Zoveel series, zo weinig tijd! Ik help je graag met kiezen, want welke series moet je nu weer kijken op Netflix?!
 • Fijne dingen rubriek: Amsterdam
  Meer lezen
  Ayla's 5x fijne dingen rubriek: Amsterdam
  17 februari 2017
  Over een klein maandje verhuizen Jan en ik de stad uit, op naar het Gooi! Ondanks dat we erg klaar zijn met Amsterdam om te wonen, blijft het natuurlijk wel een leuke stad. Deze fijne dingen rubriek gaat dan ook over Amsterdam!
 • Romantische Valentijnsdag, gewoon lekker thuis
  Meer lezen
  Romantische Valentijnsdag, gewoon lekker thuis!
  15 februari 2017
  Op een budget en ook nog ziek. Nee, het zag er niet naar uit dat dit jaar een romantische Valentijnsdag zou worden. Toch heb ik er wat moois van gemaakt! De liefde van een man gaat immers door de maag, en ons huis leent zich wel voor een beetje romantiek en spontaniteit!
 • Verhuizing voorbereiden
  Meer lezen
  Een verhuizing voorbereiden, hoe gaat dat in zijn werk?
  7 februari 2017
  Over een week of 3 krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis! Jan is er allemaal nogal laconiek onder, maar ik besefte me ineens dat dit mijn eerste grote-mensen-verhuizing gaat worden. Ik begin dus van met de verhuizing voorbereiden!
 • She & Him muziek
  Meer lezen
  She & Him; heerlijke folk/indie muziek met Zooey Deschanel
  30 januari 2017
  Tijd voor een nieuwe muziekpost op de blog! She & Him maakt hele leuke folk/indie muziek, met de mooie stem van Zooey Deschanel op de voorgrond. Liedjes om meteen blij van te worden!
 • DIY houten serveerplank
  Meer lezen
  Weer zo'n leuk idee, deze keer een DIY houten serveerplank!
  25 januari 2017
  Een tijdje geleden kreeg ik een houten serveerplank cadeau. Hartstikke leuk, maar wel iets wat bij heel veel mensen in de kast ligt. Tijd om er mijn eigen draai aan te geven en hem middels een DIY te pimpen!
 • Dagelijkse huidverzorging
  Meer lezen
  Ayla's 5x fijne dingen rubriek: dagelijkse huidverzorging
  19 januari 2017
  In de winter heeft mijn huid altijd een beetje extra liefde nodig. 's Zomers gaat het vaak automatisch met insmeren, maar 's winters heb ik toch echt een routine voor dagelijkse huidverzorging nodig!
 • Huis kopen zonder makelaar
  Meer lezen
  Een huis kopen zonder makelaar, waar let je op?
  17 januari 2017
  Wil je binnenkort een (nieuw) koophuis en twijfel je of je een huis wil kopen zonder makelaar of met? Dan is dit artikel voor jou! Vol tips en zaken waar je op moet letten.
 • iPhone apps voor meer rust
  Meer lezen
  Favoriete Iphone apps voor meer rust in je leven
  13 januari 2017
  In mijn goede voornemens van dit jaar stond o.a. dat ik meer rust wil. Tijdens de dagelijkse dingen merkte ik dat mijn telefoon me daarbij behoorlijk in de weg zat. Tijd om dat om te draaien en mijn iPhone in mijn voordeel te gebruiken!
 • Lievelingsblogs & spam je blog
  Meer lezen
  Lievelingsblogs + spam je blog
  11 januari 2017
  Ik vind het altijd zo leuk om nieuwe blogs te leren kennen. En vaak kom ik ze tegen doordat andere bloggers hun favorieten vertellen, dus dan doe ik gezellig mee! En natuurlijk de mogelijkheid om je eigen blog te spammen!
 • DIY plantenbak met koperblad
  Meer lezen
  Leuk voor in huis: DIY plantenbak
  5 januari 2017
  Als de kerstboom eruit is dan ziet het huis er ineens zo kaal uit! Deze leuke DIY plantenbak brengt weer wat sfeer terug in huis. Maak ze snel en makkelijk!
 • Leuke kerstfilms
  Meer lezen
  Leuke kerstfilms; wat moet jij kijken deze kerst?!
