Omnomnom!
Eten is een onwijs belangrijk deel van ons leven en kan heel goed bijdragen om je beter te laten voelen. Het is goed om naar je lichaam te luisteren en eten te kiezen wat aansluit bij waar je behoefte aan hebt.
Denk hierbij niet alleen aan gezond, maar bijvoorbeeld aan gerechten die verwarmend, vullend, zoet, luchtig of verkoelend zijn.
-
Broodje zuurkool met hummus en tomaat12 oktober 2020Zuurkool is echt niet alleen te eten in stamppot. Dit heerlijke broodje zuurkool met hummus en tomaat bewijst dat maar weer eens!
-
Makkelijke en leuke hapjes voor het kraamfeest!12 juli 2019Voor het kraamfeest van Juliëtte wilde ik graag wat feestelijke traktaties neerzetten, maar ik had geen zin (lees: puf) om lang in de keuken te staan. Deze drie hapjes zijn makkelijk en toch heel leuk voor een kraamfeest!
-
Zebracake met chocolade (en burenliefde)6 april 2019Ik had zin om te bakken én er was een mooie gelegenheid om mijn buurtjes een hart onder de riem te steken. Deze zebracake met chocolade viel in de smaak!
-
Overheerlijke runderragout met paddenstoelen20 januari 2019Overheerlijke runderragout met paddenstoelen. Een makkelijk culinair hoogstandje voor een fantastische brunch!
-
Heerlijke herfstcake; gezonde havermoutcake met wortel en appel2 oktober 2018Hoera, het is weer herfst! Lekker binnen zitten met een kop thee als het buiten regent, en dan, jawel, een lekkere plak cake erbij. Maar we houden het wel gezond!
-
Ham/kaas croissants, net zo lekker als bij het bakkertje!21 juli 2018Zelfgemaakte ham/kaas croissants resulteren vaak in een droge hap. Vanaf nu niet meer! Met mijn geheime ingrediënt maak jij ze net zo lekker als dat leuke bakkerijtje op de hoek!
-
Fruitige croissantpuffs; een makkelijk recept voor jouw high tea23 juni 2018Als je nog een makkelijk recept voor jouw high tea zoekt: look no further. Deze croissantpuffs maak je de avond van tevoren klaar, en bak je op de dag zelf af. Piece of cake, uhm, croissant!
-
Recept voor een hele mooie én lekkere tulband cake25 april 2018Dit recept voor een tulband cake met frambozen en mooie decoraties is eigenlijk hartstikke makkelijk. Voor wie geen zin heeft in decoreren: er zit een easy-optie in die toch zorgt voor een wow-effect!
-
Bananenbrood met koffie en chocola; een heerlijk bitterzoet tussendoortje2 november 2017Dit heerlijke bananenbrood met koffie en chocola is fantastisch om op voorraad te hebben. Een fijn tussendoortje of als lekkers ergens bij. De donkere chocola en koffie maken de zoete cake een beetje bitter; smullen geblazen!
-
Tips uit mijn eetdagboek en het recept om zelf granola te maken21 juni 2017Gezonder eten begint met meer dingen zelf maken. Minder toegevoegde suiker, meer goede ingrediënten. Granola is een goed voorbeeld van iets wat je makkelijk zelf maakt en waar je veel mee wint op het gebied van gezonder eten.
-
Snelle, simpele, spicy en superlekkere kipwraps met avocado!29 mei 2017Lievelingseten-alert!! Voor ons allebei zijn deze wraps met kip, tomaatjes en avocado een absolute lievelingsmaaltijd. Supersnel, supermakkelijk en superlekker. Wat wil een mens nog meer?!
-
Naanbrood met kip en spek, het klinkt simpel maar smaakt hemels!20 maart 2017Dit gerecht is één van de toppers uit mijn boekje. Iedereen die wel eens bij mij komt eten heeft het wel eens gehad, het is namelijk ideaal voor als er gasten komen. Naanbrood met kip, spek en tomaat en iedereen vindt het heerlijk!
-
Quinoa-pizza; een gezonde, glutenvrije pizza (die gewoon naar pizza smaakt!)3 maart 2017Aangezien de vetrollen iets té enthousiast over mijn broekrand heen rollen was ik op zoek naar een recept voor gezonde pizza. Want laten we eerlijk zijn: zonder pizza geen leven! Deze glutenvrije quinoa-pizza is megalekker én goed voor de lovehandles!
-
Zoete aardappel-toastjes, een heerlijk alternatief voor toastjes!1 februari 2017Een tijdje geleden had ik een glutenvrije vriendin over de vloer. Ze is wel gek op kaas, maar kan niet tegen de toastjes. Maar ik ben voor 1 gat niet te vangen en dus maakte ik deze zoete aardappel-toastjes. En dat ga ik vaker doen!
