She & Him muziek

She & Him; heerlijke folk/indie muziek met Zooey Deschanel

Het is alweer even geleden dat ik jullie met de muziek van Stacey Kent kon verblijden, dus het werd tijd voor een nieuwe muziekpost!

Ik heb eigenlijk geen idee of She & Him erg bekend is in Nederland. Folky muziek staat hier over het algemeen niet echt bovenaan de hitlijsten, dus wellicht dat ze langs je heen zijn gegaan. Not anymore!

Wie zijn She & Him

She is Zooey Deschanel, die je ongetwijfeld kent uit bijvoorbeeld New Girl, Yes Man of 50 Days of Summer. Him is M. Ward, een muzikant en muziekproducer uit Portland, Oregon. In 2006 werden de twee aan elkaar voorgesteld, en de muziekvonken spatten er meteen vanaf.

Toen ik Zooey hoorde zingen in Yes Man was ik meteen verkocht. Ze vormde daar duo “Munchhausen by Proxy’ (↓) en ik heb het altijd jammer gevonden dat er niet meer nummers van deze gelegenheidsband waren. Daarna ben ik natuurlijk meteen op zoek gegaan naar meer muziek van hen, en zo stuitte ik op She & Him.

De muziek van She & Him

She & Him

Zoals gezegd, She & Him maakt folk/indie muziek. Denk: veel ukelele’s en een beetje zeurderig gezang zo nu en dan. Ik krijg er altijd een beetje een oldies gevoel van, Stevie Nicks kan ook zo zeurderig zingen, en de Beatles maken ook van die lieve liedjes. De liedjes zelf zijn behoorlijk blij en zoetsappig, zelfs de liedjes over liefdesverdriet zijn om vrolijk van te worden.

Als het buiten regent dan zet ik She & Him op en heb ik het gevoel dat ze zon weer schijnt. Je moet wel tegen het stemmetje van Zooey kunnen, een vriendin van me zei eens “Ik heb het gevoel dat ik naar een vlooienkoor luister”, en dat snap ik best.
Hieronder een lijstje met mijn favoriete liedjes van She & Him, van hun gewone albums tenminste. Ik kom later dit jaar nog wel terug op hun kerstalbums. 😉


Oeh, ik word meteen helemaal jaloers als ik naar die foto’s kijk, wat is ze toch mooi he?! Ik vind het heel leuk dat zo’n bekende actrice ook zulke leuke muziek maakt en dan heel gewoon daarin blijft. Als in: niet dat ze meteen de volgende Queen of Pop wil worden. Ik hoop dat ze nog lang samen muziek blijven maken!

Was jij al bekend met She & Him? En zo nee: ga je luisteren?!

Foto’s in dit artikel: She & Him

Deel She & Him met een muziekliefhebber

Sommige links in dit artikel zijn affiliate links, fijn als jij via mij zou willen bestellen ♥

Comments 4

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.