Kerstversiering maakt alles magisch!

Hoe een beetje kerstversiering je huis magisch maakt

In de aanloop naar de kerst gingen er wel honderd onderwerpen voor blogposts door mijn hoofd. Maar to ben honest: ik vind het allemaal best lastig op te schrijven.
Veel dingen rondom kerst hebben namelijk voor mij een heel specifiek gevoel, en dat blijft lastig op te schrijven!

Eén van die dingen is het ophangen van de kerstversiering. Ik vind dat zo’n significant onderdeel van de hele kerstbelevenis, maar waaróm, dat kan ik dan weer moeilijk onder woorden brengen. Ik vind het in ieder geval om je huis vol te hangen met kerstversiering als het buiten grijs en grauw is. De extra lichtjes, de extra kleur, dat maakt het gewoon net even allemaal wat feestelijker.
Ik vind het dan ook altijd vreselijk om alle kerstversiering weer weg te moeten halen na Kerstmis, alles ziet er dan zo kaal en treurig uit! Dit jaar moet het zelfs nog eerder dan normaal (waarom dat is lees je binnenkort!) en daar baal ik natuurlijk van!

Plankje met kerstviering

Traditionele kerstversiering

ik houd er wel van als mijn kerstversiering een beetje traditioneel is. Een mooi kersttuk, een prominente kerstboom (die gewoon rechtop staat en niet zo eentje die ondersteboven aan het plafond hangt) en een krans op de deur.

Ik vind het dan ook jammer dat er door een beetje ruimtegebrek (in zowel huis als portemonnee) dit jaar niet zoveel kerstversiering in en om ons huis te vinden is. Volgend jaar beter! Dan komt er een mooie krans op de deur, en mag ik misschien wel weer eens een keer nieuwe kerstballen enzo uitzoeken!

Rendier kerstversieringKerstboom met kerstversieringKerstboom met kerstversiering
“Mistletoe,” said Luna dreamily, pointing at a large clump of white berries placed almost over Harry’s head. He jumped out from under it.
“Good thinking,” said Luna seriously. “It’s often infested with nargles.” J.K. Rowling - Harry Potter and the Order of the Phoenix

Kerstversiering met ruimtegebrek

Zoals gezegd laat de kerstversiering dit jaar een beetje te wensen over. Desalniettemin heb ik geprobeerd om er toch wat gezelligs van te maken! Ik heb kleine beetjes kerstversiering gekocht bij de Hema en de Xenos en gewoon her en der wat kerstversiering door het huis heen neergelegd of opgehangen. En laten we wel wezen: dat ziet er eigenlijk hartstikke gezellig uit!

Plantjes met hoedjesPlantjes met hoedjesPlant met kerstlampjes

Wellicht dat ik volgend jaar mijn droom kan verwezenlijken en dat ik zo’n prachtig Amerikaans huis met kerstversiering kan na-apen. Alhoewel ik dan wel eerst Monty nog moet afleren om de kerstboom volledig te slopen. Kwestie van ‘keep on dreaming’ ben ik dus bang.

Ga jij ook altijd all-out met de kerstversiering?!

Share the christmas joy!

Sommige links in dit artikel zijn affiliate links, fijn als jij via mij zou willen bestellen ♥

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.