-
6-in-1 recept: Kip-kikkererwtenburgers met salade23 januari 2017In een poging minder (rood) vlees te eten maakte ik deze burgers met kipgehakt en kikkererwten. Twee verschillende smaakjes met salades en sausjes zodat je je favoriete smaak kan kiezen!
-
Bonenmeuk, het ziet er niet uit maar smaakt zó goed!9 januari 2017Als het winter is dan wil mijn lichaam graag wintervoedsel. En bonenmeuk is echt zo'n gerecht. Witte bonen in tomatensaus als basis en dan verrijkt met allerlei lekkere dingen. Heerlijk!
-
Gezonde warme chocolademelk, say no more!7 december 2016Warme chocolademelk addicts gezocht! Ik ben er zelf zeker eentje, en kan in deze koude dagen niet zonder mijn choco-fix. De variant is heel lekker, stroperig dik, verwarmend en heerlijk chocoladerig. Say no more!
-
Je voorbereiden op het kerstdiner; nu al mee beginnen?3 december 2016Is begin december te vroeg om je voor te bereiden op het kerstdiner? Voor mij niet! Ik oefen alvast met dingen die ik nog nooit eerder heb gemaakt zodat ik met kerst niet voor verrassingen sta. Hier lees je hoe ik dat doe!
-
Preitaart; een heerlijk hartige taart met een originele bodem!19 november 2016Een waar familiegerecht voor jullie vandaag! Deze preitaart krijg ik al zo lang ik me kan herinneren voorgeschoteld van mijn moeder. Ik heb hem op mijn beurt doorgegeven aan mijn huisgenoten en nu zijn jullie aan de beurt! Het is de beste hartige taart onder de hartige taarten, vooral omdat de bodem van brood is. Zóveel lekkerder dan bladerdeeg! De spekjes en de kaas maken het natuurlijk af. (Ik heb nooit gezegd dat dit een #fitgirl preitaart was.) Hij is makkelijk te maken en onwijs lekker, dus zet hem maar vast in je favorietenlijstje! IngrediëntenPreitaart- 1/2 bruin brood gesneden- 2 flinke preien- 200 gram spekjes- 250 ml crème fraîche- 4 eieren- 150 gram geraspte kaas- Snuf peperEquipmentIk ga er vanuit dat je standaard dingen als messen en pannen sowieso bij de hand hebt.- Springvorm (standaard taartmaat)- Grote mengkom & gardeHoe te maken: preitaartVerwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de preien in ringetjes en was ze goed. Kook water om de prei in te blancheren, of beter nog: stoom ze in een stoommandje totdat de prei beetgaar is. Let erop dat je er geen doorgekookte preibrei van maakt. Bak ondertussen de spekjes lekker knapperig en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje als ze klaar zijn. Laat de pan nog even staan! Vet de springvorm in met het vet wat van de spekjes af is gekomen. Snijd nu een aantal sneetjes brood doormidden om de zijkant van de springvorm te bedekken. Als je zin hebt om echt een culinair verantwoorde preitaart neer te zetten dan zou je hier mooie vormpjes van kunnen maken. Let er wel op de je de hele zijkant van de springvorm goed bedekt. De bodem van de springvorm moet ook helemaal dicht worden gemaakt met brood. Omdat je deze nooit meer terug ziet kan je hier best gebruik maken van 'plukjes' brood om gaatjes op te vullen. De bovenkant van het brood vet ik ook altijd nog even in met het spekvet, zodat het niet zo snel verbrandt in de oven straks. Meng de crème fraîche goed met de eieren, geen klontjes! (En ook geen eierschalen, maar dit was heel moeilijk met 1 hand dus cut me some slack) Doe hier de peper doorheen, ik gebruik het liefst grove peper, die zie je zo mooi terug straks. Roer ook de geraspte kaas door het mengsel heen. Stel nu de preitaart samen: Leg de gestoomde prei onderop en strooi hier de spekjes overheen. Giet nu voorzichtig het ei/kaas mengsel er overheen. Omdat je de geraspte kaas er al in hebt zitten moet je het mengsel voorzichtig gieten zodat je niet alle kaas op 1 plek in je preitaart hebt liggen. Bak de preitaart eerst 15 minuten op 200 graden. Zet de temperatuur terug naar 175 graden en bak hem in ongeveer 30 minuten af. Dit verschil in temperatuur is omdat anders de bovenkant van het brood verbrandt. Ziet er lekker uit he?! Hier thuis krijg ik altijd hele blije reacties als ik zeg dat ik preitaart maak, en ik heb te maken met een fijnproever. Wat is jouw favoriete hartige taart? En wat vind je van de broodbodem?! Who run the world?! Preitaart!Sommige links in dit artikel zijn affiliate links, fijn als jij via mij zou willen bestellen ♥
-
Ontbijttaartje, een heel gezellig en gezond ontbijt!13 november 2016Soms heb ik gewoon geen zin, of geen tijd, om 's ochtends een ontbijtje voor Jan en mezelf klaar te maken. Een vriendin had laatst een ontbijttaart gemaakt, en ik kwam spontaan daarna het recept tegen. En nu is het ons nieuwe lievelingsontbijt!