  22 december 2016
  It the season to be jolly, falalala! Er hoort natuurlijk niets zo fijn bij Kerstmis als een paar leuke kerstfilms! Hier een lijstje met 5 kerstfilms die ik heel leuk vind en 1 bonus exemplaar waar ik, uuhhhm, een verdeelde mening over heb.
 • Meer lezen
  Kersttradities; wat maakt Kerstmis zo speciaal?
  21 december 2016
  Kersttradities, iets waar ik vaak over nadenk. Ik vind het gewoon zo grappig dat iedere familie zijn eigen tradities heeft. Nu ik met Jan ben maken we weer zelf nieuwe tradities. Ik zal je er meer over vertellen!
 • Kerstversiering maakt alles magisch!
  Meer lezen
  Hoe een beetje kerstversiering je huis magisch maakt
  18 december 2016
  Kerstversiering! Eén van mijn lievelingsonderdelen van kerst is het hele huis volhangen met kerstversiering. Soms lukt dat niet door ruimtegebrek, dus is het tijd om creatief te worden!
 • De winter weer leuk maken
  Meer lezen
  Ayla's 5x fijne dingen rubriek: de winter weer leuk maken
  15 december 2016
  Eigenlijk is het nog niet eens winter, he? Maar het voelt wel al een beetje zo. Dat vind ik het grote nadeel van de koude seizoenen, ze duren voor mijn gevoel altijd veel langer dan de warme seizoenen. En dat vind ik prima, als er een stralend zonnetje is bij ijskoude winters, of mooie herfstkleuren. Maar als het al dagen mistig, regenachtig en grijs is, dan wens ik mezelf toch naar een tropisch eiland toe. Gelukkig zijn er dingen die we kunnen doen om deze sombere dagen een beetje beter te maken! Vandaag in Ayla's 5x fijne rubriek daarom dingen die de winter weer leuk maken! 1. Overal lichtjesLaat ik beginnen met een van de allerfijnste dingen van de winter! Een excuus om het hele huis vol te zetten met allerlei kaarsen en leuke lampjes. Ik ben sowieso een sucker voor kaarsen, want ook in de zomer brand ik ze aardig weg. Maar in de winter voelt het als een soort noodzaak, of extra warmtebron! Overal waxinelichtjes, een paar fijne (geur-)kaarsen en dan natuurlijk de boel volhangen met kerstlampjes. Koop hier je extra kerstverlichting En kies hier nog meer kaarsen uit voor in je huis! 2. Opkrullen met een boekDat ik groot fan ben van boeken lezen dat hadden jullie waarschijnlijk al wel door. En in de winter noem ik het 'opkrullen' met een reden. Lekker het huis gezellig maken en dan in een hoekje van de bank wegduiken, grote sjaal om en een kop thee erbij. Ik lees eigenlijk altijd Engelse boeken, en in de winter helemaal. Ik waan met in een fijne cottage in de Cotswolds en weg ben ik! Kies uit een leuke selectie Engelse boeken Of ga je liever voor Nederlandse boeken? 3. Spelletjes spelenVroeger speelden we vrij vaak spelletjes thuis. We hadden er heel veel en zaten dan met zijn drietjes de hele avond om de tafel. Helaas houdt Jan er niet zo van, dus nu spelen we eigenlijk nooit spelletjes. Ik hoop dat ik hem in de (nabije) toekomst nog over kan halen, het zo gezellig! Lekker wijntje erbij, snackjes erbij en de hele avond vliegt voorbij! Hier vind je een heleboel leuke spelletjes Maar als je meer van puzzels houdt, kijk dan hier! 4. Opwarmen bij een vuurtjeHet is altijd al een droom van mij geweest om een open haard te hebben. Een knisperend haardvuur bij een gezellige avond, dat is pure luxe! Op dit moment hebben we geen haard, en op het dakterras zet ik liever geen vuurkorf neer. Maar in de toekomst ga ik voor allebei! Het is mijn absolute droom om een buitenkeuken te hebben, met heaters en een vuurtje. Hoe heerlijk zou het zijn om daar te zitten op een koude dag?! Koop hier alvast je tuinverwarming of vuurkorf 5. Warme drankjes in de winterJa, bij ongeveer al het bovenstaande hoort natuurlijk een warme, dampende beker met iets lekkers in je hand! Want bij een vuurtje zitten is zó veel leuker met een warme chocolademelk erbij! Of een spelletje spelen met een beker gluhwein?! Count me in! Wij zijn sinds deze week op zoek naar een koffiezetapparaat, omdat thee wel lekker is, maar een koude zondagmorgen vraagt toch wel om een goede cappuccino. Kortom: als het maar heel erg lekker warm in je buik is! Ook op zoek naar een koffiezetapparaat? Of heb je liever het recept voor een heerlijke warme chocolademelk!? Nou, als hier je winter niet van opknapt, dan weet ik het ook niet meer! Heb jij ook acuut zin om met een beker gluhwein bij een vuurtje te gaan staan? Of ben je meer van het cocoonen met boek of spelletje?! Maak ieders winter weer fijn!De links in dit artikel zijn affiliate links, fijn als jij via mij zou willen bestellen ♥
 • Stemmen op de Top2000
  Meer lezen
  Het is er weer tijd voor: stemmen voor de Top2000!
