Naanbrood met kip, spek en tomaat

Naanbrood met kip en spek, het klinkt simpel maar smaakt hemels!

Ergens in mijn tienerjaren werd dit mij voorgesteld door mijn lievelingsbuurvrouw. Ze had nog een andere variant van naanbrood, ik geloof als een soort pizza, maar dit naanbrood met kip en spek is blijven hangen.

Al jaren maak ik dit als stergerecht als er mensen komen eten. Het is namelijk súper makkelijk klaar te maken, en smaakt zo lekker dat iedereen het heerlijk vindt.

Ingrediënten voor 2 stuks

  • Naanbrood met kip en spek

    – Garlic & koriander naanbrood van Patak
    – 2 kipfilets
    – 6 plakjes ontbijtspek
    – Zo’n 20 snoeptomaatjes
    – Knoflooksaus
    – Rucola slamelange
    – Kerriepoeder
    – Olijfolie

  • Equipment

    Ik ga er vanuit dat je standaard dingen als messen en pannen sowieso bij de hand hebt.

Naanbrood met kip, spek en tomaat

Hoe te maken: naanbrood met kip, spek en tomaat

Eigenlijk is dit gerecht gewoon een open sandwich, dus heel veel moeilijker dan een broodje beleggen wordt het niet!

Marineer de kip in flink wat kerriepoeder met olijfolie. Ik denk dat ik voor 2 kipfilets zo’n 3 a 4 eetlepels kerriepoeder gebruik. Vaak doe ik dit al een paar uur voor het koken zodat de marinade goed in kan trekken.

Bak eerst de plakjes ontbijtspek totdat ze krokant zijn. Leg ze apart op een keukenpapiertje om uit te lekken.
Snijd ondertussen de snoeptomaatjes in tweeën.

In het spekvet bak je vervolgens te kip gaar. Ondertussen doe je het naanbrood in de oven of het broodrooster.

Als laatste stap bouw je je brood op: smeer de knoflooksaus op het brood en beleg het met de sla, kip, verkruimel de spek en maak het af met de tomaatjes.

Naanbrood met kip, spek en tomaat

Makkelijk hè?! En ik kan je beloven dat echt iedereen dit lekker vindt, de combinatie van smaken is gewoon precies goed!

Heb jij ook zo’n gerecht waar je standaard op kunt terugvallen als je voor mensen gaat koken?!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Comments 6

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.