Stacey Kent

Lekkere muziek: Stacey Kent; de liefste zangeres op aarde

Dit jaar vierden mijn oud-huisgenootje Daphne en ik ons 10-jarig Staceyleum. Al 10 jaar is Stacey Kent één van de meeste geliefde artiesten in onze muziekcollectie en afgelopen week was ze éindelijk weer een keertje in Nederland. Wij zaten uiteraard bij het concert en hebben 2 uur intens gelukkig naar Stees gekeken.
Het werd dan ook hoog tijd om jullie eens over mijn innige liefde voor Stacey Kent te vertellen en ervoor te zorgen dat jullie ook allemaal verliefd op haar worden.

Stacey Kent met bloemen op het balkon

Wie is Stacey Kent?

In 1997 kwam haar eerste album uit, en sindsdien is Stacey Kent gestaag doorgegaan met het uitbrengen van nieuwe muziek. Ik zeg nieuwe muziek, maar veel van de nummers die ze zingt zijn jazz-classics en dus technisch gezien niet helemaal nieuw. Ze is getrouwd met Jim Tomlinson, met wie ze ook al haar muziek maakt. Hij is saxofonist, maar speelde op het laatste concert ook een aardig deuntje op de dwarsfluit.(Als ik me niet vergis heb ik hem (én haar) ook wel eens met een gitaar in de weer gezien)
Stacey is al jaren razend populair en voor mijn gevoel wordt dat alleen maar meer en meer, en terecht!

Stacey Kent is piepklein, ik zeg het maar gewoon zoals het is. Ze heeft ook een hele lieve piepkleine stem, alsof er een stukje suiker staat te zingen op het podium. In haar vorige leven was ze denk ik een zeldzame roze nachtegaal die in een bamboe vogelkooitje bij de keizer van Japan woonde en die alleen op speciale dagen mocht zingen omdat ze zó speciaal was.

De foto hieronder namen Daphne en ik op haar concert in Rotterdam in 2007 of 2008, al een tijdje geleden dus. Een mooie afspiegeling van hoe piepklein ze precies is.

Daphne en Ayla met Stacey Kent

Welke muziek maakt Stacey?

Op haar vroegere albums zong Stees vooral the Great American Songbook, swingende jazz waar zij met haar roze stemmetje overheen zingt. Tegenwoordig maakt ze ook wat meer out of the box muziek, omdat zij en Jim dat gewoon leuk vinden. Zo spelen ze veel Braziliaanse nummers (Had ik al verteld dat ons Stees naast Engels ook Frans en Portugees spreekt én zingt?!)

Haar muziek is perfect voor je brakke zondagochtend, je koude herfstwandeling of als je het gewoon even niet meer ziet zitten op deze wereld. Zet Stacey Kent op en je bent meteen weer helemaal warm van binnen en blij in je hoofd.


Ik hoop dat jullie Stacey ook af en toe eens op zullen zetten. Als iedereen dat zou doen dan zou er volgens mij eindelijk wereldvrede zijn. We all love Stacey!

Kende je Stacey al? En zo niet, do you love her yet?!

Foto’s in dit artikel: Coverfoto, Stacey op het balkon

Deel de liefde voor Stacey

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.