Lasagne maken

Een lekkere lasagne maken; snel en makkelijk!

Ik weet eigenlijk niet of jullie dit al van mij weten, maar ik heb dus een grondige hekel aan eten klaarmaken met pakjes en zakjes. Zelf eten maken is zo veel lekkerder, de smaken zijn meestal veel intenser.

Ik zeg ‘vaak’ en ‘meestal’ omdat ik eerlijk moet bekennen dat mijn lievelingseten nog altijd Knorr Kip Tandoori is, met naanbrood erbij.

ANYHOO, waar mogelijk kook ik dus met alleen ingrediënten die ik zelf in mijn eten stop. Soms is dat makkelijker dan anders, want kruidenpakjes zijn gewoon een snelle optie.

Vandaar dit recept voor makkelijke lasagne met gehakt, gewoon lekker zelf maken. Omdat ik geen zin (en tijd) heb om zelf bechamelsaus te maken zit er ook een witte saus bij, die ook nog snel te maken is!



Ingrediënten

  • Lasagne

    – 300 gram gehakt
    – Zak Italiaanse groenten (400 gr)
    – Half bakje champignons
    – 2 teentjes knoflook
    – 2 blikjes tomatenpuree
    – 200 ml melk
    – 2 el paprikapoeder
    – 3 el Italiaanse kruiden
    – Half zakje geraspte kaas
    – Lasagnebladen

  • Witte saus

    – Bakje ricotta
    – 100 ml melk
    – Peper en zout

  • Equipment

    Ik ga er vanuit dat je standaard dingen als messen en pannen sowieso bij de hand hebt.
    – Ovenschaal
    – Keukenmachine met golvende inzet (of handmixer)

Hoe te maken: makkelijke lasagne

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de ingrediënten voor de witte saus in de keukenmachine en laat even goed draaien zodat het een mooie gladde saus wordt. Mocht je nog een klontje ricotta vinden dan is dat niet erg, die smelt vanzelf wel in de oven.

Snijd de champignons in plakjes en leg de knoflook klaar.
Rul het gehakt in een hapjespan en pers de knoflook om het nog even mee te bakken. Voeg nu de champignons erbij en zodra deze er nat uit beginnen te zien doe je de zak groenten erbij.
Blijf het allemaal omscheppen totdat de groenten hun crispiness verliezen en een beetje gaar beginnen te worden.

Gehakt met groenten en kruiden voor lasagne

Strooi de Italiaanse kruiden en het paprikapoeder er overheen en roer goed door.
Voeg nu de tomatenpuree en melk toe zodat het geheel er sauzig uit begint te zien. Haal de pan van het vuur.

Vet een ovenschaal in met olijfolie en giet een klein beetje van de witte saus op de bodem. Verspreid de witte saus goed en leg hierop je eerste laag lasagne-bladen.
Verdeel nu twee flinke scheppen lasagne saus (het gehakt/groentenmengsel dus) in de schaal en druk goed aan. Hierop giet je weer een beetje witte saus, en leg je weer een laag lasagne-bladen.

Voor de bovenkant doe ik het andersom: de lasagnebladen direct op het gehakt/groentenmengsel en daar overheen de witte saus. 
Dan gaat er een royale laag geraspte kaas overheen en zet je de lasagne in de oven.

De lasagne-bladen die ik altijd gebruik moeten een half uur (op 180 graden), maar kijk even op het pakje van de jouwe die hoe lang die moeten.

Lasagne klaar om op te eten

Zelf lasagne maken was volgens mij nog nooit zo makkelijk!

Heb jij ook meteen trek gekregen?! Dan moet je natuurlijk deze lasagne maken om je honger te stillen!


Sommige links in dit artikel zijn affiliate links, fijn als jij via Aylovelife zou willen bestellen!

Deel dit met een lasagne-lover

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.