DIY houten serveerplank

Weer zo’n leuk idee, deze keer een DIY houten serveerplank!

Een tijdje geleden kreeg ik bij de Albert Heijn een houten serveerplank cadeau. Hartstikke leuk! Koop 3 kaasjes en neem een plank mee. Dat laat ik me geen twee keer zeggen, want in het keukenkastje waar de miljoenen plastic bakjes staan is nog best een halve centimeter ruimte!

Het is absoluut geen snijplank, daar issie veel te klein en te rond voor. En ik personaliseer nu eenmaal graag items, voorál als ik ze gratis zijn. Zodoende: een DIY houten serveerplank met een geinig randje koper.

Koper is de accentkleur bij ons in huis, en ik heb al meerdere items met koperverf te pakken gehad. Ook de plantenbakjes moesten er ook aan geloven. Deze DIY houten serveerplank kon ik dus ook weer aan de dat rijtje toevoegen. Gaat ie:

Benodigdheden:

DIY houten serveerplank - benodigdheden
 • DIY houten serveerplank

  – Houten serveerplank, liefst gratis verkregen natuurlijk 😉
  – Verf in de kleur die jij wilt
  – Vernis
  – Kwastje
  – Schilderstape

 

Hoe te maken:

Omdat ik al eens wat geserveerd had op deze plank, en hij al maanden in een semi-vies keukenkastje ligt ben ik begonnen met het schoonmaken van de plank. Gold old fles spiritus, een keukensponsje en tadaa: een vetvrije plank.

DIY houten serveerplank - schoonmaken

Hierna heb ik het schilderstape erop geplakt en er meteen weer af gehaald. Hartstikke scheef.
Ik heb de plank langs de vouwen in de krant gelegd die ik als ondergrond gebruikte. Zo lag én mijn plankje recht, én trok ik een rechte streep. De streepjes op de zijkant heb ik met een potloodje gedaan.

DIY houten serveerplank - afplakken

Met de koperverf heb ik eerst het randje gedaan, zodat ik de plank ondertussen nog goed kon vasthouden. Hierna heb ik de grote vlakken gedaan.
Ik ben op het schilderstape begonnen en heb naar boven geverfd zodat de lijn mooi strak zou worden. De verf die in het gaatje kwam heb ik mijn mijn roerstokje verdeeld, zodat het gaatje ook werd geverfd maar zonder dat er een klont ontstond.

Toen alles er naar wens op zat heb ik de koperverf ongeveer een half uurtje laten drogen. Hierna heb ik met vernis nog een laklaagje aangebracht. Weer eerst het randje gedaan en daarna de grote vlakken. Let er met de vernis op dat je het goed verdeelt, anders krijg je van die druipers blauwwitte vernis.


Ziet er toch hartstikke leuk uit?! Ik ben in ieder geval hartstikke blij met mijn mooie DIY houten serveerplank! (En ja, ik heb de hele tijd moeite gehad om dit geen kaasplank te noemen. Maar ja, sómmige mensen in mijn huis lusten geen kaas…)

Wat is het leukste item dat jij ooit hebt gepersonaliseerd?

DIY houten serveerplank

Comments 8

 1. Wat een onwijs leuke en niet al te moeilijke DIY! Ik heb toevallig net zo een plankje waar ik altijd hapjes op serveer. Staat altijd zo gezellig <3 Maar zo een koperen rand maakt de plank wel extra tof en meer eigen!

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   Hoi Sacha, sorry voor de late reactie! Ik heb vernis van Fimo gebruikt, je ziet hem staan op de foto. Of ‘ie officieel geur- en smaakloos is weet ik niet, maar in dit geval merk je er echt totaal niets van. Deze plank heb ik een paar uur na het maken al gebruikt en er was niets te merken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.