First Aid Kit

First Aid Kit; muzikaal supersucces van twee jonge zusjes

Of je het nu weet of niet, je kent deze band zeker weten. Dat krijg je ervan als je liedje gebruikt wordt in een reclame die heel erg vaak voorbij kwam!

Wie zijn First Aid Kit?

De zusjes Klara en Johanna Soderberg staan aan de wieg van deze band. Ze zijn de band, in essentie, maar als ze optreden hebben ze nog een ‘achtergrondband’ bij zich. Melvin Duffy en Scott Simpson doen dit momenteel.

Ze maken folky muziek, gemixt met een beetje pop. Hun liedjes zingen ze prachtig tweestemmig, en met een echte country-ondertoon: een beetje zeikerig. Ik denk dat je ervan moet houden, het lijkt een beetje op She & Him, waar ik de vorige keer over schreef.

Het supersucces van First Aid Kit

Deze meiden zijn al heel erg jong begonnen met muziek maken. Ze komen uit een muzikale familie en kwamen erachter dat hun stemmen heel goed bij elkaar passen. In 2007 begonnen ze met door hun gemaakte liedjes te uploaden op MySpace, Johanna was toen 17 en Klara nog maar 14.
Hun muziek werd echter meteen opgepakt door de media in Zweden (waar ze vandaan komen) en hun eerste optredens werden geboekt.

In 2008 plaatsten ze onderstaande video op YouTube en werden internationaal ontdekt. Ze hadden al een album uitgebracht en gingen daarmee op tournee. Door die tour zijn ze internationaal nog meer doorgebroken en tekenden ze bij een groot label. Beiden hebben geen middelbare schooldiploma omdat ze meteen de muziek in zijn gerold.

Na hun snelle start is het succes tot nu toe altijd blijven komen. De meiden maken album na album en doen tour na tour. Deze zomer komt hun vierde album uit, en ik zag dat ze o.a. op Lowlands staan!


Ik hoop dat deze zusjes nog heel lang doorgaan met mooie muziek maken, want ik ben er gek op! Hun cover van ‘America’, ‘Emmylou’ en ‘King of the World’ zijn mijn favoriete liedjes van First Aid Kit.

Was je al bekend met First Aid Kit, of kende je ze stiekem alleen van de reclame?!

Foto’s in dit artikel: een beetje lastig te vinden deze keer, maar alle foto’s zijn van First Aid Kit zelf, gemaakt door fotograaf Neil Krug.

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen:

Comments 5

   1. Post
    Author
  1. Post
   Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.