iPhone apps voor meer rust

Favoriete Iphone apps voor meer rust in je leven

In mijn goede voornemens van dit jaar heb ik geschreven dat ik meer rust wil. Wat voor mij daar goed bij helpt is kunnen focussen op 1 ding. Of dat nou hard werken of Netflixen is, focus helpt mij rust te vinden.

Ik merk de laatste tijd steeds vaker dat mijn telefoon me daarbij in de weg zit. Waarschijnlijk hoef ik het niemand uit te leggen, want iedereen zit met zijn gezichtje in zijn telefoon. De blogs die ik van de week las van Iris, die haar telefoon in de wc had laten vallen, en van Lenneke, die besloot voor zichzelf te kiezen dit jaar, gaven me de doorslag om mijn telefoon ook eens even onder handen te nemen.

Ik besloot het om te draaien, mijn telefoon me te laten helpen met rust vinden in plaats van afpakken. Een paar apps (Facebook, Twitter) deed ik weg en een paar voegde ik toe. Hier is mijn lijstje van favoriete iPhone apps voor meer rust in je leven:

1. Forest

iPhone apps rust - Forest

Deze iPhone app geeft heel veel rust! Hij verplicht je namelijk om je telefoon even helemaal met rust te laten.
Je plant een boom, in jouw digitale bos, en die boom heeft een bepaalde tijd nodig om te kunnen groeien. Je kan zelf instellen hoe lang je je telefoon wilt laten liggen, ik ga meestal voor een half uur of drie kwartier. Als je je telefoon niet gebruikt dat volgroeit je boompje, en kan je iedere dag een mooi bos kweken (Of 1 eenzaam boompje planten, zoals ik in mijn voorbeeld 😉 ). Gebruik je je telefoon wel, dan gaat je boom dood, iets wat ik heel erg vind want kennelijk geef ik heel veel om digitale bomen.

Heel leuk pluspunt van deze app: bij iedere volgroeide boom krijg je punten, en als je 2500 punten hebt dan planten ze een échte boom. Meer rust voor jou = meer bomen op de wereld. Hoera!

(Overigens kan je Forest ook gebruiken in je browser, en daarbij aangeven welke sites je wél mag gebruiken, ideaal onder werktijd dus)

2. Moment

Iphone apps rust - Moment

Ik had al wel vaker gelezen over iPhone apps die je rust meten. Of beter gezegd: je onrust. Hoeveel minuten uur zit jij eigenlijk per dag op je telefoon? De laatste tijd las ik een paar blogs van mensen die zeiden dat ze dit niet wilden weten, omdat het zo confronterend is. Bij mij werkt dat altijd wel heel goed, dus installeerde ik Moment.

Moment meet per dag hoeveel tijd je op de telefoon zit, én laat zien wanneer dit was. Jezus. Ik ben echt super geschrokken van het resultaat! Als ik geen telefoon had, dan was die bestseller allang af geweest!!
Hij geeft ook aan welke apps je het meest opzuigen in hun digitale wereld, zodat je daar eventueel iets mee kan doen.

Héél erg confronterend is het zeker, maar voor mij het juiste zetje in mijn rug om meer rust te vinden door mijn telefoon wat vaker weg te leggen.

3. Buddhify

Iphone apps rust - Buddhify

Ik heb al eens eerder wat geschreven over Buddhify (namelijk hier) dus ik houd het kort.

Buddhify is een meditatie-app die heel erg veel geleide meditaties aanbiedt. Je kiest wat je aan het doen bent (reizen, werken) of hoe je je voelt (wakker worden, pijn) en kiest vervolgens een meditatie die daarbij past. Super dus als je bijvoorbeeld in de trein zit en je deze iPhone app wilt gebruiken om rust te vinden in je drukke schema.

4. WhatsApp

Iphone apps rust - Whatsapp

Wait, what?! Deze blog ging toch over iPhone apps die meer RUST brachten, en niet meer afleiding?! Ja.

