Ayla, en haar zeer professionele website

Toen ik besloot mijn drie websites samen te voegen op één site twijfelde ik enorm. De naam ‘Aylovelife’ straalt nu eenmaal geen zakelijke professionaliteit uit. Zweverigheid, liefde voor het leven, wellicht een vleugje naïviteit over het heersende wereldbeeld, dat allemaal wel.

Was het dan wel zo’n goed idee om mijn goedlopende bedrijf te koppelen aan een website waar zeer persoonlijke verhalen op staan en waarmee ik de wereld een betere plek wil maken?

Ja, toch wel. Mijn leven draait erom dat ik doe wat ik leuk vind en dat ik daar ook mijn geld mee verdien. Al met al draait alles dus om dat ene concept: I love my life. Of zoals ik ooit in een vrij briljante bui bedacht: Aylovelife. Omdat ik Ayla heet en zo.

Daarnaast besefte ik dat mijn beeld van 'zakelijk' nogal beperkt is. Ik denk dan namelijk aan een stereotype: witte, mannelijke manager van mid-40. Die zal ik inderdaad afschrikken met een combi van persoonlijke blogs en zakelijk aanbod.
Maar als ik dan denk aan de mensen met wie ik al jaren samenwerk dan moet ik dat beeld enorm bijstellen. Dat zijn namelijk spontane, leuke vrouwen met eigen bedrijven, die een persoonlijke insteek juist kunnen waarderen. De mannen met wie ik tot nu toe samenwerkte zijn grappig genoeg allemaal binnengekomen via mijn blog.

En zo geschiedde. Ik ben geen VA Ayla meer, Körner Krossmedia is alleen nog de officiële bedrijfsnaam, en er is nog maar één website. Vanaf nu kun je mij voor werkelijk waar alles vinden op Aylovelife.nl.

Leuk, meid. Maar wat doe je dan?

Lief dat je het vraagt! Komt ie:

Tekstcorrectie

Voor uitgeverijen, selfpubbers, theses, artikelen, you name it.
Ik struikel nu eenmaal over taal- en typfouten en besloot daar mijn werk van te maken.

Denk ook eens out-of-the-box: heb je een knetterbelangrijke presentatie? Zet je met je restaurant een nieuwe menukaart neer? Kan ook iemand naar kijken voor je. (Ik!)

Mensen vallen over taalfouten, er zijn hele websites gericht op foutjes die mensen overal tegenkomen. Daar wil je toch niet tussen staan?

Ayla inhuren als correctorJa, leuk! Lees er hier meer over!

Schrijven

Webteksten, e-boeken, folders, etc. Heb jij duidelijk voor ogen wat je gaat doen met je bedrijf, maar vind je het moeilijk om dat in tekst om te zetten? Ik niet. Vertalen wie jij bent en wat je doet, in teksten die passen bij wat jij uit wilt dragen; daar ben ik goed in.

Het hoeft niet from scratch te zijn. Als jij al teksten hebt waar je superblij mee bent dan gebruiken we die als basis. Ik kan ook je bestaande uitingen een bezembeurt geven en aangeven wat je kunt verbeteren.

Ik kan alles schrijven, behalve wiskundige teksten (yak) en teksten voor social media. Schrijven voor social media is echt een vak apart, en daar houd ik me verre van.

Hulp nodig met je teksten?Meer lezen over mijn werk als tekstschrijver en de tarieven

Ghostwriting

Ghostwriting is eigenlijk ook gewoon schrijven. Het wezenlijke verschil: we doen net alsof jij alles geschreven hebt.

Veel BN-ers maken gebruik van een ghostwriter voor hun columns in bladen of voor een boek. Wel de lusten, niet de lasten. Hoewel zo'n last voor mij een lust is, daarom doe ik het graag!

Ben je geen BN-er maar wil je wel een ghostwriter? Dat mag gewoon hoor, er is geen toelatingscommissie die je bekendheid meet.
Vooral influencers zijn bij mij van harte welkom. Ik heb al een aantal (e-)boeken geschreven van mensen die online heel sterk zijn maar een boek toch niet helemaal uit hun vingers kregen.

En nee, ik zeg niet van wie. Dat is het leuke aan het hebben van een ghostwriter: als je niet wilt dat iemand het weet, dan hoeft dat niet.

Geïnteresseerd in een onzichtbare schrijver?Hier lees je meer over mijn werk als ghostwriter

Administratie

Hè, dat is iets heel anders dan werken met woorden! Klopt, maar tegelijkertijd: gaat wel.

Administratie is namelijk gewoonweg zeer precies kunnen werken. Controleren of wat er staat allemaal wel klopt. Sounds familiar? Met het corrigeren van teksten doe ik eigenlijk hetzelfde, alleen dan met taal in plaats van met bonnetjes.

Je zou dus ook gewoon kunnen zeggen: ik kan zeer geconcentreerd werken en de kleinste foutjes uit dingen halen.

Ik werk het liefst met Moneybird en heb door de jaren heen een heel systeem opgezet waarmee we snel en simpel jouw administratie kunnen omtoveren van chaos tot geordende natte droom van de Belastingdienst.

Was mijn administratie eindelijk maar eens op ordeDat kan! Ik vertel je hoe.