  30 november 2016
  September is voor mij de laatste maand met 'belangrijke dagen', Jan is jarig, mijn ouders zijn jarig, school begint weer. Vanaf daar is het aftellen geblazen: kerst!! En wat begint er op Eerste Kerstdag?! Juist ja! De Top2000!!
 • Tompouce van de Hema
  Meer lezen
  Ayla's 5x fijne dingen rubriek: spullen van de Hema
  17 november 2016
  Tijd voor een nieuw onderdeel op deze website! In 'Ayla's 5x fijne dingen rubriek' zal ik zo nu en dan 5 dingen benoemen waar ik blij van word. En ik begin met een aantal spullen van de Hema!
 • Stacey Kent
  Meer lezen
  Lekkere muziek: Stacey Kent; de liefste zangeres op aarde
  15 november 2016
  Dit jaar vierden mijn oud-huisgenootje Daphne en ik ons 10-jarig Staceyleum. Al 10 jaar is Stacey Kent één van de meeste geliefde artiesten in onze muziekcollectie en afgelopen week was ze éindelijk weer een keertje in Nederland. Wij zaten uiteraard bij het concert en hebben 2 uur intens gelukkig naar Stees gekeken. Het werd dan ook hoog tijd om jullie eens over mijn innige liefde voor Stacey Kent te vertellen en ervoor te zorgen dat jullie ook allemaal verliefd op haar worden. Wie is Stacey Kent?In 1997 kwam haar eerste album uit, en sindsdien is Stacey Kent gestaag doorgegaan met het uitbrengen van nieuwe muziek. Ik zeg nieuwe muziek, maar veel van de nummers die ze zingt zijn jazz-classics en dus technisch gezien niet helemaal nieuw. Ze is getrouwd met Jim Tomlinson, met wie ze ook al haar muziek maakt. Hij is saxofonist, maar speelde op het laatste concert ook een aardig deuntje op de dwarsfluit.(Als ik me niet vergis heb ik hem (én haar) ook wel eens met een gitaar in de weer gezien) Stacey is al jaren razend populair en voor mijn gevoel wordt dat alleen maar meer en meer, en terecht! Stacey Kent is piepklein, ik zeg het maar gewoon zoals het is. Ze heeft ook een hele lieve piepkleine stem, alsof er een stukje suiker staat te zingen op het podium. In haar vorige leven was ze denk ik een zeldzame roze nachtegaal die in een bamboe vogelkooitje bij de keizer van Japan woonde en die alleen op speciale dagen mocht zingen omdat ze zó speciaal was. De foto hieronder namen Daphne en ik op haar concert in Rotterdam in 2007 of 2008, al een tijdje geleden dus. Een mooie afspiegeling van hoe piepklein ze precies is. Welke muziek maakt Stacey?Op haar vroegere albums zong Stees vooral the Great American Songbook, swingende jazz waar zij met haar roze stemmetje overheen zingt. Tegenwoordig maakt ze ook wat meer out of the box muziek, omdat zij en Jim dat gewoon leuk vinden. Zo spelen ze veel Braziliaanse nummers (Had ik al verteld dat ons Stees naast Engels ook Frans en Portugees spreekt én zingt?!) Haar muziek is perfect voor je brakke zondagochtend, je koude herfstwandeling of als je het gewoon even niet meer ziet zitten op deze wereld. Zet Stacey Kent op en je bent meteen weer helemaal warm van binnen en blij in je hoofd. Ik hoop dat jullie Stacey ook af en toe eens op zullen zetten. Als iedereen dat zou doen dan zou er volgens mij eindelijk wereldvrede zijn. We all love Stacey! Kende je Stacey al? En zo niet, do you love her yet?! Foto's in dit artikel: Coverfoto, Stacey op het balkon Deel de liefde voor Stacey
 • Hekserige Halloween boeken
  Meer lezen
  4x Hekserige Halloween boeken! (En een ode aan Harry Potter)
  30 oktober 2016
  Omdat je rond Halloween lekker in de juiste sfeer wil zitten zijn hier 4 tips voor hekserige Halloween boeken. (En een ode aan Harry Potter in gifjes)
 • Netflix series kijken
  Meer lezen
  Hello Netflix, my old friend. I've come to look at you again.
