Stemmen op de Top2000

Het is er weer tijd voor: stemmen voor de Top2000!

September is voor mij de laatste maand met ‘belangrijke dagen’, Jan is jarig, mijn ouders zijn jarig, school begint weer. Vanaf daar is het aftellen geblazen: kerst!!
En wat begint er op Eerste Kerstdag?! Juist ja! De Top2000!!

Vanaf het eerste keer dat de Top2000 gemaakt werd ben ik groot fan. Met het hele land collectief aan de radio gekluisterd, terwijl het buiten koud is, en dan alleen maar mooie muziek luisteren. Wat ik zo fijn vind zijn alle persoonlijke verhaaltjes tussendoor, dat versterkt dat gevoel van samen zijn heel erg, vind ik. Een liedje kan zoveel mooier klinken als je een achtergrondverhaal hebt gehoord wat je raakt, ik luister dan heel anders naar een liedje dan wanneer ik hem gewoon op de radio hoor.

Top2000 luisteren op mijn telefoon

Muziek in de Top2000

Eén van de dingen die ik zo leuk vind aan de Top2000 is dat de muziek zo divers is. Van Nederlandse meezingers naar jazz-klassiekers en rock ’n roll. Juist dat alles door elkaar heen staat vind ik geinig, dat hoor je normaal niet in de gemiddelde playlist.

Ik luister inmiddels al 18 jaar naar de Top2000 en het valt me vooral de laatste jaren op dat de muziek verandert. Niet zo gek natuurlijk, er is nogal een hoop bij gekomen in de tussentijd, en vooral: de luisteraars veranderen.

Dat is wat ik zo tof vind, soms hoort muziek bij een bepaalde periode uit je leven. Op het moment zelf is dat nog niet heel duidelijk ‘de soundtrack’, maar later hoor je in een bepaald nummer altijd die periode weer terug. En in de Top2000 schuilt achter ieder liedje zo’n verhaal, iets belangrijks uit iemands leven. Hoe cool is dat?!

Verslaafd!

De dagen voor kerst dan ben ik aan het aftellen, totdat het hele circus weer begint. Als het eenmaal zo ver is dan zit ik met mijn oor aan de radio geplakt.

Overdag in de huiskamer, of de auto en ’s avonds voor het slapen gaan lig ik nog met mijn oordopjes te luisteren. Jan ligt dan al naast me te slapen en ik luister prachtige muziek.
Als we met kerst op bezoek moeten dan baal ik altijd een beetje omdat ik dan een paar uur de Top2000 moet missen. Addicted much?!

Vroeger bleef ik nog wel eens wakker als één van ‘mijn’ liedjes midden in de nacht gepland stond. En ik moet eerlijk zeggen, die nachtelijke uurtje zijn misschien wel de mooiste. Het heeft iets weg van stiekem wakker blijven op een zomerkamp. Met zijn allen, een beetje stiekem, een beetje stilletjes maar wel enorm genieten.

Keuzelijst stemmen voor de Top2000

Stemmen voor de Top2000

Stemmen kan je nú doen, je hebt nog t/m 2 december de tijd! Op stemmen.top2000.nl kan je aangeven welke liedjes jij erin wilt hebben. 20 Liedjes kan je kiezen uit de reeds bestaande lijst, en voor 15 liedjes heb je vrije keuze.

Met stemmen ben ik altijd veel te lang bezig. Letterlijk al weken voor de stemweek ben ik in mijn notities aan het schrijven welke liedjes ik erin wil hebben. Zal ik eens opschrijven hoe dat gaat? Remember: ik heb je gewaarschuwd dat het veel te uitgebreid is!

Eerst kies ik liedjes uit mijn hoofd, liedjes die voor mij bijzonder zijn, zoals ‘Africa’ van Toto.
Daarna kies ik vaak liedjes die ik heel mooi vind of die me aangrijpen. ‘Over de muur’ is daar een goed voorbeeld van, het is zo erg wat mensen elkaar aan kunnen doen en ik vind het behoorlijk relevant momenteel.
Dan kies ik een paar liedjes van artiesten waarvan ik echt vind dat ze hun stempel hebben gedrukt op de muziekwereld; The Rolling Stones, The Beatles, maar ook Acda & de Munnik. Ik check dan vaak ook even mijn notitielijstjes van vorige jaren, (die zwerven meestal nog wel rond in mijn telefoon) of ik niet iemand vergeet.
Als ik op wat voor manier dan ook mijn 35 nummers nog niet vol heb dan kies ik een artiest van nu. George Ezra’s album heb ik dit jaar echt grijs gedraaid en ik breng dus zeker een stem op ‘Budapest’ uit.

Oké, laat maar zien dan!

Yes! Wat leuk dat je dat zegt! Hier is de lijst met nummers waar ik dit jaar op heb gestemd:


Als laatste nog even een sidenote voor mijn vader: Pap, dat het erin staat wil niet per se zeggen dat ik het ook móói vind. Maar sommige kutmuziek hoort nou eenmaal bij je opvoeding.

Luister jij ook altijd naar de Top2000? En welk nummer zou er volgens jou op #1 moeten komen?!

Please, don't stop the music

Comments 6

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   Bah bah bah. Wees gewoon blij dat ik op je kutnummer heb gestemd, zonder mensen als ik was het allllaaaanng naar de krochten van de muziekgeschiedenis verdwenen. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.