De winter weer leuk maken

Ayla’s 5x fijne dingen rubriek: de winter weer leuk maken

Eigenlijk is het nog niet eens winter, he? Maar het voelt wel al een beetje zo. Dat vind ik het grote nadeel van de koude seizoenen, ze duren voor mijn gevoel altijd veel langer dan de warme seizoenen. En dat vind ik prima, als er een stralend zonnetje is bij ijskoude winters, of mooie herfstkleuren. Maar als het al dagen mistig, regenachtig en grijs is, dan wens ik mezelf toch naar een tropisch eiland toe.

Gelukkig zijn er dingen die we kunnen doen om deze sombere dagen een beetje beter te maken! Vandaag in Ayla’s 5x fijne rubriek daarom dingen die de winter weer leuk maken!

1. Overal lichtjes

Laat ik beginnen met een van de allerfijnste dingen van de winter! Een excuus om het hele huis vol te zetten met allerlei kaarsen en leuke lampjes.
Ik ben sowieso een sucker voor kaarsen, want ook in de zomer brand ik ze aardig weg. Maar in de winter voelt het als een soort noodzaak, of extra warmtebron! Overal waxinelichtjes, een paar fijne (geur-)kaarsen en dan natuurlijk de boel volhangen met kerstlampjes.

Koop hier je extra kerstverlichting
En kies hier nog meer kaarsen uit voor in je huis!

2. Opkrullen met een boek

Opkrullen met een boek

Dat ik groot fan ben van boeken lezen dat hadden jullie waarschijnlijk al wel door. En in de winter noem ik het ‘opkrullen’ met een reden. Lekker het huis gezellig maken en dan in een hoekje van de bank wegduiken, grote sjaal om en een kop thee erbij.
Ik lees eigenlijk altijd Engelse boeken, en in de winter helemaal. Ik waan met in een fijne cottage in de Cotswolds en weg ben ik!

Kies uit een leuke selectie Engelse boeken
Of ga je liever voor Nederlandse boeken?

3. Spelletjes spelen

Vroeger speelden we vrij vaak spelletjes thuis. We hadden er heel veel en zaten dan met zijn drietjes de hele avond om de tafel. Helaas houdt Jan er niet zo van, dus nu spelen we eigenlijk nooit spelletjes. Ik hoop dat ik hem in de (nabije) toekomst nog over kan halen, het zo gezellig! Lekker wijntje erbij, snackjes erbij en de hele avond vliegt voorbij!

Hier vind je een heleboel leuke spelletjes
Maar als je meer van puzzels houdt, kijk dan hier!

4. Opwarmen bij een vuurtje

Het is altijd al een droom van mij geweest om een open haard te hebben. Een knisperend haardvuur bij een gezellige avond, dat is pure luxe! Op dit moment hebben we geen haard, en op het dakterras zet ik liever geen vuurkorf neer. Maar in de toekomst ga ik voor allebei! Het is mijn absolute droom om een buitenkeuken te hebben, met heaters en een vuurtje. Hoe heerlijk zou het zijn om daar te zitten op een koude dag?!

Koop hier alvast je tuinverwarming of vuurkorf

5. Warme drankjes in de winter

Lekker een warme kop thee

Ja, bij ongeveer al het bovenstaande hoort natuurlijk een warme, dampende beker met iets lekkers in je hand! Want bij een vuurtje zitten is zó veel leuker met een warme chocolademelk erbij! Of een spelletje spelen met een beker gluhwein?! Count me in! Wij zijn sinds deze week op zoek naar een koffiezetapparaat, omdat thee wel lekker is, maar een koude zondagmorgen vraagt toch wel om een goede cappuccino. Kortom: als het maar heel erg lekker warm in je buik is!

Ook op zoek naar een koffiezetapparaat?
Of heb je liever het recept voor een heerlijke warme chocolademelk!?


Nou, als hier je winter niet van opknapt, dan weet ik het ook niet meer!

Heb jij ook acuut zin om met een beker gluhwein bij een vuurtje te gaan staan? Of ben je meer van het cocoonen met boek of spelletje?!

Maak ieders winter weer fijn!

De links in dit artikel zijn affiliate links, fijn als jij via mij zou willen bestellen ♥

Comments 2

    1. Post
      Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.