Aankleding van de woonkamer

De puntjes op de i voor de aankleding van de woonkamer!

Eind maart zijn we verhuisd naar ons nieuwe paleis. Ik schreef al eerder over hoe we het hier opknappen. We hebben al zoveel gedaan en het is hier zo fijn! Het voelt dan ook niet alsof we hier pas 3 maanden wonen, eerder alsof we hier al jaren zijn.

Waar ik wel aan merk dat we er nog niet zo lang zitten zijn de vele, vele klusjes die we nog moeten doen in en om het huis. Waar het gelukkig op neer komt zijn de puntjes op de i, de kleine(re) dingen die je huis een thuis maken.

Deze post is geschreven in samenwerking met Fotofabriek.nl

Verlichting

Aankleding van de woonkamer - verlichting

Voor mij begint de aankleding van de woonkamer met een lichtplan; waar komt je functionele verlichting, waar je decoratieve?

Voor het de functionele verlichting hebben wij gekozen voor een lamp die direct boven de eettafel hangt (of eerlijk: komt te hangen, want ik moet hem nog maken 🙂 )In de zithoek zijn we voor spots gegaan. Ik ben dol op indirecte verlichting, het wordt wel lekker licht maar zonder felle lamp op 1 plek.

Voor de decoratieve verlichting hebben we daar nog een prachtige vloerlamp (affiliate link) in de hoek bij uitgekozen en een klein lampje in de vensterbank, die door zijn koperen kleur perfect bij de rest past.

Raamdecoratie

Minstens zo belangrijk in de uitstraling van je huis: wat hangt er voor je ramen?!

Het moment dat wij de jaloezieën ophingen was een soort eureka-moment voor ons! In ons oude huis hadden we vodderige gordijntjes, in mijn huis daarvoor hingen hele gewone rolgordijntjes. Wij hadden allebei niet verwacht dat het zó’n enorm verschil zou maken als je wel iets moois voor je ramen hebt. Ik ben absoluut verliefd op onze jaloezieën!

Ik vind ze er superchique uitzien en heel volwassen ook. Daarnaast voelt het enorm tropisch, waar ze vaak shutters hebben tegen de zomerzon. Voor de aankleding van de woonkamer heeft het ook wonderen gedaan, we hebben een heel knus huisje ineens!

Aankleding van de woonkamer - vloerkleden

Vloerkleden

Wij hebben een prachtige vloer (daarover zal ik binnenkort een post maken), maar om nou alleen maar tegels in huis te hebben en verder niets vond ik niet zo’n fijn idee.

We wilden veel gebruik maken van natuurlijk producten, en hebben daarom gekozen voor een jute kleed en een koeienhuid. Omdat het anders wel erg veel zwart/bruin/grijs/wit/natuur werd, wilde ik voor de eethoek een knaller, het is dit prachtige roze-achtige kleed geworden. Love it!

Decoratie

Aankleding van de woonkamer - decoratie

En dan misschien wel het belangrijkste voor de aankleding van de woonkamer: het echt helemaal van jou maken.

Wij doen dat door een aantal souvenirs tentoon te stellen. Dingetjes die we al van kleins af aan hebben, spulletjes die we meegenomen hebben uit verre oorden of die we gekregen hebben.
Omdat er verder maar 1 foto stond van ons samen stond, vond ik het superleuk dat ik van Fotofabriek een foto mocht laten afdrukken. Vroeger had ik mijn hele huis/kamer vol met foto’s en dat is iets wat ik toch nog wel erg miste.
Ik heb gekozen voor een mega mooie foto van Jan, die ik laatst tijdens de zonsondergang op de velden hierachter heb gemaakt. Mijn liefde voor Jan én onze nieuwe omgeving in 1 beeld gevangen!

Ik wilde eerst de foto op gewoon aluminium laten drukken, maar ze wezen me er heel terecht op dat deze foto heel donker wordt zonder de wittinten; die worden niet mee gedrukt op aluminium. Heel vet voor bijvoorbeeld een zwart/wit foto, maar deze wordt juist zo mooi door het wit erin! Dit is een foto op dibond, aluminium met een wit laagje.
Dat ik hem op aluminium wilde is omdat de foto dan niet spiegelt, iets wat ik zelf heel irritant vind aan fotolijsten bijvoorbeeld. De foto staat nu op de kast, waar een spot op gericht staat, en je kan hem vanuit alle hoeken goed zien. Heel mooi!

Aankleding van de woonkamer - decoratie

Project huiskamer is bijna af! We willen nog een strook hout op de muur maken, de radiatoren ombouwen en dan zijn we klaar met de aankleding van de woonkamer! Ik ben heel blij dat we projectmatig werken, en we dus niet overal half afgemaakte stukken huis hebben.
Als volgende staat de gang of de slaapkamer op de planning, daar zijn we nog niet helemaal over uit.

Wat is voor jou het meeste belangrijke onderdeel van je inrichting? Hoe is jouw huis een thuis geworden?

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen:

Comments 9

  1. Post
   Author
 1. Ziet er gezellig uit! Mooi die jaloezieën. Ik ben net een man qua inrichting. Ik heb er weinig speciaals aan gedaan. Van mijn moeder en zusje heb ik een grote vaas met mooie roze nepbloeemn gekregen, dat is mijn enige decoratie. Nu woon ik ook maar op 45m2, dus dan is er niet heel veel nodig. De rest van mijn decoratie bestaat uit troep 😉
  Shirley onlangs geplaatst…Boeken om deze zomer wel/niet te lezenMy Profile

  1. Post
   Author

   Zolang je troep voor jou maar wat fijns is, toch?! Ik had hiervoor ook altijd hele onsamenhangende huizen, samengesteld uit Ikea, oude spullen en inderdaad: troep.

 2. Wauw, ’t ziet er heel mooi uit! Die jaloezieën zijn inderdaad heel mooi en tropisch! Daar hou ik ook van. Wij hebben nu heel lichte rolgordijntjes die naar de zijkant open gaan. En een rolluik. Haha. Iets minder gezellig :p Ben benieuwd om de rest van de kamers ook te zien als ze af zijn!
  Irene onlangs geplaatst…Challenge #6 • Elke dag een blije fotoMy Profile

  1. Post
   Author

   Haha! Rolluiken vind ik zo iets typisch Belgisch! Maar het scheelt wel: aardedonker binnen als ze dicht zijn 🙂 Ik ben bang dat je op de foto’s van de rest van de kamers nog een tijdje zal moeten wachten… Dit project duurde al 3 maanden en hier werkte ik nog niet bij, haha!

  1. Post
   Author

   Dankjewel Angela! We kijken echt nog vaak rond en zeggen dan ‘mooi he?!’, een fijne woonkamer geeft zoveel woonplezier. Veel succes met die van jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.