Hekserige Halloween boeken

4x Hekserige Halloween boeken! (En een ode aan Harry Potter)

Fantasy-boeken zijn altijd al een favoriet genre van me geweest. Vooral boeken series (denk aan Lord of the Rings of Game of Thrones) vind ik erg leuk omdat je dan gewoon méér te lezen hebt als je er net lekker in zit. Gelukkig leent fantasy zich altijd erg goed voor series, na 1 boek ben je pas net een beetje bekend met de karakters dus kan het verhaal nog helemaal uitgebouwd worden. Love it!

Dit weekend en de komende dagen staan in het teken van Samhain (Keltisch Nieuwjaar), Allerheiligen, Allerzielen en Dia de los Muertos; een perfect moment om jezelf te begraven in een stapel Halloween boeken, met een hekserig ondertoontje.

1. Het verloren boek van Salem

Katherine Howe Halloween boeken

‘Het verloren boek van Salem’ stond al heel erg lang op mijn boekenplank, ik ben namelijk gek op échte heksenboeken en als het over Salem gaat: count me in! Als enige in deze lijst geen onderdeel van een serie, maar dat mag de pret niet drukken.

Dit boek gaat over een familiegeheim, aloude vijanden en het vinden van magie op plekken waar je het niet verwacht. Een heerlijk Halloween boek dus. Toen ik hem voor de zoveelste keer had uitgelezen bedacht ik me dat Katherine Howe misschien nog wel meer boeken had geschreven, en ik werd niet teleurgesteld!
‘The house of velvet and glass’ is net zo bovennatuurlijk, én spannend als het eerste boek. Iets minder hekserij en iets meer spokerig maar zeker net zo leuk.

Het verloren boek van Salem, Katherine Howe, Uitgeverij Mouria, 2009
The house of velvet and glass, Katherine Howe, Penguin Books Ltd., 2012

2. The City of Dark Magic

City of Dark Magic Halloween boeken

De boeken van Magnus Flyte worden altijd genoemd in rijtjes boeken ‘die je misschien leuk vindt als…’ Zo kwam ik ze op het spoor als boeken die lijken op de boeken van Katherine Howe.

The City of Dark Magic is een hartstikke leuk boek, wat rustig op gang komt en steeds gekker wordt. Net als je denkt dat je het inziet komen de plotwendingen en wordt het nog veel spannender. De setting is Praag, van oudsher een hekserige stad met (naar men zegt) directe verbindingen met de hel, een lekkere stad voor dit avontuur. Het boek is, naast zeer fantasierijk, ook nog eens grappig; het was echt leuk om te lezen! Binnenkort ga ik zeker aan het vervolg beginnen!

City of Dark Magic; Magnus Flyte, Penguin Putnam Inc, 2012
City of Lost Dreams; Magnus Flyte, Penguin Putnam Inc, 2013

3. All Souls trilogy

All Souls Trilogy Halloween boeken

Tegen deze serie ben ik per ongeluk aangelopen. Ik kocht deel 1, zonder dat ik door had dat het een deel 1 was, en was uiterst teleurgesteld in het open einde. Totdat ik dus doorkreeg dat het om een serie ging en toen was mijn enthousiasme niet meer te stoppen. Met mij miljoenen andere lezers, want deze serie is razend populair geworden.

Heksen, vampieren, demonen, je vindt ze allemaal terug in deze trilogie. Het draait allemaal om Diana Bishop, (juist ja, Bishop, van Bridget Bishop uit Salem) die niets te maken wil hebben met haar heksenfamilie maar tegen haar wil in tóch wordt betrokken in een enorm verhaal. Enter de charmante en knappe vampier en je verhaal staat.

Het is een hartstikke spannend verhaal, leuk geschreven en als je van de Engelse geschiedenis houdt (me! me! pick me!) dan wil je deze boeken al helemaal nooit meer wegleggen. Lezen!

The All Souls Trilogy, Deborah Harkness, Penguin Books, 2015

4. Harry Potter

JA! Je kan natuurlijk geen stuk schrijven over Halloween boeken en dan Harry Potter overslaan. Moet ik er nog iets over zeggen? Nee. I love Harry, dat is alles wat ik erover zeg. Hieronder een ode aan Harry in gifjes, omdat J.K. Rowling en haar briljante fantasie dat verdienen.


I can do this all dayyyy!! Klaar met de gifjes nu, terug naar m’n boeken!

Wat is jouw favoriete Harry Potter gifje Halloween boek? Nog tips voor een fantasy-lover zoals ik?!

Deel de Halloween spirit

De links in dit artikel zijn affiliate links, fijn als jij via mij zou willen bestellen ♥

Comments 6

 1. Harry Potter!! Toevallig heb ik vanochtend boek 2 uitgelezen (voor de eh derde keer) en vanavond begin ik aan deel 3. Wil ze weer allemaal lezen, haha. De eerste twee boeken lijken me ook erg interessant 🙂

  1. Post
   Author

   Ahhhh wat grappig! Ik heb dit weekend ook deel 2 uitgelezen (voor de ‘geen idee meer’ hoeveelste keer!), vond het zo leuk om ze weer eens te lezen. Net als met Friends: ik blijf gewoon hardop lachen om alle kleine, grappige dingetjes!

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.