Netflix series kijken

Netflix series kijken, wat moet ik nu weer kiezen?!

Laat ik beginnen met heel eerlijk tegen je te zijn: ik wilde deze post schrijven omdat het makkelijk te doen is en ik veel vooruit moest werken ter compensatie van de verbouwing van het nieuwe huis. (Daarom heb ik ook gewoon lekker een oude foto gebruikt, kan mij het schelen!)

Toen realiseerde ik me dat mijn laatste post over fijne series om te kijken alweer een half jaar geleden is. En laten we wel wezen, dat is een fractie van tijd in de wereld van series kijken op Netflix. Zoveel series, zo weinig tijd!

Hieronder mijn 5 lievelingsseries van de afgelopen tijd:

1. Riverdale

Zoals heel bloggend Nederland, of nee, heel Nederland met ogen en een Netflix-account, ben ik verliefd geworden op Riverdale. Zo mysterieus, zoveel mooie mensen, zo fijn om te kijken ♥

De hele serie ademt jaren ’50, naar de stripverhalen over Archie Andrews en the gang. Ik vind het heerlijk dat je in iedere aflevering weer nieuwe informatie krijgt en er steeds meer verhaallijnen door elkaar lopen. Al je favoriete seriepersonages zitten erin, afgetopt met moordcomplotten en small town troubles. Veeg me op, ik wil in Riverdale wonen.
(Extra pluspunt: opgenomen in Vancouver, dus voor mij homecoming in de beste vorm)

2. The Crown

Nóg zo’n pareltje. Niet voor niets in de prijzen gevallen dit seizoen, want deze gigadure dramaserie is oogverblind mooi. Acteerwerk van de bovenste plank en decors en kleding om van te dromen.

Ik ben zelf heel erg benieuwd wat de Royal Family ervan vindt, ik vind het namelijk best vreemd dat ze een serie maken over iemand die nog leeft. Desalniettemin zal het goed voor hun imago zijn, want de rollen van Queen Elizabeth en Prince Philip zijn zo goed gespeeld dat je automatisch verliefd op ze wordt.

3. The OA

Deze serie is raar, echt heel erg raar. Ik snap er eigenlijk na seizoen 1 nogsteeds de ballen van, en toch kijk ik enorm uit naar seizoen 2. Ik kan je niet eens uitleggen waar hij over gaat, want het is gewoon niet te doen. Bijna dood ervaringen, kidnapping en moord, ontaarde kinderen en onverwacht hechte banden tussen mensen; daar zal je het mee moeten doen.

Kijk deze serie vooral als je zin hebt om even flink na te denken, in een vrij langzaam drama en onverwacht hartverscheurend mooie momenten. De tranen lopen me geregeld over de wangetjes als ik The OA kijk.

4. Secrets of Great British Castles

Waarschijnlijk aan mij aangeraden omdat ik zo zat te kwijlen over The Crown, maar erg blij dat het me werd aangeraden. Presentator, historicus en snoepje van de eeuw Dan Jones neemt je mee op historische tocht langs een aantal van de mooiste en grootste kastelen van Engeland.

Ik ben altijd al fan geweest van Engelse historie en kastelen, mijn profielwerkstuk schreef ik over Henry VIII (duh), dus dit is precies in mijn straatje. Afleveringen van een uur met achtergrond van grote kastelen, heel interessant en lekker weg te kijken als je gewoon even een uurtje niet wilt nadenken. Het is écht een leuke, vlotte serie en van Dan word je gewoon heel blij. Kijk hem nou lief staan met een vogel! (Foto van Channel 5)

Series kijken: Secrets of Great British castles

5. The 100

Zo’n 100 jaar nadat de Aarde praktisch verging door nucleaire bommen worden 100 kinderen teruggestuurd naar de Aarde vanaf het ruimteschip waar ze tot dan overleefden.

Geinige serie over een groep jongvolwassenen die moeten overleven in de wildernis, met gierende hormonen, onverwachte vijanden en verwachte rampspoed. Kijkt lekker weg en levert je gegarandeerd meerdere girl- en boycrushes op want ze hebben hun knappe-mensen-casting erg goed uitgevoerd! (Team Finn represent!)


En omdat ik zonder Supernatural de week niet doorkom is hier natuurlijk nog een gifje van Sam en Dean. Want alle hierboven beschreven crushes verbleken natuurlijk bij mijn liefde voor de Winchesters!

Happy Netflixing!

Comments 13

  1. Post
   Author

   Dankjewel! Het komt helemaal goed, al moet ik zeggen dat ik na 8 dagen non-stop klussen nu wel weer zin heb om even met een serietje te gaan zitten 🙂 Ben benieuwd wat je van The 100 vindt!

  1. Post
   Author

   Dankje Merel! The Crown is echt al je tijd dubbel waard, ik zit echt te balen als een stekker dat het volgende seizoen pas volgend jaar ergens uitkomt. Ik zal The Missing ook zeker even gaan bekijken!

 1. The OA vond ik erg tof! Na de eerste aflevering wist ik niet zo goed wat ik moest doen: stoppen of verder kijken? Maar gelukkig heb ik toch doorgezet, want ik vond het echt een toffe serie. The Crown lijkt mij ook wel leuk trouwens!
  Sandra onlangs geplaatst…10 Fijne dingen aan de lenteMy Profile

  1. Post
   Author

   Oh, gelukkig ben ik niet de enige! Ik vond hem ook zo raar, zeker in het begin! The Crown kan ik je zeker aanraden, zo prachtig gemaakt!

  1. Post
   Author

   Yes! Wat een lekkere incentive om nog harder aan je afstuderen te werken 😉 Ook goed om het nu nog niet te hebben, want voor je het weet loop je een jaar vertraging op!

  1. Post
   Author

   Kijk, das helemaal leuk! Vijf nieuwe kijkopties 🙂 The Crown is wel echt een langzaam drama, dus als je zin hebt in wat luchtigere dingen dan kan ik me helemaal voorstellen dat je er nog niet aan bent begonnen. Desalniettemin wel echt een aanrader, de serie is zo prachtig gemaakt!

 2. Jaaa Riverdale vind ik ook geweldig! 😀 En Santa Clarita Diet ook. Love Drew Barrymore! De rest van je series heb ik nog niet gezien maar The OA staat ook nog op m’n lijstje. David en ik keken denk ik ooit iets gelijkaardigs over Schotse kastelen. Of Franse, ik weet het niet meer zo goed :p of was het nu toch dit? Haha. Vind docu’s sowieso wel echt tof om te kijken! Maar dan meer voor een zondagnamiddag dan een avond
  Irene onlangs geplaatst…Nieuw werk • Eerste week + anti-stresstipsMy Profile

 3. Oh jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahh… Mijn favoriete serie ever (naast Buffy) is Supernatural!!!! Mijn zoon is vernoemd naar karakters uit beide series 🙂

  Ik keek die serie al vanaf het begin toen het nog werd uitgezonden op Net5. Voor het Netflix tijdperk, dus. Sindsdien alles op dvd gekocht en gevolgd. Ik loop alleen nog een beetje achter met het laatste seizoen. Wat een geweldige serie!! Om zo veel redenen. Mijn man is er ook gek op, dus we kijken altijd samen. En vorig jaar deed ik met vrienden met de GISHWSES van Misha Collins. Ik ben wel een Dean girl. Jij?
  Sheila onlangs geplaatst…Win: schitterende boekenleggersMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.