Deze goddelijke kipwraps met avocado heb ik al duizend jaar in mijn Pinterest-lijst staan. Het is zo’n gerecht wat af en toe vergeten raakt, maar als de eerste zomerse dagen doorkomen dan komt ook dit recept weer de hoek om kijken!
Het is typisch zo’n gerecht wat je gemakkelijk klaar maakt en je heerlijk kan eten als je lekker buiten op je terras zit. Werkelijk iedereen vindt dit lekker, de combi van de spicy kip met de zoetige avo is gewoon goed! Sappige tomaatjes om het af te maken, beetje sla erbij en klaar ben je!
Dit is het originele recept, maar ik heb het ietwat aangepast naar onze standaarden. Zo vind ik dat er al wel genoeg suiker zit in de srirachi en knoflooksaus die je gebruikt, dus voeg ik niet zoveel honing toe als in het originele recept. Hij is dus iets minder sticky en gekarameliseerd, maar ik heb dat liever dan een gerecht bomvol suiker.

Ingrediënten voor 2 personen
Kipwraps
– Wraps
– 2 kipfilets
– 2 handen snoeptomaatjes
– Zak veldsla
– Griekse yoghurtMarinade voor de kip
– 3 el citroensap
– 1 tl chili flakes
– 1 tl paprikapoeder
– 3 el sriracha
– 1 el honing
– 3 el olijfolie
– Snuf zout
Avocadomix
– Twee rijpe avocado’s
– 1 el van je favoriete knoflooksaus
– Beetje citroensapEquipment
Ik ga er vanuit dat je standaard dingen als messen en pannen sowieso bij de hand hebt.
– Grillpan

Hoe te maken: spicy kipwraps met avocado
Je begint met het in reepjes snijden van de kipfilets. Ik kies altijd voor reepjes omdat ik dat fijner vindt in wraps, als jij blij wordt van blokjes: get ur freak on.
Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de marine door elkaar en hussel je kip hier doorheen.
De avocadomix is heerlijk en makkelijk te maken: prak de twee avocado’s met de knoflooksaus en citroensap door elkaar. Ik ben normaal gesproken heel erg van ‘Team Guacemole Zonder Stukjes’, oftewel: haal die staafmixer maar uit de kast. Omdat dit geen guacemole is en je hier dus geen kans hebt op hele stukken knoflook/peper in je mond is prakken hier eigenlijk veel lekkerder.
Verhit je grillpan tot ie lekker heet is, en grill de kip. De marinade kookt vanzelf een beetje droog, dit is de bedoeling. Net als je denkt ‘holy shit, de boel brandt aan’ gooi jij namelijk een eetlepel of 4 aan water in de pan. De kip wordt hier heerlijk juicy van.
Zodra de boel weer droogkookt is het tijd om de kip uit de pan te halen, bewaar ze even op een groot bord onder een stuk aluminium. Doe de snoeptomaatjes in de pan en gooi er ongeveer 8 eetlepels water bij. De tomaatjes houd je in de pan totdat ze op springen staan of al zijn gaan springen.
Terwijl de tomaatjes in de pan zitten verwarm je de wraps, zet je alles op tafel en vergeet je de sla en de Griekse yoghurt niet. Zodra de tomaatjes klaar zijn giet je de hele pan over het bord met kip heen en serveer je de hele handel.

Hoe rol je deze kipwraps?
Oké ik weet dat iedereen wraps op zijn eigen manier vult, maar voor deze kipwraps raad ik je dit aan:
1. In het midden, bovenaan doe je een grote kwak avocado, laat 1/3 aan de onderkant leeg
2. Beetje veldsla erop
3. Kip en tomaatjes erop, goed verdelen en niet teveel anders valt alles uit elkaar. Met 3 stukjes kip en 3/4 tomaatjes kom ik altijd goed uit.
4. Een enorme kwak Griekse yoghurt om de boel af te maken
5. Onderste gedeelte naar boven toe dichtvouwen, links en rechts eroverheen
6. Fall in love met deze kipwraps met avocado.
De reden dat ik je deze instructies geef is dat die tomaatjes straks nog heerlijk uit elkaar gaan spatten. Als je je wraps oprolt en de onderkant open is dan dendert alles op je bord en is alles verloren. Lost. Perdu.
Ik kan dit niet opschrijven zonder te gaan watertanden en dat zegt genoeg. Maken die hap!
Ben jij ook zo gek op kipwraps? Hoe rol jij ze normaal op?
Deel dit recept met anderen!
Comments 8
Dat klinkt lekker. Ik spaar de laatste tijd nieuwe recepten en ik ga deze ook opslaan. Nu nog een keer daadwerkelijk de nieuwe recepten proberen, haha!
Shirley onlangs geplaatst…Ik ben betrapt op een Vlaamse zinsconstructie
Ja, klinkt heerlijk! Ik maak ook heel vaak wraps (soms kip soms gehakt) met een fajitasausje (uit pak…) hot sauce, paprika, knoflook, mais, kaas en rucola. Maar deze wrap moet ik ook echt een keertje maken. Denk dat dat wel gewaardeerd wordt thuis. Heb pas twee jaar geleden sriracha (lastig woord!) ontdekt en plemp het nu vaker wel dan niet ergens op, haha.
Johanne onlangs geplaatst…4x hoe ik mijn blogleven ga omgooien
Bedankt voor het recept! Het klinkt erg lekker!
Yum! Ik maak vaak wraps, maar een variatie als deze heb ik nog nooit gemaakt. Die gaat op mijn boodschappenlijst voor deze week.
Bedankt voor de vouwtip. Je bent alleen de hoognodige servetjes / keukenrol vergeten (bij ons wordt het tenminste toch altijd nog een troep, haha).
Josephine onlangs geplaatst…Victoriaanse beautytip: Gezichtsscrub van vlierbloesems
Ahh dit lijkt me echt heel erg lekker! Een echte techniek van het dichtrollen heb ik niet, gewoon rollen en dan zie ik wel wat er aan de boven en onderkant uit komt 😉
Bente onlangs geplaatst…Weekoverzicht 21: Nieuw kantoor, nieuwe telefoon en heerlijk weer!
Wij maken eigenlijk bitter weinig wraps. We zouden dat vaker moeten doen. Alleen dan zonder paprika en pittige toestanden. Ik hou er niet zo van (wel van wraps 😉 )
Evelyne onlangs geplaatst…Eten en drinken: Oproep
Oeh, ik houd van wraps! Deze kan ik aan mijn lijstje toevoegen om te maken.
yummm heerlijk!
wat een leuke blog heb je!:-)
Nathalie onlangs geplaatst…Mijn vakantiebestemming gaat naar..