Spicy kipwraps met avocado klaar

Snelle, simpele, spicy en superlekkere kipwraps met avocado!

Deze goddelijke kipwraps met avocado heb ik al duizend jaar in mijn Pinterest-lijst staan. Het is zo’n gerecht wat af en toe vergeten raakt, maar als de eerste zomerse dagen doorkomen dan komt ook dit recept weer de hoek om kijken!

Het is typisch zo’n gerecht wat je gemakkelijk klaar maakt en je heerlijk kan eten als je lekker buiten op je terras zit. Werkelijk iedereen vindt dit lekker, de combi van de spicy kip met de zoetige avo is gewoon goed! Sappige tomaatjes om het af te maken, beetje sla erbij en klaar ben je!

Dit is het originele recept, maar ik heb het ietwat aangepast naar onze standaarden. Zo vind ik dat er al wel genoeg suiker zit in de srirachi en knoflooksaus die je gebruikt, dus voeg ik niet zoveel honing toe als in het originele recept. Hij is dus iets minder sticky en gekarameliseerd, maar ik heb dat liever dan een gerecht bomvol suiker.

Sriracha in de kipwraps

Ingrediënten voor 2 personen

  • Kipwraps

    – Wraps
    – 2 kipfilets
    – 2 handen snoeptomaatjes
    – Zak veldsla
    – Griekse yoghurt

  • Marinade voor de kip

    – 3 el citroensap
    – 1 tl chili flakes
    – 1 tl paprikapoeder
    – 3 el sriracha
    – 1 el honing
    – 3 el olijfolie
    – Snuf zout

  • Avocadomix

    – Twee rijpe avocado’s
    – 1 el van je favoriete knoflooksaus
    – Beetje citroensap

  • Equipment

    Ik ga er vanuit dat je standaard dingen als messen en pannen sowieso bij de hand hebt.
    – Grillpan

Avocado voor de kipwraps

Hoe te maken: spicy kipwraps met avocado

Je begint met het in reepjes snijden van de kipfilets. Ik kies altijd voor reepjes omdat ik dat fijner vindt in wraps, als jij blij wordt van blokjes: get ur freak on.
Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de marine door elkaar en hussel je kip hier doorheen.

De avocadomix is heerlijk en makkelijk te maken: prak de twee avocado’s met de knoflooksaus en citroensap door elkaar. Ik ben normaal gesproken heel erg van ‘Team Guacemole Zonder Stukjes’, oftewel: haal die staafmixer maar uit de kast. Omdat dit geen guacemole is en je hier dus geen kans hebt op hele stukken knoflook/peper in je mond is prakken hier eigenlijk veel lekkerder.

Verhit je grillpan tot ie lekker heet is, en grill de kip. De marinade kookt vanzelf een beetje droog, dit is de bedoeling. Net als je denkt ‘holy shit, de boel brandt aan’ gooi jij namelijk een eetlepel of 4 aan water in de pan. De kip wordt hier heerlijk juicy van.

Zodra de boel weer droogkookt is het tijd om de kip uit de pan te halen, bewaar ze even op een groot bord onder een stuk aluminium. Doe de snoeptomaatjes in de pan en gooi er ongeveer 8 eetlepels water bij. De tomaatjes houd je in de pan totdat ze op springen staan of al zijn gaan springen.

Terwijl de tomaatjes in de pan zitten verwarm je de wraps, zet je alles op tafel en vergeet je de sla en de Griekse yoghurt niet. Zodra de tomaatjes klaar zijn giet je de hele pan over het bord met kip heen en serveer je de hele handel.

Spicy kipwraps met avocado op tafel

Hoe rol je deze kipwraps?

Oké ik weet dat iedereen wraps op zijn eigen manier vult, maar voor deze kipwraps raad ik je dit aan:
1. In het midden, bovenaan doe je een grote kwak avocado, laat 1/3 aan de onderkant leeg
2. Beetje veldsla erop
3. Kip en tomaatjes erop, goed verdelen en niet teveel anders valt alles uit elkaar. Met 3 stukjes kip en 3/4 tomaatjes kom ik altijd goed uit.
4. Een enorme kwak Griekse yoghurt om de boel af te maken
5. Onderste gedeelte naar boven toe dichtvouwen, links en rechts eroverheen
6. Fall in love met deze kipwraps met avocado.

De reden dat ik je deze instructies geef is dat die tomaatjes straks nog heerlijk uit elkaar gaan spatten. Als je je wraps oprolt en de onderkant open is dan dendert alles op je bord en is alles verloren. Lost. Perdu.


Ik kan dit niet opschrijven zonder te gaan watertanden en dat zegt genoeg. Maken die hap!

Ben jij ook zo gek op kipwraps? Hoe rol jij ze normaal op?

Deel dit recept met anderen!

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen:

Comments 8

  1. Ja, klinkt heerlijk! Ik maak ook heel vaak wraps (soms kip soms gehakt) met een fajitasausje (uit pak…) hot sauce, paprika, knoflook, mais, kaas en rucola. Maar deze wrap moet ik ook echt een keertje maken. Denk dat dat wel gewaardeerd wordt thuis. Heb pas twee jaar geleden sriracha (lastig woord!) ontdekt en plemp het nu vaker wel dan niet ergens op, haha.
    Johanne onlangs geplaatst…4x hoe ik mijn blogleven ga omgooienMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.