  24 oktober 2016
  De afgelopen maand was een rotmaand. There, I said it. Ik lag continue ziek op de bank, en voelde me steeds verder terug glippen in de burn-out. Niet helemaal de bedoeling van een periode niets doen en ontspannen! Daarover later meer, voor nu heb ik besloten er een blije draai aan te geven en jullie te verblijden met wat heerlijke Netflix series. Echt waar, wat deden we hiervoor eigenlijk in onze vrije tijd?! 1. Marvel's Jessica Jonesvia GIPHYIk ben een beetje verliefd geworden op Jessica Jones. Een superheld die haar krachten niet wil gebruiken omdat ze in het verleden 'misbruikt' is door een evil, evil man. Mentaal misbruikt dan vooral. En dat verdrinkt ze graag in een paar flessen drank. Totdat ze hem weer op het spoor komt natuurlijk. Of beter gezegd: tot hij haar weer op het spoor komt. Spannend! 2. Gilmore Girlsvia GIPHYGilmore Girls, ik ben er groot mee geworden! Vroeger altijd al zo'n leuke serie, en binnenkort komt de Revival eraan. Een heel nieuw seizoen van Gilmore Girls! Oh, ik hoop zo dat het net zo leuk wordt als de andere seizoenen. Nu ik wat ouder ben, en vooral: beter in Engels, zijn vooral de gesprekken tussen Rory en Lorelai zoveel leuker dan vroeger. Om vast in the mood te komen ben ik alle oude afleveringen lekker aan het kijken. (*zwijmelt nog steeds om Dean*) 3. Arrowvia GIPHYNog meer superhelden! Alhoewel Oliver Queen een selfmade superheld is. Na 5 jaar op een hels eiland te hebben geleefd is hij nu terug om 'zijn' stad te redden van de ondergang. Dat doet hij met een pijl en boog, een hartstikke leuk team, oneindig veel bad-guy vijanden, love triangles én regelmatig met ontbloot bovenlijf. Hi, Ollie! Dit is echt een leuke serie als je van wat actie houdt, maar ook van geinige dialogen en een beetje Gossip Girl-achtige liefdesverhoudingen. 4. The Originalsvia GIPHYNa jaren van True Blood, Twilight en Supernatural viel ik even in een zwart fantasy-gat. Precies op het juiste moment kwam ik de familie Mikaelson tegen. Elijah, Niklaus en Rebekkah zijn de allereerste vampieren (hence the name...) en daardoor van het type 'almachtig, oneindig rijk en heel gevaarlijk'. De serie speelt zich af in New Orleans, waar de lokale vampieren, heksen en weerwolven het de Mikaelsons nogal moeilijk maken om hun oude stad weer te heroveren. Als het met de rest van de bovennatuurlijke bewoners een keer wel goed gaat, dan maken ze elkaar gelukkig onderling nog af. Family status: it's complicated. 5. The Walking DeadHet was HEEL ERG SPANNEND om dit artikel te maken op een dag als vandaag. De echte die-hards weten namelijk wat er vanavond te gebeuren staat: de BLOEDSTOLLENDE eerste aflevering van seizoen 7. Ik heb de hele dag geen internet gezien omdat ik kostte wat het kost spoilers wil voorkomen. Daarom ook geen gifje van Daryl op zijn motor, de vlijmscherpe zwaarden van Michonne of Carol die mensen in de fik steekt. Daarentegen heb ik wel een schitterend filmpje van Rick Grimes die "stuff" en "things" zegt. Omdat niemand anders dat zo mooi kan als hij. Maar alleen