Hapjes voor het kraamfeest

Makkelijke en leuke hapjes voor het kraamfeest!

Om de geboorte van Juliëtte te vieren organiseerden wij een babyborrel. Ik wilde graag wat leuke hapjes voor het kraamfeest maken, maar had er weinig puf en tijd voor.

Daarom koos ik voor 3 traktaties die makkelijk te maken zijn en toch ook goed in de smaak vielen.

Mini-stroopwafels met witte chocolade en roze muisjes

Voor deze traktatie moet je even wat ruimte maken in de ijskast. Althans, als het op jouw kraamfeest ook 30+ graden is. De chocolade wilde maar niet hard worden bij mij!

Men neme:
- Mini stroopwafeltjes
- 100 gr. witte chocolade
- Roze muisjes

Leg een vel aluminiumfolie klaar op een snijplank, hierop kunnen de hapjes voor het kraamfeest blijven liggen totdat je ze serveert.

Doe de roze muisjes in een soepkom of een andere bak waar je makkelijk in kan met je hand.

In een laag glas, wat wel breed genoeg is (zoals deze golden oldies) smelt je de chocolade. Dip de stroopwafeltjes er voor de helft in en laat een beetje uitlekken.
Strooi nu wat roze muisjes op de natte chocolade en leg het stroopwafeltje te 'drogen' op het folie. Het is dus de bedoeling dat de chocolade stolt voordat je de koekjes opdient. Eventjes in de ijskast doet wonderen, maar haal ze er wel op tijd weer uit. Ijskoude stroopwafels zijn niét lekker.

Handig: houd de muisjes aan de kant van het bakje waar je het lekkende stroopwafeltje niet boven houdt. Een bende wordt het sowieso, maar op die manier wordt het een iets overzichtelijkere bende.

cupcakes en stroopwafels met roze muisjes

Cupcakes met roze glazuur en muisjes

Omdat ik kleine hapjes voor het kraamfeest wilde maken heb ik gekozen voor mini-cupcakes; daar gebruik je een bakvorm voor 24 cupcakes voor.
Vergeet niet om er papieren vormpjes in te doen, dat ziet er feestelijker uit en daardoor haal je ze stukken makkelijker uit de vorm.

Normaal gesproken ben ik erg van de zelfgemaakte cakes, maar deze keer ging ik voor quick and easy:
- Kant en klare cupcake mix
- Roze glazuur
- Roze muisjes

Na het afkoelen van de cupcakes doopte ik de bovenkant in het glazuur en bestrooide ze met muisjes. Volgens de verpakking moet je het glazuur vanuit de verpakking verwerken, ik deed het in een soepkom zodat ik makkelijk kon dippen. Bijkomend voordeel: wanneer het glazuur hard begon te worden kon ik het au-bain-marie weer laten smelten.

Voor jongensfeestjes: gebruik wit glazuur onder je blauwe muisjes.Gekleurde karamel-zeezout popcorn

Mijn all-time favorite voor feestjes (en weekenden, doordeweekse dagen... Desnoods bij het ontbijt!) is popcorn met karamel-zeezout! Ik volgde hiervoor mijn eigen recept, maar met wat kleine aanpassingen:

- Mais om te poffen
- Blikje gecondenseerde melk
- 60 gram roomboter
- 4 el witte basterdsuiker
- Rode kleurstof
- Grof zout

Ik voerde het hele recept op de normale manier uit, maar in de karamel deed ik de kleurstof totdat deze roze was. Zorg ervoor dat je kleur iets heftiger is dan de beoogde kleur.
Het ziet er in de pan heftiger uit dan op de popcorn, daarbij komt dat het een beetje lichtbruin verkleurt met het bakken. Lichtroze wordt op die manier al gauw oranje-achtig.

Roze popcorn kraamfeest

Overige hapjes voor het kraamfeest

Mijn tip van de dag: maak het jezelf vooral gemakkelijk. Het is al druk genoeg met een pasgeboren baby!

Wij hadden turks brood met dipjes, chips en nootjes. En: alle boodschappen thuis laten bezorgen door de supermarkt.
Zet alle (fris-)dranken op tafel, wegwerpbekers erbij en je hoeft je over inschenken, rondbrengen en opruimen geen zorgen meer te maken!


De hapjes voor het kraamfeest waren een succes! Je zou deze hapjes ook kunnen maken voor bijvoorbeeld een babyshower, of als je mensen iets mee wilt geven naar huis als bedankje.

Wat zou je liever doen; 'gewone' kraamvisite of een kraamfeest voor iedereen?


Sommige links in dit artikel zijn affiliate links, fijn als jij via Aylovelife zou willen bestellen!

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.