Pretty Happy van Kate Hudson

Review: Pretty Happy van Kate Hudson

Wat een ontzettend leuk boek was dit! Echt zo’n boek dat nog lang na het lezen bij me blijft hangen en waar ik dingen uit toepas in mijn dagelijks leven.

Omdat iedereen altijd wil weten wat het geheim van Kate Hudson is dat ze zo happy/grounded/healthy/in shape is, en ze daar niet één antwoord op kan geven, heeft ze nu dit boek uitgebracht.
Ik heb het audiobook geluisterd, die door haar zelf is ingesproken. Aangezien ik al jaren een kleine girl crush heb op Kate was dat een leuk extraatje!

Mensen die hun lichaam niet accepteren zoals het is, zijn eerder geneigd voedsel te eten dat slecht voor ze is.Kate Hudson

Bodysmart

Ze begint het boek met een vrij brede insteek, hoe belangrijk het is om ‘bodysmart’ te zijn. Basically betekent dat gewoon dat je je lichaam goed moet kennen, dat je dient te weten welk effect wat voor soort eten op je lichaam heeft, wat je hormonen doen voor jou, welke sporten bij jou passen, etc. Ze claimt dat als je dat weet, je gemakkelijk in shape kan blijven en goed kan afvallen zonder dat je continue hoeft na te denken wat je allemaal moet doen om perfect te worden.
Klinkt goed wat mij betreft!

Drawing board

Kate wil dat ik een ‘drawing board’ bij ga houden. Het is een soort dagboek; en niet zomaar eentje, echt mega uitgebreid. Als je dit bijhoudt dan kan je hier naar kijken als je je niet goed voelt, zien wat je verkeerd hebt gedaan en moet aanpassen om je weer goed te voelen. Je drawing board is de plek waar je weer in contact kan komen met je lichaam als je dat nu niet zo erg bent. Tot zo ver klonk het me heel logisch in de oren.

Wat eet je, hoe voel je je daarna? Waar ben je nu, wat gaat er door je heen, wat zijn je zorgen, wat is je geluk, waar wil je heen in je leven? Heb je gesport, waarom niet? Hoe voel je je daarna? 
En dit gaat maar door en door.
Ain’t nobody got time for that!

Maar gelukkig zegt ze zelf dat ieder drawing board er anders uit ziet, voor de een is het een soort moodboard, voor de ander een dagboek, maar je kan hem ook op veel verschillende plekken bijhouden. En door dat laatste besefte ik me ineens dat ik dit eigenlijk al doe! 
Ik gebruik verschillende apps om bij te houden wat ik allemaal doe, en hoe ik me daar bij voel.
Mijn Fitbit-app en Myfitnesspal om mijn drinken, eten en bewegen bij te houden, Day One als dagboek, Pacifica om bij te houden hoe ik me voel, etc. Als ik hier een link tussen kan leggen, dan heb ik dus eigenlijk dat hele drawing board al bij elkaar gesmartphoned, dat scheelt weer!

Pas wanneer je je focus op afvallen loslaat en doet wat goed voelt voor jouw lichaam kan je gaan afvallen.Kate Hudson

Het verhaal van Kate

Wat ik het leukst vind aan het boek is de hele ondertoon: zoek wat werkt voor jou, wees bodysmart, blindelings doen wat een ander doet werkt niet. Dit raakte bij mij vooral een snaar bij het hoofdstuk over sporten, het is eigenlijk zó logisch!
Dans als je dat leuk vindt, doe yoga als je daar rustig van wordt en ga eens een goed stuk wandelen als je van de buitenlucht houdt.
Mijn 3 brave bezoeken aan de sportschool per week geven aan dat ik wel weet dát ik moet bewegen, maar ik vind het echt niet leuk om te doen. Kate zegt dan ‘doe wat je deed toen je 9 was’ want dat was spelenderwijs bewegen, dat vond je leuk, dat werkte voor jou. En verrek, ze heeft gelijk! Wissel dat dan wel af, want afwisseling is goed voor je hoofd en je lichaam. Zorg dus dat je verschillende sporten door elkaar heen doet, doe het met plezier, en zorg dat je lekker veer buiten bent.
Sinds dit boek heb ik veel meer plezier in sporten in het algemeen, en kleine afwisselende work-outs in het bijzonder!

Pretty happy met dit boek!

Al met al is veel van Kate ons vertelt heel erg logisch. Immers, als je naar je lichaam luistert dan kan je veel meer bereiken dan als je klakkeloos aanneemt wat dieet X en Y tegen je zeggen, je hebt dan een grotere kans om te slagen met gezond/fit/slank worden. Hetzelfde geldt voor wat ik hierboven al zei over sporten.

Maar wat het voor mij vooral was tijdens het luisteren van dit boek: dit soort dingen ben ik gewoon vergeten! In het hectische dagelijks leven ga ik gewoon mee met de stroom, ik eet wel gezond en ga wel netjes naar de sportschool, maar ik luister niet goed naar wat mijn lichaam er van vindt.
Dankzij dit boek ben ik daar nu veel actiever mee bezig, en omdat ze het zo leuk brengt zal het ook nog lang bij me blijven hangen!

Laat je het weten wat je ervan vond als je het uit hebt?!

Pretty Happy, Healthy ways to love your body – Kate Hudson – 2016 bij Harpercollins Publishers

Deel dit boek met je bevriende boekenwormen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.