omdat ik die nog in mijn favorieten had staan en er het internet er niet voor op hoefde! Voor de mensen die echt onder een steen lagen: zombies. Loads and loads of zombies. Jan heeft de afgelopen weken seizoen 6 nog eens herbekeken en zei vol verwondering tegen me: "Ik snap nog steeds niet dat jij de eerste 5 seizoenen in je eentje hebt durven kijken." Aan bovenstaande voorbeelden te zien zit ik momenteel in mijn gewelddadige fase, volgende keer misschien weer wat zoetsappigere Netflix series. (maar waarschijnlijk niet 🙂 Ik ben nu eenmaal niet zo zoetsappig) Wat zijn jullie favoriete series?! Omdat Supernatural niet op Netflix staat, maar toch een van m'n favorieten is, is hier een toegift van de gebroeders Winchester: via GIPHYDeel deze lijst met iemand die nieuwe series nodig heeft!
 • Help, ik heb geen licht in huis
  Meer lezen
  Help, ik heb geen licht in huis!
  8 oktober 2016
  Onze woonkamer ligt recht op het oosten en dat betekent dat wij in de vroege ochtend even de zon in kijken, maar dat de rest van de dag onze woonkamer een donker holletje is. 5 Tips om meer licht in je huis te krijgen!
 • Boek: Miracle morning
  Meer lezen
  Boek: Miracle Morning! Is het echt zo miraculeus als ze zeggen!?
  4 oktober 2016
  De Miracle Morning claimt life changing te zijn, maar is dat echt zo? Ik doe het nu een maand en ben volledig on board: Miracle Morning werkt supergoed! Ondanks de súper Amerikaanse manier van schrijven ben ik door de schrijver overgehaald mijn ochtendroutine aan te passen en: it feels so good!
 • Hoe richt je het huis in als je gaat samenwonen?
  Meer lezen
  Het huis inrichten als je gaat samenwonen, hoe doe je dat?
  29 september 2016
  Iets meer dan een jaar geleden trok ik bij Jan in. Om van zijn typische-mannen-huis een huis van ons samen te maken was even wat werk nodig!
 • Opgeruimd staat netjes
  Meer lezen
  Opgeruimd staat netjes, ook jij kan het!
  16 september 2016
  Confession: ik ben een sloddervos. Toch zou je dat (meestal) niet zeggen als je mijn huis ziet. Hoe ik dat doe lees je hier! 3 Superhandige tips waardoor opruimen straks ook voor jou heel gemakkelijk wordt!
 • Negatieve gedachtes: schaamte
  Meer lezen
  Negatieve gedachtes: schaamte, en 4 tips om het te verhelpen
  11 september 2016
  Schaam jij je wel eens in een bepaalde situatie? Of heb je last van sociale druk op keuzes die je maakt? 4 Tips om ervan af te komen!
 • Je voelt je mehh, wat nu? post-it smiley
  Meer lezen
  Je voelt je mehh, wat nu? 8 Tips om je uit de brand te helpen
  30 augustus 2016
  Geen zin om ook maar iets te doen, wat je doet lukt toch niet dus laat ook dat maar zitten. Geen puf om te bewegen, maar van de hele dag op de bank liggen vlieg je tegen de muren op. Normaal eten is ineens allemaal vies, überhaupt is eten maken veel teveel gedoe, enter snackbar. Stom, stom, stom, niet mee bemoeien, klote werk, rottige kat wil ook al niet knuffelen, ál mijn kleren zijn lelijk en over mijn kapsel zal ik niet eens beginnen. Terwijl ik gisteren gewoon nog de Koningin van Amsterdam was.
