Ayla rent door nieuwe tuin

Update: het opknappen van ons huis tot nu toe

Op het moment dat ik dit schrijf is het vrijdagochtend 10 maart, en ben ik voor mijn gevoel al maanden en toch ook maar 1 dag bezig met het nieuwe huis opknappen.

We kregen op 1 maart de sleutel dus dat leert me dat het pas 10 dagen geleden is, maar in een tijd van klussen vervagen de regels van tijd. Alle blogroutine die ik had is dus even de deur uit en dat voelt heel gek. Ik mis het om ’s ochtends even Bloglovin’ door te lezen zoals anderen de krant lezen. Ik merk dat ik veel te laat reageer op leuke mails en reacties. En over het algemeen mis ik het bloggen gewoon! Kan je nagaan hoe leuk ik het vind en wat een enorm onderdeel van mijn leven het is geworden ๐Ÿ™‚

Jan is blij met de sleutel!

Jan is blij met de sleutel van het nieuwe huis!

Wat zijn we allemaal aan het opknappen in het huis?

We waren gelukkig al van plan om op dit moment niet superveel aan het huis te gaan opknappen. We focussen ons nu eerst even op de woonkamer en gaan vanaf daar wel verder kijken wat we met de rest van het huis willen.

Het huis is zo fantastisch en ik krijg elke dag kriebels in mijn buik als ik naar binnen loop, we willen er dus gewoon zo snel mogelijk gaan wonen en niet eerst allerlei verbouwingen afwachten.
Daarnaast wil ik alles eerst gebruiken voordat we naar nieuwe dingen gaan kijken. Zo is de keuken bijvoorbeeld niet echt mijn smaak en vind ik ook de indeling ervan niet heel fijn, maar eerst even wonen en gebruiken voordat we kunnen zeggen wat we dan zouden willen.

Voor nu valt het dus relatief mee, de muren moeten worden gewit, de kozijnen en deuren smeken om een nieuwe kleur (nee, ik vind zwaar vergeeld lichtgeel niet mooi!) en we gaan ook de vloer verven!

Kleine klusjes voor het huis opknappen

Ook dit soort klusjes horen erbij!

En, hoe staat het ervoor?

Goed, gelukkig! Zoals ik laatst al vertelde heeft onze klusjesman last minute afgezegd en sta ik dus grotendeels alleen te klussen. Jan is gewoon aan het werk dus die kan alleen in de weekenden helpen. Vorig week hebben mijn schoonouders heel lief meegeholpen met witten, dus dat scheelde alvast!

Afgelopen week heb ik tot in de ellende met een schuurmachine boven mijn hoofd staan werken. We hebben namelijk wel besloten: wat we doen, doen we goed. Dus niet zomaar een nieuwe laag lak eroverheen knallen, nee: schuren, kieren en gaten dichten, grondverf en 2x lak. En aangezien รกlle kozijnen, deurposten en deuren op de begane grond moeten worden gedaan en ze ook รกllemaal allerlei sierrandjes hebben ben ik pas bij stap 1.

Gelukkig weet ik dat stap 1 ook de meest tijdrovende klus is. En extra gelukkig: Jan heeft maandag vrijgenomen om te komen helpen.

Jan en Ayla aan het verven

Zie je nog ergens tegenop?

(Leuk he, dat ik mezelf interview ๐Ÿ˜‰ )
Ja en nee! Het laatste restje deurposten en kozijnen moeten vandaag worden geschuurd en mijn hele lichaam zegt “NEE!!”, ik ben inmiddels even gespierd als de hulk.

De vloer zal ook nog wel een bereklus worden, al is dat wel gemakkelijk. De plavuizen die erin liggen vinden we erg lelijk, maar de vloerverwarming eronder erg fijn. Daarnaast is de vloer zo scheef als wat, dus een houten vloer eroverheen zou ook niet gemakkelijk zijn. Onderdeel van het huis opknappen is dus het verven van de vloer op de hele begane grond. Ik ben erg benieuwd.

Tegelijkertijd weet ik dat we nog tijd hebben en dat we het allemaal wel zullen redden. We verhuizen vandaag over 2 weken en die deadline geeft me ook wel moed en kracht om door te gaan. Letterlijk fysieke kracht bedoel ik, na die 2 weken mag ik als een hoopje ineen storten, tot die tijd kweek ik spieren!

Ayla onder het stof

’t Is een stoffige bezigheid!


Ik hoop dat jullie je nog even vermaken met alle ingeplande berichten, ik ben er gauw weer bij in een meer real life versie van mezelf!

Comments 9

  1. Het is inderdaad een super gaaf huis! En die rieten kap, heel mooi! Wat naar om te horen dat de klusjesman heeft afgezegd. Dat is toch wel een domper. En wat nu? Alles zelf opknappen?

  2. Wat een klus zeg! Uiteindelijk heb je er wel plezier van dat je alle taakjes wel meteen goed hebt aangepakt, maar ga er maar eens aan staan. Veel succes nog, en vergeet ook niet te genieten tussendoor ๐Ÿ˜‰

  3. Aaah wat een tof huis lijkt het! Ziet er heel leuk uit ๐Ÿ™‚ Handig dat jullie het nu allemaal al doen. Ik denk dat dat anders toch maar op de lange baan wordt geschoven.

  4. Waah intensief zeg, maar je krijgt er zo te zien heel veel moois voor terug! ๐Ÿ™‚ Hahaha ik vond het schilderen van mijn kamer al veel werk..

  5. Wat ziet jullie huis er alleen al van de buitenkant onwijs tof uit! Wat een werk allemaal, ondanks dat er relatief gezien niet superveel hoeft te gebeuren. Ik wens je veel succes met de laatste loodjes! Wat een heerlijk vooruitzicht dat jullie er over twee weken echt kunnen intrekken ๐Ÿ™‚
    Romy onlangs geplaatst…Wat staat er op mijn dankbaarheidslijstje?My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.