Leuke kerstfilms

Leuke kerstfilms; wat moet jij kijken deze kerst?!

It the season to be jolly, falalala! Er hoort natuurlijk niets zo fijn bij Kerstmis als een paar leuke kerstfilms!

Ieder zijn favorieten, een paar klassiekers en er zijn ook leuke kerstfilms die eigenlijk helemaal niet over Kerstmis gaan! En 1 leuke (hoewel…) anekdote over kleine Ayla die ook een film mocht kijken met Kerstmis.

1. Elf

Will Farrell om mee te beginnen, dan zit je altijd goed toch?! Hij wordt als Elf opgevoed op de Noordpool en uiteindelijk naar Amerika gestuurd zodat hij kan ontdekken wie hij nou eigenlijk écht is. Zijn biologische vader woont in New York en staat toevalligerwijs op de Naughty List dit jaar. Hij gaat naar hem op zoek en vanaf dat moment gaat alles mis.

Deze mag absoluut niet ontbreken op je lijst met leuke kerstfilms. Heel veel grapjes, een liefdevol verhaal en een einde waar je tranen van in je ogen krijgt. Kerstfilm op en top!

2. The Santa Clause

Ook echt in mijn top van leuke kerstfilms staat deze gezellig film. Vader vermoordt per abuis de Kerstman en wordt gedwongen zijn plek in te nemen. En dat is best lastig voor iemand die niet in de Kerstman gelooft.
Gelukkig heeft hij een superschattig zoontje die er veel plezier aan heeft en een stel rendieren die wel weten hoe het moet.
Zijn hele leven staat op zijn kop en dat zorgt voor veel grappige situatie. Het is een natuurlijk een kerstfilm dus: eind goed, al goed!

3. Baby Boom

Deze film is uit de tijd dat ik zelf nog een baby was, 1987. Alleen daarom al is hij prachtig om te kijken, een soort tijdscapsule met Diane Keaton in de hoofdrol.
Classic verhaal: powerkoppel van Wall Street moet ineens zorgen baby. Hun relatie komt op het spel te staan, haar carrière ook, het huis in stad wordt verruild voor het vreselijke platte land en de dokter blijkt eigenlijk een dierenarts te zijn. Deze film heeft alle ingrediënten die je nodig hebt als het buiten koud is en jij warme chocolademelk drinkt.

Deze valt onder ‘leuke kerstfilms’ terwijl het origineel in oktober uitkwam, en dus niet echt voor de kerst bedoeld was. Maar het is gewoon een hele fijne winterse, leuke, makkelijke en lieve film. Zeker kijken!

4. Love Actually

Moet ik hier nog wat over vertellen? Ik hoop het niet. Ik heb deze film al 100x gezien en ga hem dit jaar sowieso weer kijken.
Niets leukers dan de heerlijke Engelse humor, prachtige rollen van goede acteurs, de dansscene van Hugh Grant en het Portugese gestotter van Colin Firth (die voor áltijd Mr. Darcy zal blijven ♥).
Ik zit er alvast klaar voor.

5. Home Alone 2: Lost in New York

Ja, sorry hoor, maar ik heb nooit de claim gemaakt dat dit de meest hoogstaande films zouden zijn, ik geef je gewoon mijn leuke kerstfilms!
En Home Alone 2 vond ik gewoon veel leuker dan deel 1. Ik snap dat die 2 wraak willen nemen op Kevin en dat ze alles op alles zetten om hem te grazen te nemen. Kevin is een stuk doortrapter en hoe hij het hotel op zijn kop zet vind ik heerlijk.
Het duivenvrouwtje heb ik alleen nooit helemaal begrepen.

6. Platvoet

Ik was denk ik een jaar of 3, misschien 4? En op mijn kleine rode stoeltje mocht ik op de middag van Kerstmis een film kijken. Voor het eten, dus dat was boffen. Ik was het enige kindje dus ik zat lekker in mijn eentje helemaal voor de televisie.
Waar het mis ging weet ik niet meer helemaal zeker, of ik de film heb afgekeken weet ik ook niet, maar ik vermoed van niet. Het zit namelijk zo: Platvoetje, lieve schattige dino-Platvoet-baby wordt door een allesverscheurende aardbeving van zijn ouders gescheiden. Ik meen mij te herinneren dat ze in een diep ravijn om het leven kwamen. En dat vond ik op zijn zachtst gezegd nógal traumatisch.

Dus ik heb het op een ontroostbaar huilen gezet, ben daar de rest van Kerstmis niet meer echt van bijgekomen en de daarna geserveerde ragout heb ik met geen vinger aangeraakt. Sterker nog: pas sinds een jaar of 2 eet ik überhaupt weer voorzichtig wat ragout, voor die tijd stond het voor mij gelijk aan verscheurd worden door verdriet. Het kan dus geen kwaad om extra voorzichtig te doen als er ragout in de buurt komt, je weet nooit wat er kan gebeuren.

(Ik moet weer bijna huilen als ik dit gifje zie. DIT IS TOCH GEEN KINDERFILM JONGENS?!)


Ik hoop dat ik je nu tips heb gegeven voor leuke kerstfilms die je nog niet kende, want weinig dingen zijn er zo leuk als nieuwe kerstfilms ontdekken!

Wat is jouw absolute must-see als het op leuke kerstfilms aan komt?

Spread the christmas cheer!

Comments 4

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   Die heb ik nou nog steeds niet gezien, ook deze kerst weer niet! Maar het is nog niet te laat om een kerstfilm te kijken, dus misschien dat ik Arthur deze week nog even aan zet 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.