Boek: Miracle morning

Boek: Miracle Morning! Is het echt zo miraculeus als ze zeggen!?

Een hele tijd geleden las ik dit artikel van de Groene Meisjes. Ik had nog nooit van de Miracle Morning, of Hal Elrod gehoord en ik vroeg me af waar dit boek in hemelsnaam over ging dat Merel een jaar later nog steeds zo enthousiast was. Ze schrijft over vroeg opstaan en dan meteen dingen doen, niet mijn favoriete manier van wakker worden. Ik was erg benieuwd.

Aangezien ik op dat moment gewoon nog een baan met een salaris had, én op het punt stond op vakantie te gaan heb ik het boek in een opwelling van goed consumentengedrag gekocht.
Aangespoord worden tot vroeg opstaan en meteen dingen doen, én herstellen van een burn out tegelijkertijd joeg me nogal wat angst aan, wellicht dat ik daarom het boek heb laten liggen tot begin vorige maand.

Hal Elrod is your typical American motivational speaker en daar ben ik nogal gevoelig voor, dus binnen 3 bladzijden (It’s amazing Mike, slechts 3(!!) pagina’s!) was ik verkocht. Hal Elrod is forever mijn beste amigo en zijn methode is het beste wat me ooit is overkomen. Tijd moet leren of het ook zo blijft, maar op het moment van schrijven heb ik Miracle Morning net uit en zit ik nog volledig in het verkooppraatje van Hal verstrikt.

Miracle Morning is very american geschreven

(Je mag best weten dat ik na het maken van dit plaatje mezelf echt bij-zon-der grappig vind)

Wat is de Miracle Morning?

Hal begint het boek met zijn eigen touching story over hoe hij het concept heeft bedacht en hoe het hem van rock bottom naar de top van de maatschappij heeft gebracht. Als relatief nuchtere Nederlandse heb ik menigmaal gedacht “Oh ja Hal, huilie huilie”, en me zelfs afgevraagd of het allemaal echt waar was. Desalniettemin is zijn verhaal geschreven als een soort cliffhanger en ben ik stug door blijven gaan, tot ik mezelf tot groupie kon rekenen. Ik wil dit ook!!

Zijn theorie is gebaseerd op: iedereen wil zijn leven een 10 kunnen geven, maar niemand heeft er tijd voor zichzelf te kunnen ontwikkelen om dat ook echt na te kunnen streven. En verrek, daar heeft ‘yo pal Hal’ (Geen geintje, hij noemt zichzelf zo) toch wel een groot punt te pakken. Ik klaag al jaren over het gebrek aan een six-pick op mijn buik, maar ik doe nooit buikspieroefeningen. Ik wil elke dag mediteren, maar 9 van de 10 keer schiet het erbij in. Ik wil graag zelfontwikkelingsboeken lezen, maar als ik tijd heb om te lezen pak ik er liever een leuk zomerboek bij dan de biografie van Richard Branson.

Enter mijn pal Hal, die zegt: sta elke dag een uur eerder op om dit te kunnen doen.

Your entire life changes the day that you decide you will no longer accept mediocrity for yourself.Hal Elrod
Affirmaties hoofdstuk in Miracle morning

En werkt het?

Als een tiet.

Ik sta niet zoals Hal elke ochtend om 5 uur op. Momenteel heb ik de luxe dat ik nergens op een bepaalde (vroege) tijd hoef te zijn, dus ik bepaal lekker zelf wel wanneer ik opsta. Omdat ik wel iets wil doen met mijn leven sta ik elke dag tegelijk met Jan op, en sinds Miracle Morning elke dag zelfs iets eerder.
Wanneer ik straks wel weer aan de slag ben zal ik heel erg mijn best gaan doen om mijn Miracle Morning routine vol te kunnen houden, zo fijn is het. Mijn ochtendroutine ziet er zo uit:

  • 7.00: opstaan, plassen en groot glas water drinken, thee zetten voor zometeen (en natuurlijk 10x de katjes aaien tussendoor)
  • 7.10: Krachtoefeningen; denk planks, push-ups, sit-ups, alles waar ik eigenlijk een hekel aan heb
  • 7.20: Yoga-oefeningen
  • 7.30: Ontbijt voor Jan en mezelf maken (ik eet het zelf pas na het douchen op)
  • 7.40: Schrijven in mijn dagboek. Ik heb hier een fijne dagboek app voor die ik eerst niet zoveel gebruikte, nu wel!
  • 7.45: Meestal hang ik nu even gezellig met Jan totdat hij de deur uit gaat (en drink ik mijn thee)
  • 8.15 uur: Mediteren en visualiseren; het eerste is heel fijn, het tweede is typisch iets van Hal wat ik nog moet leren
  • 8.30 uur: 15-20 pagina’s lezen in een zelfontwikkelingsboek
  • 8.40 uur: Douchen, terwijl ik onder de douche mijn affirmaties voor mezelf herhaal

Alle elementen die worden aangeraden voor je ochtendroutine zitten hier in verwerkt.
Wanneer ik dit heb gedaan ’s ochtends merk ik echt dat ik de dag met een leeg hoofd en vol frisse moed tegemoet ga. Immers, alle dingen die ik van mezelf ‘moet’ doen of altijd al had willen doen (buikspieroefeningen) heb ik al gedaan, de dag ligt vol mogelijkheden aan mijn voeten.

Meditatie app en miracle morning

Jan merkte vorige week op dat ik een stuk vrolijker opsta sinds ik dit doe. Dat komt echt door het gevoel wat my pal Hal me beloofd heeft: elke dag opstaan met het gevoel alsof het Kerstmis is. Als ik wakker wordt heb ik zin om deze routine te doen, ik voel me er goed door en het geeft mijn dag echt een hele fijne kickstart.
Voor mij maakt het boek zijn titel absoluut waar!

Miracle Morning, Hal Elrod; paperback, Kosmos Uitgevers, september 2016

Hou dit wonder niet voor jezelf!

Sommige links in dit artikel zijn affiliate links, fijn als jij via mij zou willen bestellen ♥

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.