Netflix series kijken

Hello Netflix, my old friend. I’ve come to look at you again.

De afgelopen maand was een rotmaand. There, I said it. Ik lag continue ziek op de bank, en voelde me steeds verder terug glippen in de burn-out. Niet helemaal de bedoeling van een periode niets doen en ontspannen! Daarover later meer, voor nu heb ik besloten er een blije draai aan te geven en jullie te verblijden met wat heerlijke Netflix series. Echt waar, wat deden we hiervoor eigenlijk in onze vrije tijd?!

1. Marvel’s Jessica Jones

Ik ben een beetje verliefd geworden op Jessica Jones. Een superheld die haar krachten niet wil gebruiken omdat ze in het verleden ‘misbruikt’ is door een evil, evil man. Mentaal misbruikt dan vooral. En dat verdrinkt ze graag in een paar flessen drank. Totdat ze hem weer op het spoor komt natuurlijk. Of beter gezegd: tot hij haar weer op het spoor komt. Spannend!

2. Gilmore Girls

Gilmore Girls, ik ben er groot mee geworden! Vroeger altijd al zo’n leuke serie, en binnenkort komt de Revival eraan. Een heel nieuw seizoen van Gilmore Girls! Oh, ik hoop zo dat het net zo leuk wordt als de andere seizoenen.
Nu ik wat ouder ben, en vooral: beter in Engels, zijn vooral de gesprekken tussen Rory en Lorelai zoveel leuker dan vroeger. Om vast in the mood te komen ben ik alle oude afleveringen lekker aan het kijken. (*zwijmelt nog steeds om Dean*)

3. Arrow

Nog meer superhelden! Alhoewel Oliver Queen een selfmade superheld is. Na 5 jaar op een hels eiland te hebben geleefd is hij nu terug om ‘zijn’ stad te redden van de ondergang. Dat doet hij met een pijl en boog, een hartstikke leuk team, oneindig veel bad-guy vijanden, love triangles Ên regelmatig met ontbloot bovenlijf. Hi, Ollie!
Dit is echt een leuke serie als je van wat actie houdt, maar ook van geinige dialogen en een beetje Gossip Girl-achtige liefdesverhoudingen.

4. The Originals

Na jaren van True Blood, Twilight en Supernatural viel ik even in een zwart fantasy-gat. Precies op het juiste moment kwam ik de familie Mikaelson tegen. Elijah, Niklaus en Rebekkah zijn de allereerste vampieren (hence the name…) en daardoor van het type ‘almachtig, oneindig rijk en heel gevaarlijk’.
De serie speelt zich af in New Orleans, waar de lokale vampieren, heksen en weerwolven het de Mikaelsons nogal moeilijk maken om hun oude stad weer te heroveren. Als het met de rest van de bovennatuurlijke bewoners een keer wel goed gaat, dan maken ze elkaar gelukkig onderling nog af. Family status: it’s complicated.

5. The Walking Dead

Het was HEEL ERG SPANNEND om dit artikel te maken op een dag als vandaag. De echte die-hards weten namelijk wat er vanavond te gebeuren staat: de BLOEDSTOLLENDE eerste aflevering van seizoen 7. Ik heb de hele dag geen internet gezien omdat ik kostte wat het kost spoilers wil voorkomen. Daarom ook geen gifje van Daryl op zijn motor, de vlijmscherpe zwaarden van Michonne of Carol die mensen in de fik steekt. Daarentegen heb ik wel een schitterend filmpje van Rick Grimes die “stuff” en “things” zegt. Omdat niemand anders dat zo mooi kan als hij. Maar alleen omdat ik die nog in mijn favorieten had staan en er het internet er niet voor op hoefde!

Voor de mensen die echt onder een steen lagen: zombies. Loads and loads of zombies. Jan heeft de afgelopen weken seizoen 6 nog eens herbekeken en zei vol verwondering tegen me: “Ik snap nog steeds niet dat jij de eerste 5 seizoenen in je eentje hebt durven kijken.”


Aan bovenstaande voorbeelden te zien zit ik momenteel in mijn gewelddadige fase, volgende keer misschien weer wat zoetsappigere Netflix series. (maar waarschijnlijk niet 🙂 Ik ben nu eenmaal niet zo zoetsappig)

Wat zijn jullie favoriete series?!

Omdat Supernatural niet op Netflix staat, maar toch een van m’n favorieten is, is hier een toegift van de gebroeders Winchester:

Deel deze lijst met iemand die nieuwe series nodig heeft!

Comments 5

 1. Sense8 al gezien? Ook wat voor jou, eerste afleveringen zijn een beetje traag omdat je 8 mensen moet leren kennen maar daarna super spannend!

  1. Post
   Author

   Dat vind ik nou juist zo leuk aan Netflix! De afspeellijst van mijn vriend ziet er ook totaal anders uit! Voor ieder wat wils 🙂

 2. Ik weet nog helemaaaal niets over het nieuwe seizoen van The Walking Dead en dat hoop ik nog even zo te houden, haha. Ben me nu nog aan het vermaken met Gilmore Girls. Zooo leuk is het, haha. En die eerste lijkt me best tof! I love Marvel.

  1. Post
   Author

   Oeh, als je van Marvel houdt dan is Jessica Jones ook zeker een goede voor jou! Wat knap dat je TWD ‘uitgesteld’ kan kijken! Ik word op maandag altijd al spastisch als ik per ongeluk een plaatje van Daryl of Carol ofzo voorbij zie komen omdat ik dan bang ben voor spoilers vanuit de US!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.