DIY plantenbak met koperblad

Leuk voor in huis: DIY plantenbak

Als het januari is dan zie ik altijd enorm op tegen het weghalen van de kerstboom. Niet dat het nou zo’n rotwerk is, maar het ziet er daarna zo kaal uit in huis! Ik woonde vroeger in een studentenhuis waar permanent de huiskamer vol hing met vlaggetjes, maar om dat nou in ons huis nu toe te passen vind ik iets te ver gaan..

Tijd om het huis op te leuken met een paar leuke plantjes en een DIY plantenbak!

Wat heb je nodig?

Hoe te maken: DIY plantenbak

Maak als eerste de plantenbak vetvrij met bijv. spiritus of alcohol.

Plak vervolgens met schilderstape het patroon dat je uiteindelijk zou willen hebben. Ik heb gekozen voor een ongelijk streeppatroon, maar je kan hier natuurlijk alles doen wat je zelf wilt. Varieer bijvoorbeeld grote en kleine streepjes met elkaar (als je beter met je handen bent dan ik 😉 ).

DIY plantenbak met schilderstape

Hierna plak je met schilderstape de strepen af die je gemaakt hebt. Dit is best een ingewikkeld klusje, omdat je de hoekjes die je hebt heel precies moet afknippen. Zorg dat je niet over het streeppatroon heen plakt!

DIY Plantenbak met streepmotief

Als alles goed zit dan kan je het schilderstape van je originele patroon verwijderen. Zo houdt je het streeppatroon blanco over wat je uiteindelijk wilt hebben.
Nu kan je met de melklijm de lijnen gaan invullen. Dit kan een minuut of wat ‘bloot’ blijven, dus pak het streep voor streep aan.

DIY Plantenbak klaar voor verf

Plak het bladmetaal op de strepen die je met je lijm hebt ingevuld. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want bladmetaal is a bitch. Ik was eerst van plan om het koperblad te snijden zodat het al dezelfde breedte zou hebben als het schilderstape, totdat ik het daadwerkelijk in mijn handen had. Het is zulk fragiel spul, dat het gewoon niet ging. Ik heb telkens het bladmetaal op de lijm gelegd en met een droog kwastje erop geborsteld. Wat eraf viel plakte ik gewoon weer op lege stukjes met lijm. Uiteindelijk heb ik veel ‘kruimels’ gehad maar zie je daar niet veel meer van.

DIY Plantenbak met koperblad

Als al het koperblad er goed op zit, haal dan het schilderstape van het potje af. Je lakt de strepen af met vernis, let goed op dat je de randen van het koperblad wel lakt, maar niet te ver ernaast komt. Anders krijg je allemaal loze lak op het potje.


Et voila: een DIY plantenbak die het lege after-kerstdagen-huis weer heel gezellig maakt!

Zou jij een project als dit willen doen, of koop je liever gewoon een leuke plantenbak?

Deel de DIY plantenbak met iemand die een kaal huis heeft!

Sommige links in dit artikel zijn affiliate links, fijn als jij via mij zou willen bestellen ♥

Comments 8

  1. Post
   Author

   Hahaha lol! En dankjewel! Als je dat advies krijgt dan zou ik deze inderdaad even langs je heen laten gaan. Tenzij je graag koperen highlights in je haar wilt 😉

  1. Post
   Author

   Thanks Charelle! Ik had dat probleem dus ook de hele tijd, vandaar dat ik deze maar gemaakt heb! En het leuke is nu: ik heb laatst plantjes gekocht met gratis plantenbakken erbij en die heb ik nu ook met dit koperblad gedaan, en nu lijkt het alsof ze allemaal bij elkaar horen!

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.