Samenwerken

Wanneer mensen samen willen werken met een freelancer dan is de eerste vraag altijd: Wat is je uurtarief?

En laat dat voor een redacteur of tekstschrijver nou net heel lastig zijn Of nee, het tarief zelf is niet lastig. Maar aan alleen een uurtarief heb je niet zo veel.

Freelance tekstschrijver

Een uurtarief zegt namelijk nog niets over de manier en snelheid van werken. Eigenlijk moet je dus vragen om een rekensom van het uurtarief, de gemiddelde snelheid van werken, vermenigvuldigd met de efficiëntie.

Dus daarom geef ik je geen plat uurtarief mee, maar een aantal rekenvoorbeelden uit de praktijk. Ik heb het inmiddels vaak genoeg gedaan om te weten hoe lang ik ergens mee bezig ben en kan dus heel duidelijk maken hoeveel waar jij krijgt voor je geld.

Wanneer je met mij samen wilt werken zal ik voor jou een offerte maken met een totaalprijs voor het project. Zo weten we beiden vooraf waar we aan toe zijn.

Voorbeelden van samenwerkingen

Jouw website vullen met woorden

Jij hebt het helemaal voor elkaar! Je bedrijf staat, je biedt gave diensten aan en je kan er zeer geanimeerd over vertellen op netwerkborrels. Maar je website heeft de uitstraling van een pantoffeldiertje. Jouw verhaal omzetten naar een lekker lopende tekst is niet je sterkste punt.

Nou, ik zou zeggen: laat dat maar lekker aan mij over dan! Meer informatie over hoe we zoiets aanpakken vind je hier.

Gemiddelde prijs: €850 ex. btw voor een standaard website. En dan bedoel ik natuurlijk niet dat ik jouw teksten standaard maak. Ik bedoel dat je zo'n 5 à 6 pagina's hebt die standaard op een website horen. Homepage, je aanbod, je werkwijze, over jou, contact; dat soort dingen.

De bezem door bestaande teksten

Jouw website is alweer een behoorlijke tijd online, en jouw teksten pasten eerst hartstikke goed bij je bedrijf. Maar inmiddels is je aanbod veranderd, ben jij veranderd of is jouw doelgroep veranderd. Tijd voor een frisse wind door de teksten!

Samen kijken we (online) naar jouw website, wat bevalt je wel en wat mag er weg? Ook bespreken we welke delen van jouw website ik ga herschrijven. Alleen de landingspagina's, of misschien zijn er nog wel een paar blogs die je beter wilt laten scoren op SEO?

Gemiddelde prijs: €425 ex btw voor een gemiddelde website. Ik herschrijf de teksten van je vaste pagina's. Hierbij maak ik gebruik van de oude teksten als basis. Daar was je namelijk lang tevreden mee en er zal nog altijd een kern in staan van wat je over wilt brengen.

Een knaller van een 'over mij'-pagina

Je bedrijf en je diensten weet je waanzinnig goed te verkopen. Bijeenkomsten schuw je niet, en de visitekaartjes vliegen in het rond. Maar jouw persoonlijke verhaal op papier zetten, dat vind je lastig.

Je bent niet de enige! Veel ondernemers vinden het moeilijk een goede 'over mij'-pagina te schrijven. Terwijl ik het dan weer helemaal niet moeilijk vind om over anderen te schrijven! 😉

Gemiddelde prijs: €250 ex btw voor een knaller van een 'over mij'-pagina. Hierin komt naar voren wie jij bent, wat je verhaal is en schemert door hoe jij in het echt bent. Jouw (potentiële) klanten leren jou echt kennen.

E-boek redigeren

Wat gaaf, jij bent een e-boek aan het schrijven voor je doelgroep. Dat betekent dat je echt wat hebt te vertellen over jouw lievelingsonderwerpen en dat je veel kijk op zaken hebt. Iets te veel misschien?

Ik lees met je mee, kijk hoe wat je zegt overkomt, of je niet te veel in vakjargon vervalt en of je boodschap goed overkomt. Je krijgt suggesties over hoe je de tekst anders neer kunt zetten wanneer iets niet helemaal lekker loopt. Tegelijkertijd kijk ik je spelling na.

Gemiddelde prijs: €225 ex btw voor een e-boek van 15 pagina's. Zo komt jouw boodschap het beste uit de verf en krijgen jouw klanten het meeste waar voor hun geld.

Menselijke spellingchecker

Jij hebt al die hulp niet nodig! Je boek, e-boek, website of menukaart is al helemaal af. Enige probleem: jij hebt geen kaas gegeten van correcte spelling.

Geen probleem! Ik controleer jouw tekst, puur op taal- en typfouten. Ik kijk niet naar de inhoud, zinsbouw, etc.

Gemiddelde prijs: Per 1.000 woorden €5,50 ex btw. Er zitten op 10 A4'tjes gemiddeld 4.000 woorden, dus €22 voor 10 A4'tjes.