Ik heb sowieso nooit het geluid van mijn telefoon aan staan, het constante geping van WhatsApp is driving me nutsss. Dus toen dacht ik, laat ik het eens omdraaien! Mijn geluid staat tegenwoordig aan, maar de notificaties van WhatsApp staan uit.
Geen geping meer, ik check mijn appjes wanneer ik daar tijd voor heb en als mensen me echt nodig hebben dan kunnen ze me bellen. Bonus: omdat nu mijn geluid dus wel aan staat neem ik waarschijnlijk nog op ook!

Als je meer rust wilt vinden en last hebt van je telefoon dan is dit echt tip numero uno!

5. Yoga.com

iPhone apps rust - Yoga.com

Bij mijn goede voornemen hoorde ook ‘meer yoga’. Als ik namelijk een minuut of 20 op de yogamat sta, dan voel ik me weer helemaal rustig en in touch met mijn lichaam. En als ik mijn lichaam goed begrijp dan kan ik weer meer rust nemen, ipv mijn ondernemende hoofd achterna te rennen.

Deze iPhone app brengt fysieke rust, in programma’s van 10 minuten tot een uur, of in programma’s die je zelf samenstelt. Ideaal!


Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips, en vooral dat ik je geïnspireerd heb om ook je telefoon in je voordeel te gebruiken. Pas als je een paar dagen wat meer afstand neemt merk je pas hoe erg het eigenlijk is.

Ben jij ook zo enorm vergroeid met je telefoon? En heb jij nog tips voor iPhone apps die rust brengen?

Help ook iemand anders rust te vinden

Comments 16

 1. Wat een super leuke tips! Het lijkt mij confronterend én interessant om te weten hoeveel tijd ik spendeer met mijn telefoon en die app met de boompjes klinkt echt heel erg leuk. Installeren maar?! haha.

  1. Post
   Author

   Thanks Rowan! Het was echt meeeega confronterend, maar nu ik het een paar dagen heb begint het wel te werken, ik laat mijn telefoon steeds meer liggen omdat ik m’n Moment niet teveel op wil laten lopen!

  1. Post
   Author
 2. Forest en Moment kende ik al, maar durf ik eigenlijk niet te installeren haha. Te confronterend… maar misschien toch wel goed om eens wat beter op te letten.

  1. Post
   Author

   Oh ja, dat snap ik helemaal! Ik heb het vaak als ik Forest aan heb staan, dan grijp ik de hele tijd naar mijn telefoon, als een échte addict. Maar nu ik na een tijdje merk hoeveel rust het geeft als ik mijn telefoon niet gebruik gaat het beter. Ik raad je zeker aan ze te downloaden!

  1. Post
   Author

   Ja, interessant is het zeker! Damn, toen ik me realiseerde dat ik 3 uur per dag (!!) op mijn telefoon zit schaamde ik me echt! Maar nu is het dus tijd om dat om te gaan draaien!

  1. Post
   Author
 3. Erg leuke tips! Ik ga de Forest app meteen even downloaden. Moment heb ik er al op staan, soms erg confronterend inderdaad… Maar ik zie wel dat ik mijn telefoon de laatste tijd over het algemeen minder gebruik, dat is wel weer fijn om te zien 🙂 En bij Whatsapp heb ik sommige notificaties ook uitstaan inderdaad, en sowieso maakt m’n telefoon overdag nooit geluid of licht als ik iets binnenkrijg. Zou dat ook echt niet anders willen!
  Linda onlangs geplaatst…Planning maken in 4 stappen + mijn basistipsMy Profile

  1. Post
   Author

   Lang leve het uitzetten van notificaties! Ik heb ook e-mail enzo nooit aan staan, leidt alleen maar af. Ben benieuwd wat je van Forest vindt!

 4. Superleuk dat je me noemt! Ik heb Forest ook een tijdje gehad, maar ik merkte dat het toch niet handig was – soms wilde ik gewoon echt graag even een foto maken bijvoorbeeld. Moment ga ik wel even downloaden!

  1. Post
   Author

   Jaaaa, tuurlijk! De inspiratie kwam van jou af 🙂 Ik begrijp wat je bedoelt, van de week had ik hem net aan gezet en toen moést ik iemand bellen, nouja, dan maar even een boompje dood maken. Vaak heb ik hem aan staan als we een film kijken oid, niet zo’n high profile moment en toch fijn om op 1 ding te focussen.

  1. Post
   Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.