 • Zomerboeken strand zee
  Meer lezen
  4 x Zonnige zomerboeken die jij gaat lezen op het strand!
  21 augustus 2016
  Lekker lezen op het strand, niets fijners dan dat! Met het mooie weer dat deze week in aantocht schijnt te zijn leek het me tijd voor een aantal leuke zomerboeken die jou kunnen entertainen terwijl je rondom egaal bruinbakt.
 • Petrol is the new black!
  Meer lezen
  Petrol is the new black!
  16 augustus 2016
  Welke kleur petrol nou precies is, dat blijft altijd een beetje in het midden. Hij heeft meerdere namen, en ik heb sterk het vermoeden dat iedereen de kleur ook een beetje verschillend ziet. Waar het op neer komt: groen/blauw met een grijze ondertoon. Soms zie ik iets heel blauws wat wordt neergezet als petrol, dan weer turquoise. Het is dus een beetje een grijs gebied, maar de onderliggende gedachte: het ziet er prachtig uit! Ik ben zelf eigenlijk geen liefhebber van blauw (koud) of grijs (saai), maar omdat het groen erdoorheen zit vind ik petrol juist wat warmte krijgen en ziet het er mooi uit. Omdat het een vrij rustige uitstraling heeft zie je het steeds vaker terugkomen als één van de hoofdkleuren in de inrichting. Grote vlakken petrol zien er niet heftig uit, maar geven juist diepte. Genoeg uitleg gegeven? Let's see it! 1. Petrol in de horecaDe hele reden dat ik dit artikel wilde posten was mijn bezoek aan Weesper hier in Amsterdam. Ik vond de kleur zo mooi staan en was heel verbaasd dat het ondanks de hoeveelheid blauw nog zo gezellig oogde. Na Weesper heb ik nog bij een aantal andere horeca zaken (zoals bij Bulls and dogs) de kleur voorbij zien komen. Overal even mooi afgewisseld met andere kleuren waardoor het donkerder of lichter uitvalt. 2. Petrol met koude kleurenDit is typisch zo'n voorbeeld voor mij waarom ik petrol mooi vind. Als deze muur helemaal blauw was geweest, dan was het in combinatie met de witte spullen heel koud geweest. Was het donkergrijs geweest dan was het oersaai. Door het beetje (mini-beetje in dit geval) groen wat er doorheen zit wordt het net even wat knusser om naar te kijken. Voor mijn smaak zou dit nog steeds wel iets te donker en saaiig zijn, ook omdat de houten vloer zo licht is en het er dus wat koud uit ziet. Maar is dit wel je smaak, dan denk ik dat een petrol muur heel mooi kan zijn bij bijvoorbeeld je Scandinavische meubels. 3. Petrol met warme kleurenFlink contrast met de foto hierboven he? Door de warme kleur van de houten vloer, en het donkere hout van het dressoir komt het groen iets meer naar boven. Het ziet er bijna zeemeerminstaart-achtig uit. De gele stoel hier maakt ook een groot verschil, als daar een witte stoel had gestaan dan zag het er weer heel anders uit. (Ja, stichting Open Deur, natuurlijk zag het er dan heel anders uit, maar ik bedoel dus qua kleurstelling met de muur) 4. Heel veel petrolDoordat je in deze hotellobby heel ver door naar achteren kunt kijken, zie je dat the whole shebang petrol is, van voor tot achter. Omdat het ook nog terugkomt in de kussens op de stoelen, de stoelen zelf en ook het kleed blauwtinten heeft is het nogal overheersend. Gelukkig hebben ze wel afgewisseld met de patronen op de muur, vloeren en zelfs het plafond door de lamp in de tweede ruimte, dat breekt het geheel een beetje. Wat mij betreft een goed voorbeeld van hoe je met één bepaalde kleur allerlei verschillende elementen aan elkaar kunt mixen. 5. Petrol als accentkleurWil je er wel voor gaan, maar is een hele muur je iets teveel van het goede? Gelukkig kan je deze mooie kleur ook goed gebruiken als accentkleur voor wat opvallende stukken in je huis. In combinatie met de donkere muren geeft de bank een fris tintje aan het geheel. Geinig detail vind ik het schilderij boven de bank wat dezelfde tinten lijkt te hebben. Ik denk dat mijn trefwoord-coördinator voor de website inmiddels aangeeft dat ik het trefwoord iets te vaak gebruikt heb, maar geef me eens ongelijk: petrol is de moeite waard om eens flink over te praten. Wat vind jij van deze kleur? Zou je een metamorfose voor je huis overwegen om petrol erbij te kunnen halen? Foto's in dit artikel: Koude kleuren, Warme kleuren, Heel veel petrol, Accentkleur Deel je passie voor petrol
 • Henry Rousseau rugbyspelers kom je buitenspelen?
