Zomerboeken strand zee

4 x Zonnige zomerboeken die jij gaat lezen op het strand!

Lekker lezen op het strand, niets fijners dan dat! Met het mooie weer dat deze week in aantocht schijnt te zijn (eerst zien, dan geloven) leek het me tijd voor een aantal leuke zomerboeken die jou kunnen entertainen terwijl je rondom egaal bruinbakt.

Zomerboeken zijn voor mij boeken die vooral makkelijk weglezen, je bent immers snel afgeleid doordat je (meestal) op een openbare plek bent. Een boek waarin allerlei mysteriën moeten worden opgelost of waarin supermoeilijke plottwists plaatsvinden kan dan lastig zijn omdat je je aandacht er zo bij moet houden.
Nee, mijn zomerboeken zijn licht en luchtig maar wel mooie of grappige verhalen. Hieronder een paar tips!

1. Alle boeken van Santa Montefiore

Santa Montefiore zomerboeken

Santa Montefiore heeft de smaak te pakken. Sinds haar debuut in 2002 ramt ze er gestaag ieder jaar (pak 'm beet) een boek uit, en ze vallen nooit tegen!
Het zijn meestal verhalen met een tragisch randje, rondom de dood van een familielid, of een enorm verboden liefde, maar desondanks zijn ze luchtig geschreven. Omdat mijn traanbuizen te strak gespannen staan pink ik regelmatig een traantje weg, maar de meeste mensen hebben daar denk ik geen last van. Santa Montefiore schrijft ontzettend beeldend en trekt je daardoor de boeken helemaal in. Dit zijn echt allemaal boeken die je in 1 ruk uitleest, iets wat je van je zomerboeken wilt!

2. De bekentenissen van Georgia Nicolson

Bekentenissen van Georgia Nicholson zomerboeken

Eigenlijk, als ik heel eerlijk ben, dan zijn dit kinderboeken. Ze staan in de boekwinkel zelfs niet bij de young adult boeken (althans, in mijn tijd nog niet) maar echt in de 12+ afdeling. Laat je daardoor niet uit het veld slaan, de boeken over Georgia Nicolson zijn ge-wel-dig!
Georgia is een prototype puber met een grondige hekel aan haar ouders en enorme liefde voor haar nakomertje Libby (die echt heel smerige dingen doet overigens) en half wilde kat Tijger. Ze heeft een club leuke vriendinnen en is op een constante hunt naar haar LiefdesGod. De boeken zijn geschreven in dagboekvorm waardoor je om de paar minuten een inzicht krijgt in haar achterlijke en supergrappige brein. Vroeger tranen gelachen om deze boeken, en nu eigenlijk nog steeds! Helaas zijn de laatste twee boeken niet meer naar het Nederlands vertaald, maar afgezien van de miljoen nicknames die ze voor iedereen heeft was de switch goed te doen.


3. Alles van Jane Austen!

Jane Austen zomerboeken

'Wat, oud-Engelse zomerboeken?!' Ik hoor het je denken. Maar voordat je me voor gek verklaart: de boeken van Jane Austen zijn heerlijke en luchtige boeken. Wanneer je er eenmaal in zit en door de verwarring van de namen van de getrouwde vrouwen en de dochters heen bent dan heb je dat oubollige taalgebruik echt niet meer door. Sterker nog, de volgende keer dat jij op je zonnige vakantieoord Engels staat te praten met een gezellige mede-toerist dan kom je súperfancy over. 😉
Fijne romans met her en der een leuke plottwist, wat wil je nog meer?!

4. The sisterhood of the traveling pants

Sisterhood of the Traveling Pants zomerboeken

Deze serie zomerboeken zijn volgens mij young adult boeken en lezen gemakkelijk weg. Een groep onafscheidelijke vriendinnen moet door allerlei omstandigheden de zomervakantie gescheiden van elkaar doorbrengen, iets wat voor een stel jong meiden natuurlijk shit is. Gelukkig hebben ze de 'Traveling pants' om alles goed te houden en de band niet verbreken. De eropvolgende boeken volgt de meiden als ze gaan studeren op verschillende uni's en meer dingen die hen uit elkaar zouden kunnen halen. Maar hee, vriendschap boven alles!
Ik vind deze boeken heel fijn, ze zijn makkelijk te lezen en de verhalen zijn echt mooi, ze raken je. En dat had ik van zo'n serie eigenlijk niet verwacht!

Welke (soort) boeken lees jij het liefst op je zonnebedje?

Geef je mede-boekenwormen ook wat leesvoer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.