-
Pumpkin Spice Muffins met een chocolade twist uit Vancouver19 oktober 2016Het Pumpkin Spice Season is nog lang niet over, wat mij betreft! Voor regenachtige herfstdagen zijn deze muffins de perfecte treat. Heerlijke pumpkin spice muffins, mét chocola natuurlijk! Ze zijn supersnel en makkelijk te maken en werkelijk iedereen vindt ze lekker.
-
Een lekkere lasagne maken; snel en makkelijk!12 oktober 2016Lasagne, echt zo'n gerecht waar je vrijwel iedereen blij mee maakt. Een lasagne zonder pakjes en zakjes is zo gemaakt, ook de witte saus krijgt een snelle en zelfgemaakte update. Zo gepiept en hij valt gegarandeerd in de smaak!
-
Kruidnoten koekjes met chocolade; een heerlijke twist aan twee recepten!1 oktober 2016Kruidnootjes, ik ben er gek op! En die met chocolade al helemaal. Wacht eens even... Dat kan lekkerder! Zo ging het in mijn hoofd, en zie hier: het recept voor chocolate chip kruidnootjes koekjes. Je najaar is ineens een stuk leuker geworden!
-
Herfstige pompoensoep; herfst in een bakje!21 september 2016Herfst! Knus binnen zitten met een kop thee als het buiten guur en regenachtig is, frisse wandelingen in het bos waar het zo heerlijk herfstig ruikt en al die mooie kleuren overal. En wanneer je terugkomt van die lange wandeling wil je natuurlijk een lekker kopje warme soep, bij voorkeur herfstige pompoensoep!
-
Extremely Slutty Brownies; je leven is eindelijk compleet!12 september 2016Zeg maar 'ciao!' naar je slanke lijntje, want de Extremely Slutty Brownie is er! Chocolate chip cookies, Oreo's, karamel met zeezout én brownies. OK!
-
Een zomers herfstgerecht: komkommerschotel!2 september 2016Altijd, zo rond de overgang naar de herfstmaanden dan krijg ik zin in stampotten en koolhydraat-rijk, superverwarmend eten. Maar ja, buiten is het nogsteeds hartstikke lekker weer, en mijn lichaam heeft totaal geen behoefte aan dikke stamppotten, dat zit alleen maar in mijn hoofd! Tijd dus voor een gouwe ouwe: komkommerschotel! Dit recept houdt het midden tussen een zomers gerecht en een winterse stamppot.
-
Je nieuwe BFF: karamel-zeezout popcorn!14 augustus 2016Een recent bioscoopbezoek en een goedgelukte tarte tatin hadden me een nieuwe craving gegeven: karamel popcorn, liefst met zeezout natuurlijk! Dit is hét allerbeste recept, en tegelijk ook je nieuwe cadeautip voor iedereen die je kent. Snel maken!
-
Dipsaus maken; 4 dipjes voor al jouw feesten en partijen!5 augustus 2016Of je nu een BBQ organiseert of een groot feest geeft; deze 4 dipjes zijn gegarandeerd een succes. Ook nog super gemakkelijk te maken én gezond!
-
Limoncello cheesecake30 juli 2016Happy National Cheesecake Day! Die Amerikanen verzinnen wat hè?! Maar mij hoor je niet klagen hoor, ik ben gek op cheesecake dus ik heb de gelegenheid gepakt en een heerlijke zomerse cheesecake in elkaar gedraaid.
-
Kruidenboter, 10x lekkerder dan uit de winkel!14 juli 2016Waarschijnlijk heeft iedereen wel een recept voor kruidenboter liggen, maar ik wil je toch deze meegeven. Al is het maar om je over te halen die 5 extra minuten te besteden aan zoiets lekkers, wat je homecooked meal net even wat extra umpf geeft!
-
Supergezonde brownies!5 juli 2016Ergens op het magische wereldwijde web las ik dat zwarte bonen dus een hele goede vervanger zijn voor meel. Al gauw kwam ik terecht in de recepten met zwarte bonen, en voilá, daar waren de brownies. Ik ben gek op chocolade, dus ik heb ze meteen gemaakt!
-
Caesar salade met kip; een fris gerecht!26 maart 2016Jaaa, de lente! Eindelijk! De tijd van stampotten is voorbij, de tijd van salade is weer aangebroken. Om te beginnen: caesar salade met kip, lekker fris!
-
Ratatouille met gehaktballetjes24 maart 2016Deze heerlijk verwarmende ratatouille met gehaktballetjes gooit hoge ogen bij mijn vrienden, en het is zo gemakkelijk te maken!