  Meer lezen
  Buitenspelen?! Gewoon doen!
  12 augustus 2016
  Yes! Aankomend weekend regent het eindelijk niet meer! Een treurige tekst voor een augustus-post, maar het is helaas niet anders. Het is geen zonnig weer, maar binnen zitten is ook geen optie met zulk weer. Dus wat ga je doen?! Buitenspelen!
 • Review boek mind over medicine
  Meer lezen
  Review: Mind over medicine
  18 juli 2016
  Dr. Lissa Rankin komt uit een gezin van doktoren, en is er zelf ook eentje geworden. Na jaren studeren, hard werken, nog harder werken en uiteindelijk instorten, kwam ze tot de conclusie dat de huidige (Westerse) manier van omgaan met de gezondheid en wetenschap misschien niet geheel de juiste is.
 • 5x tips huis huiselijk gezellig
  Meer lezen
  5x je huis huiselijker maken
  16 juli 2016
  Soms is je huis gewoon niet zo gezellig. Vlak na een verhuizing, of gaan samenwonen kan het vaak wel een huiselijkheidsboost gebruiken. 5 tips om je daarbij te helpen!
 • Iconen social media met Ayla
  Meer lezen
  Hoe ga jij om met social media?
  13 juli 2016
  Hoe ga jij om met social media? Ik heb hieronder wat media op een rijtje gezet, met wat extra tips. Zodat jij weer wat meer uren in je week krijgt als je uit het zwarte gat van internet kruipt 😉
 • Boek review: power of habit
  Meer lezen
  Review: The power of habit
  6 juli 2016
  Dit boek gaat uitgebreid in op gewoontes, hoe gewoontes werken in je brein, hoe ze worden ingezet voor marketing doeleinden en natuurlijk ook: hoe je ze kunt verbreken. Hartstikke handig om te lezen als jij ook een hardnekkige gewoonte wilt doorbreken!
 • Pretty Happy van Kate Hudson
  Meer lezen
  Review: Pretty Happy van Kate Hudson
  25 juni 2016
  Omdat iedereen altijd wil weten wat het geheim van Kate Hudson is dat ze zo happy/grounded/healthy/in shape is, en ze daar niet één antwoord op kan geven, heeft ze nu dit boek uitgebracht.
 • Waarom zo serieus?! Lucy rolt gek op de grond
  Meer lezen
  Neem jezelf eens niet zo serieus, joh!
  18 mei 2016
  Toen Jan en ik op Bali waren hebben we veel gekeken naar de locals. Lachen was een gemene deler, overal waar we keken zagen we de locals voluit lachen tijdens het werk. Als je woorden als 'werkvoldoening' en 'keuzestress' aan ze had kunnen vertalen dan hadden ze er vast niets van begrepen.
 • Horloge tijd besparen aantal uur in week
  Meer lezen
  Meer uren in je week, hoe doe je dat?
  11 mei 2016
  Vermoeidheid, de meest gehoorde klacht tegenwoordig. We willen zoveel, we moeten zoveel. Werken, en een uitgebreid sociaal leven; ontspannen, en ook drie keer in de week de sportschool in, gezond eten, en ook snel klaar zijn met boodschappen doen en koken. Hoeveel uren zitten er nu eigenlijk in een week?
 • A goal without a plan is just a wish
  Meer lezen
  Gouden tip om je doelen nu écht te bereiken
  9 april 2016
  In “The power of habits” heb ik geleerd dat het heel slim is om je doelen op te schrijven en daar een plan aan te verbinden. Niet alleen omdat je ze dan duidelijker voor ogen hebt, maar ook voor momenten dat het heel lastig is om je aan je doelen te houden.