5x tips huis huiselijk gezellig

5x je huis huiselijker maken

Vorig jaar augustus ben ik gaan samenwonen met Jan, een man, die in zijn eentje in zijn mannenhuis woonde. Meer inleiding heeft een artikel over een huis huiselijker maken denk ik niet nodig.. Hij woonde er toen al bijna een jaar, en ik mocht me gelukkig van het begin af aan al een beetje bemoeien met de inrichting, maar na augustus ben ik echt los gegaan. Een huis met alleen witte muren, witte meubels en 1 hele grote bruine bank geeft mij niet een heel huiselijk of gezellig gevoel, terwijl dat voor mij juist heel erg belangrijk is om me goed te voelen.
Aan de slag dus!

1. It’s so fluffy!!

It's so fluffy stoel met wollen kussentje en dekentjes

Tip 1 is meteen een lastige, in ieder geval om die in een mannenhuis toe te passen. Die ziet jou al aankomen met al je roze fluffige kussens, dus zorg dat je de fluffiness voorzichtig introduceert.
Zelfs de hardste, grootste, ongezelligste mannenbank wordt gezellig als je er een wollen kussen op legt, of een harig dekentje. Sla er niet in door, je wilt niet in een harig paleis komen te wonen. Mix materialen met elkaar en houd het enigszins subtiel.

2. Light my fire

Light my fire; huis met veel verschillende kaarsen

Ik ben een absolute sucker voor kaarsen, in alle vormen en maten. Het geeft een supergezellige uitstraling en in de winter is je voordeel dat je de kamer ook echt nog opwarmt ook. Geneer je niet en zet overdag ook gewoon je kaarsen aan, het is echt niet alleen voor ’s avonds!
Als je een open haard hebt: good for you, een open haard gooit je huiselijkheid met 10 punten omhoog. Mocht je hem niet aan kunnen steken, zet hem dan helemaal vol met kaarsen en dan ziet het er toch weer hartstikke gezellig uit!

3. Lighting is everything, baby!

Lighting is everything, knus huis met meerdere lampen

Goede verlichting maakt of breekt je huis. Je hebt functionele verlichting, die je ook echt nodig hebt, maar vergeet daarnaast niet nog wat gezellig lampjes.
Voor het huiselijke gevoel kan je vaak het beste het plafond het plafond laten, en je heil zoeken in alternatieve plekken. Kies voor een mooie lamp(ion) op de grond, een staande lamp op een laag kastje of zo’n lange kromme lamp boven je bank.
Als je er ook nog voor zorgt dat je al je verlichting kunt dimmen, dan combineer je het functionele van je verlichting met het huiselijke gevoel waar je naar op zoek bent. (Zie je de lamp van je dromen maar zonder dimmer? Een dimmer inbouwen is súper easy!)

4. Plant power

Plant power, witte kamer met een aantal planten

Insta gezelligheid in huis: investeer in planten. Je hoeft er echt niet meteen een jungle van te maken, maar een paar plantjes geven je huis al heel snel een meer huiselijk gevoel. Een paar vetplantjes of cactussen bij die kaarsen in je niet-werkende open haard, kleine plantjes op je kast en een grote eyecatcher in een hoek; ze geven hartstikke veel sfeer. Verzorg ze wel goed, je huis vol verdorde planten geeft misschien niet het juiste beeld 😉

5. Gooi er een kleedje bij

Witte kamer met groot opvallend vloerkleed

Zeker als je een groter woonoppervlakte hebt dan is een kleedje ideaal om wat warmte toe te voegen. Het breekt het grote oppervlak en zorgt ook voor een betere akoestiek. Kies iets wat qua afmeting met de rest van je meubels klopt, een te klein kleedje ziet er gek uit en schiet zijn doel voorbij. Speel met een kleed niet per se op safe, een kleed wat perfect matcht met de rest van je interieur kan heel erg saai uitpakken.

Is jouw huis al heel gezellig, of ga je deze tips gebruiken? Ik hoor graag hoe het uitpakt voor je!

De foto’s in dit artikel: It’s so fluffy!!, Light my fire, Lighting is everything, Plant power, Gooi er een kleedje bij

Deel de gezelligheid!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.