Freelance tekstschrijver

Een freelance tekstschrijver, wie heeft die nou nodig? Gewoon wat woorden op papier, vertellen over je bedrijf, dat kan toch iedereen? Was het maar waar! (Of niet, want dan zou ik geen werk meer hebben.)

Goede teksten zijn van levensbelang. En nu niet zeggen dat ik overdrijf, jouw potentiële klanten haken af als ze een website of nieuwsbrief zien die barst van de fouten of ongelukkig taalgebruik.

Freelance tekstschrijver

Wat kan ik voor jou doen?

Er zijn verschillende gradaties hulp die ik kan bieden. Van een licht advies tot totale overgave aan mijn schrijfkunsten. Het hangt uiteraard helemaal af van waar jij behoefte aan hebt en waar je zelf goed in bent.

De wijsneus

Mensen die je steeds wijzen op spel- of typfouten, ugh! Nou, ik ben dus zo'n persoon. En ik vind het nog leuk ook! Dus heb je zelf al waanzinnige teksten maar geen kaas gegeten van correcte spelling? No problem.

Meer informatie over mijn werk als tekstcorrector vind je hier.

De schoonmaker

Ik haal de bezem voor jouw bestaande uitingen. Lopen ze lekker? Wordt duidelijk wat je biedt of kan het beter?

Eerst bespreken we wat je wilt bereiken met jouw uitingen, daarna ga ik aan de slag. Ik breng jou verslag uit, met tips hoe je het kan verbeteren. Of je het zelf verbetert of mij dat laat doen, dat is aan jou.

De vertaler

Ik ga al jouw (web)teksten voor je schrijven.

Dit doe ik niet zomaar, we hebben uiteraard eerst een (digitale) kennismaking.
Daarin wil ik meer over jou te weten komen, wat je uit wilt stralen, wie je klanten zijn, etc. Dan vertaal ik alles wat jij grof schetst naar teksten die volledig aansluiten bij jou en je bedrijf.

De opschepper

Wat kan jij goed vertellen over je bedrijf! En je diensten staan ook al zo waanzinnig goed op papier. Nu je 'over mij'-pagina nog.

Veel ondernemers vinden het moeilijk om over zichzelf te schrijven. Laat dat dan maar aan mij over. Met jouw input zet ik een vlammend verhaal neer, zonder terughoudendheid.

Werkwijze teksten schrijven

Allereerst wil ik graag van je weten wat eraan schort. Mis je iets in je teksten, passen ze gewoon niet meer bij jou of je bedrijf, bereik je niet de juiste klanten?

Wanneer ik dat van je weet stel ik een offerte op. Ik werk liever niet uurtje-factuurtje als het om teksten gaat. Bij het schrijven zit ik namelijk uitgebreid te brainstormen over hoe ik jou en je bedrijf het beste uit de verf kan laten komen. En dagdromen op de klok, dat gaat niet.

Je krijgt dus van mij een offerte voor het hele pakket, voor een duidelijke prijs.

Zijn we klaar om te gaan? Dan volgt het diepte-interview. Online, of via de telefoon vraag ik je het hemd van het lijf. Terwijl we over jouw bedrijf praten leer ik ook hoe jij praat, wat jij uitstraalt en wat er zeker in de teksten moet komen te staan.

Een perfecte basis om de beste teksten te kunnen fabriceren voor jou!

Wat kost dat?

Oi, oi, oi, zo'n lastige vraag als het gaat om teksten. Want het verschilt nogal. Een 'over mij'-pagina zal een stuk minder tijd kosten dan alle 23 pagina's die jij op je nieuwe website wilt hebben.

Toch wil ik graag zo duidelijk mogelijk zijn over de prijzen, dan weten we beiden waar we aan toe zijn.

Je vindt hier een aantal voorbeelden van mijn tarieven. Dan kan je vast kijken welk scenario op jou van toepassing is.